De herfst is begonnen

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was ik wakker voor Ingrid om 6 de babyfoon kwam brengen. Een beetje dommelen bij de tv en om half 8 kwam Theresa dus de kinderzender aan . Om kwart voor 9 hoorden we Sabrina en die is Jan gaan halen. Ik ben dan gaan douchen en aankleden. Opa had ontbijt voor Theresa gemaakt en Oma na het douchen voor Sabrina. Haar medicijnen gegeven en een schone luier.
Ik had een onrustige nacht steeds wakker maar ik ben niet echt moe. Wel heb ik weer diarree en buikpijn. Ondertussen bijna 10 uur en tijd voor een koppie koffie.
De herfst is niet alleen meteologisch begonnen maar het is ook herfst buiten. Winderig, regen en frisjes. het was vannacht sinds lang weer onder de 10 graden. Maar voor volgende week geven ze weer super mooi weer op met 27 graden hopelijk een lange mooie nazomer of wel Altweibersommer.
Der Altweibersommer ist eine so genannte meteorologische Singularität, ähnlich den Eisheiligen im Mai, der Schafskälte im Juni und dem Martini Sommer im November. Der Altweibersommer bezeichnet einen Zeitabschnitt im Spätjahr mit einer sehr stabilen Wetterlage, meist im September.
Ingrid had reuze courgettes van de buurvrouw gekregen en ze had de allergrootste aan mij gegeven dus daar moest ik vandaag wat mee. Dat werd een enorme pan courgettesoep. Daar gingen 1 ui en 5 grote aardappelen , 500 gram wortelen, bouillon, peper en zout en wat gember en kokosmelk in. (de ui eerst bakken en dan afblussen met de bouillon dan alle groente erin en een half uurtje pruttelen dan met de staafmixer alles gepureerd met zout peper gember op smaak brengen en een blik met kokosmelk erdoor.) Voor de Liebhaber wat chilivlokken .(uiteraard ging ook de courgette erin) Ik had Brezels erbij gebakken en een stokje met wat kalkoenvlees. Sabrina at alles op. We vonden het allemaal lekker en ik heb nog steeds zeker een halve pan . Jannick kwam thuis en die heeft het ook gegeten en ik heb voor Ingrid ook genoeg.
Net hebben ze hun toetje een ijsje gegeten.
Het wil vandaag niet echt licht in huis worden, gisteravond hadden we zelfs de houtkachel aan. Het regent en regent. Tot grote spijt van Theresa dus ook de tennislessen afgezegd. Theresa is met haar Tablett en Sabrina kijkt nu wat tv. Jannick slaapt en Jan heeft net even gestofzuigd. Hij heeft de bakken met afval geleegd en ik de emmertjes met olie en de asla geleegd. Dus we kunnen weer even vooruit. Alleen het zakje met restvuil laat ik nog even staan dan kunnen daar de luiers van Sabrina nog bij van vandaag. Het is meestal zo als ik die dichtknoop en naar beneden breng poept ze er eentje vol. Jannick had de wateropnemer getroffen en dat is dus ook gedaan. Ik hoop niet dat we een probleem hebben want voor het eerst in alle jaren had mijn boiler geen warmwater maar net even gevoeld en ik heb weer warm water. Geen idee waardoor.
Het is ondertussen kwart over 3 dus we gaan nu weer aftellen. Ingrid is vanavond heel laat en Jannick moet naar het RK dus het is een lange dag voor ons.
Sabrina lag om half 8 in bed die was murw, Theresa moest van ons om kwart over 8 en dat stond haar niet aan. Drama compleet oh mijn Mama oh mijn Mama ik kan niet slapen als Mama er niet is. Haar uitgelegd dat ze de afgelopen tijd geluk had dat ze vrij was dus zag ze Mama als die van haar werk thuis kwam. Dat Mama vandaag heel laat thuis zou komen en dat als ze weer naar school gaat het vaker zal gebeuren dat ze Mama op werkdagen niet ziet. Dan met haar mee en niets meer gehoord. Ingrid was om 22 uur thuis nog even een soepje gegeten en dan ging ze weer.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.