Naar nieuwe huidarts in Liezen

Oostenrijk, Liezen

Dienstag 8.August
Björn mijn kleinzoon is 12 jaar geworden en gaat dus na de vakantie ook naar de middelbare school. Ook kleinkinderen worden groot.
Ik werd vanmorgen wakker omdat ik dacht iemand te horen geroepen maar niets even gekeken en niets. Ik dacht eigenlijk dat Theresa er was. Later zei Ingrid dat Jannick waarschijnlijk de autosleutel gepakt heeft.
Ik moest in Liezen naar de huidarts. Maar ik moest eerst naar mijn oude huisarts die de vervanging is om mijn verwijzing te laten vernieuwen want die mag niet ouder dan geloof ik 2 weken zijn. Maar ja deze arts is er vanaf mei gelijk een afspraak gemaakt maar pas plaats vandaag. Daarna doorgereden naar Liezen, auto geparkt en op ons gemak er naar te gewandeld want het is dus gewoon weer zeer warm en zonnig.
Mooi op de afspraaktijd geholpen (wat hier een bijzonderheid is) en een zeer aardige en naar mijn gevoel kundige arts. Hij stelde vragen ik geef antwoord en hij kijkt en zegt je hebt een aangeboren ziekte, hij noemde een naam (moet je niet aan me vragen) en legde het uit dat het met kliertjes en zweetkliertjes te maken heeft , stress kan het verergeren maar ook zweten en gewoon door van alles en nog wat. Ik heb de afgelopen 7 jaar echt geleden en elke keer van de vorige huidarts hetzelfde tubente ook al zeg ik hem het doet niets. Ingrid had ook al gezegd hij geeft in het ziekenhuis ook iedereen hetzelfde tubentje. Tja makkelijk je geld verdienen. Nu heb ik 3 verschillende medicamenten gekregen , shampoo daar moet ik 2x in de week wassen, een schuimpreparaat alleen in het weekend en een gel die ik met een tuutje op de hoofdhuis kan aanbrengen. Wat Jannick altijd aan zijn voeten vroeger heel erg had (geen idee of hij het nog heeft) en Theresa heeft het ook aan haar voeten zijn ook de zweetklieren en is dezelfde ziekte. Dt heeft nooit iemand bij Jannick gezegd en ook tot nu toe niemand bij Theresa. Bij mij in geen 62 jaar!!! Zal ik eindelijk van de verschrikkelijke jeuk afkomen? Want in mijn oren en tussen mijn ogen en op de hoofdhuid is een en het zelfde.
Er zijn hier veel artsen die zeer eenvoudig hun geld binnen halen.
We hadden in Liezen een broofje gehaald bij de Spar en gegeten want we waren ook wat boodschappen gaan doen. Vond leuke jurkjes in de uitverkoop bij een heel leuk zaakje in de MEZ. Voor 2 euro per stuk. Eentje voor Theresa en eentje voor Sabrina voor nu en eentje voor volgend jaar voor Theresa. De prijs mag de pret niet drukken.
We hadden vanmorgen gevraagd of Theresa meeging naar Liezen maar ze was met haar klei aan het spelen en had geen zin. Toen wij thuis kwamen gingen Ingrid , theresa en Sabrina net weg. Theresa helemaal blij want ze ging naar Lena.
Wij waren op de terug weg ook nog even naar de Landena in Stainach gegaan en ik kijk eigenlijk nooit op mijn bon daar het klopt altijd . Ik voelde me ook niet goed en kon alleen maar aan naar huis denken. Thuis zag ik dat de bon niet klopte en even het nummer gebeld wat er op stond , ik kreeg de vriendeijke dame , we hadden elkaar nog gedag gezegd want ze was met pauze. De man had mij geholpen en geen probleem als ik weer kom kan ik het verrekenen. Ik heb ook gezegd dat het mij spijt dat ik niet gelijk op de bon nagekeken heb.
Thuis ben ik mijn bed in gegaan en ook al heb ik niet geslapen wel gerust.
Jan was naar zijn werk en ook voor mij naar de apotheek gegaan.
Vanavond maar Pizza gegeten. Ik eet geen hele en mijn suiker was goed, Jan kan gewoon niets laten staan en was dus veel te hoog . Ik probeer het hem dus in te laten zien dat het niet kan. Of hij eet die dingen met mate of het komt niet meer op de tafel.
Gisteren had Danuta al hulp gekregen van vrouwen uit de omgeving die buiten waren begonnen met schoonmaken, vandaag kwamen de pionieren dat zijn speciaal opgeleide soldaten voor katastrofehilfe. Ze hebben alles wat handmatig gaat gedaan en dingen afgebroken zodat als de grote machines vrij zijn de rest gedaan kan worden. Ze heeft haar huis nog daar is geen schade aan maar ze heeft buiten niets meer. Haar visvijver met steigers is weg de beek loopt nu over haar land en alles moet nog hersteld worden. Ze heeft machtig veel geluk gehad toen de vloedgolf kwam. Ze was al gevlucht met Pim samen. Haar babykipjes hebben het niet overleeft maar al haar andere dieren wel. Ze heeft al een bedrijf uit haar eigen omgeving gevonden die haar vijver weer gaat uitbaggeren. Veel Tijd en geld maar dan is het hopelijk weer als ervoor. Ik zag vandaag fotos van huizen waar je net als bij een poppenhuis zo inkijkt , je ziet hoe de mensen leefden slaapkamer kinderkamer huiskamer zolder met nog dingen erin maar gewoon een compleet stuk van het huis af. Mieke en Tim hun huis is tot nu toe gespaard maar rondom alleen een dikke laag schlamm en stenen en ze weten niet of ze terug kunnen in hun huis want de hang kan afrutschen. Maar buiten niets meer. Hun autos zijn ondertussen uit de modder getakeld en weg gehaald. Zo maar wat leed van mensen die wij kennen en er zijn zo veel mensen getroffen. Dan zijn de kosten om een tweede keer te stutten niks .De regering heeft gezegd dat al die mensen die zo hard gewerkt hebben tijdens de katastrofe 3 dagen extra vrij krijgen dat zou voor Jannick ook wel lekker zijn. Dus hopen dat het doorgaat.
Ik wacht nog steeds op een berichtje dat Diane Oma geworden is, Jamilla is al uitgerekend maar de baby heeft het schijnbaar nog goed.
Altijd spannende dingen en vol verwachting , ik duim voor jullie mee Diane.
Heel veel jaren geleden trouwde ik op de 8. August voor de eerste keer.




Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Jeetje, lees het nu pas van Danuta. Hoop dat zij en haar man snel weer op orde zijn in hun huis en op hun grond. Wat moeten wij dan blij zijn met het deel van Groebming waar wij zitten. XXX

Annemarieke 2017-08-09 00:31:42
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.