Vermoeiende dag

Oostenrijk, Liezen

Donnerstag 9.März
Ik was ruimschoots op tijd wakker en ik had gisteravond nog even bij Ingrid gemeld dat wij vroeg weg moesten. Dus die kwam voor half 8 de babyfoon brengen enTheresa was om half 8 al op de Kiga. Nadat ze terug gekomen was zijn wij richting Liezen gegaan. Het had vannacht flink gesneeuwd tot helemaal beneden maar toen we weggingen regende het dus een flinke natte zooi. In Liezen was het nog even in de natte zooi lopen want er was niet echt geruimd en ik had eigenlijk vergeten om mijn hoge schoenen aan te doen. Bij Hartlauer ging de service voor mijn gehoorapparaten lekker snel en alles weer vervangen. Ik kreeg een uitnodiging voor de opening van hun nieuwe zaak . Ze zitten nu ook wel erg klein en met die trap voor de ingang ook niet echt vriendelijk voor de gehandicapte en kinderwagen mensen of de slecht ter been zijnde. Ze krijgen echt een joekel van een winkel want ze gaan naar het oude gebouw van Heim und Haus. Er komt een 2e hoorstudio en een lenzencentrum erbij. Ik neem aan dat de telefoon/foto ook groter wordt evenals de brillenafdeling.We hadden al gezien dat het verbouwd werd maar er staat nog niets op. Dus naast de nieuwe Subway en een Chinees die daar ook nieuw is gekomen. Het winkelgebied heeft zich helemaal verplaatst naar de Eli en dan rechtdoor naar achteren tot aan de Obi. Daarna weer terug gegaan en eerst even bij de Billa wat inkopen meegenomen. Dan thuis koffie drinken en dan is Jan weer met mijn hoek in de keuken aan de gang gegaan. Ik geloof dat hij nu bijna klaar. Want daar moet een branddeur in. Dan gaat De werklui bij Ingrid zijn weer weg gegaan en nog niet klaar met het werk. Volgens hen kan hun baas niet plannen. De deur van hun slaapkamer zit glas in, die vervangen ze voor een deur die uit de berging komt en die vervangen moet worden door een branddeur. Dan gaat de deur van de slaapkamer tussen de keuken en de gang waar geen deur was maar erg onpraktisch is omdat het tocht en alle luchtjes naar de slaapkamers gaan. Het is een grote open ruimte tussen gang, keuken, eetkamer en woonkamer en vroeger ook naar hun slaapkamer omdat dat de werkruimte was. Ze sliepen nl vroeger boven waar wij nu wonen.Tussen huiskamer en slaapkamer hebben ze de openruimte met kasten aan de slaapkamerkant en kasten aan de huiskamerkant dicht gemaakt. Je kon dus vroeger helemaal rondlopen en nu niet meer.
We gaan lekker loempiaas en een salade eten . Het voordeel van vroeg opstaan is dat je een hele lange dag hebt.

Het liep wel allemaal anders dan gepland, ik was net aan het koken toen Ingrid boven kwam met Sabrina omdat de werklui terug gekomen waren en het luid was. En of Jan dan Theresa wilde halen want zo snel zouden ze niet klaar zijn. Dus Jan weg , ik de frituurpan weer uit gezet. Dan ging de bel en was het de vriendin Barbara van Ingrid ok kom ook maar boven erbij. Ingrid haar eten boven gebracht, ik mijn eten afgemaakt , Jan en Theresa thuis en gezellig allemaal aan tafel. Ondertussen de rust weergekeerd, Jan naar zijn werk , Theresa hier video kijken.
Het weer is hopeloos, ondanks de regen blijft de sneeuw gewoon liggen dus als het eventueel ook nog gaat vriezen kunnen we onze lol op. Het was hoogstens 5 graden vandaag en hardstikke donker. De houtkachel net aangemaakt omdat het onbehaaglijk is. Geen idee wat de weersverwachtingen voor de komende dagen is maar ik hoop op iets gezelligers.
De frituurpan net maar schoongemaakt en de olie gezeefd, het nieuwe kastje schoongemaakt en de broodbak en de vleesmolen erin gezet. Ben er erg blij mee en heb er flink ruimte bij gekregen. Het wachten op mijn nieuwe kledingkasten duurt me lang wil zo graag alles gaan opruimen.

Het wordt steeds gekker, we zetten de afvalbakken bij Annemarieke beneden in de tuin dus echt een finke trap af wat bij een volle bak best gezeul is. Maar we waren het zat dat ze vol gestort werden door anderen. Nu hadden we de restafvalbak naar boven gebracht want die werd vandaag geleegd. Jan dus vanmiddag terug gegaan om die bak weer beneden te zetten. Ziet hij de groene biobak boven totaal volgestort staan. Hebben ze uit de tuin gehaald vol gestort en naar boven gezeuld. Ik word hier ZOOOOOOOOOOOO boos om. Die wordt dus pas volgende week geleegd . Jan gaat nu bekijken of hij sloten erop kan maken.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

was lang wird, wird gut duim hoog voor Jan en zijn kastje

marjanne 2017-03-09 22:07:18
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.