Veel geregel, huwelijk, verwarming administratie

Oostenrijk, Gröbming

Veel geregel, huwelijk, verwarming administratie


Samstag 20.Juni
Het blijft somber nat en koud en af en toe flinke hoosbuien.
Jannick kwam met Theresa ontbijten en koffie drinken en dan hebben Jan en Jannick een gat gemaakt onder het bad om er onder te kunnen kijken. Tja daar sta je dan met een mond vol tanden. De tegelvloer is gelegd op een minstens 10cm dikke isolatielaag, dus niet gek dat de tegelstukken ons om de oren vliegen ook achter de badtegels geen hout of wat dan ook , nee ook op een isolatielaag. Dus dat wordt massaal slopen en een hele nieuwe betonvloer erin voor we wat kunnen gaan doen. Dan middageten met elkaar . Jannick moest toch nog gaan werken want er waren al 235 emails binnen gekomen dus die ging hij beantwoorden. Omdat het open dag was bij Gebetsroither zijn wij met Theresa ook even gegaan, op Papa´s werkplek geweest en dan gingen we koffie drinken met lekkers erbij. Dan ging Theresa in het luchtkasteel springen, tot haar plezier kwam er ook een jongetje spelen. Ze sprongen samen in het rond tot ze met de koppen tegen elkaar kwamen en Theresa dus een flinke bloedlip had en luid brulde maar toch niet uit het kasteel wilde komen. Dus Oma schoenen uit en erin gekropen en haar eruit gehaald dan even op het raam bij Papa getikt di even naar de schade kwam kijken en Oma nog een keer in dat ding kroop om al het bloed op te ruimen. Dan daarna maar doorgereden naar Liezen want ik had in het aanbieding krantje van de Baumax vloertegels gezien die op het eerste zicht aardig gelijk zijn aan de laminaatvloer die we al hebben gekocht voor de badkamer. Het had wat voeten in de aarde want ze konden ze niet vinden omdat ze juist de tegel afdeling helemaal opnieuw aan het indelen zijn en alle tegelplateaus aan de wand nog niet gemaakt waren. Maar uiteindelijk vond ze waar het stond en heeft ze het naar beneden gehaald en konden we kijken. Ze waren helemaal perfect , verder hadden we nogal wat vragen en deze dame was ongelooflijk bekwaam en heeft ons helemaal voorgelicht wat te doen en waarmee en wat de mogelijkheden waren. Ik moest wel even slikken want het afvoerputje komt op 210 euro dus we wachten nog maar even want we hebben nog meer nodig en de trouwerij kost al genoeg en even niets over. We dachten als we het bad eruit halen en dan in ieder geval daar het douche vloertje doen kunnen we in ieder geval toch douchen nadat we verblijd waren door de deurwaarder maar het gaat toch allemaal even meer kosten door de shit die we aantroffen. We hebben ook wel gelachen want Jannick zei al jullie krijgen geen brandweerpaal naar beneden, dan zouden we bij hem in bad uitkomen en hij hoopt dat er toch nog wel ergens een vloer tussen zit.
Gisteravond hadden Ingrid en Jannick Atzlinger over de vloer om toch nog wat dingen door te spreken en ik dacht eerst dat Jannick zonnenpanelen bedoelde maar het zijn zonnepanelen om het water te verwarmen. Er komen er 3 op het kleine dak , daardoor kan de enorme waterspeicher voor de verwarming en de enorme boiler van hen beneden weg en kunnen ze direct beschikken over warm water. Ook kan het warme water gebruikt worden voor directe verwarming van de cv. Dus een combinatie met de houtpellets. Kostenplaatje 30.000 euro als je het vlug zegt lijkt het niet zo veel. Het is toch wel even wat anders dan in Nederland je met je combiketel. Helaas hebben wij daar geen profijt van dus we blijven met die stomme boiler zitten. Ons water gebruik is gescheiden. Het is wel fijn dat we komende winter goede verwarming hebben.
Het is nu avond en Jannick is samen met Jan de aardkelder aan het uitgraven. Jannick wil maandag beginnen met beton storten. Dat kan nu met de bouwlampen , kunnen ze wat zien.


Het is nauwelijks te bevatten wat er in Graz gebeurde. Hoe gevoelloos moet je zijn om moedwillig met 100km per uur door een voetgangerszone te razen en gezield groepen mensen , volwassenen kinderen te overrijden. Daarvoor had hij zomaar en echtpaartje die net 2 weken getrouwd waren met een mes meerdere malen gestoken waarbij de jongen om het leven kwam. waarom dood je moedwillig mensen die je niets gedaan hebben, hoe kan je moedwillig op kinderen inrijden die hun leven nog voor hen hebben. 3 doden tot nu toe en heel veel gewonden en nog veel meer getraumatiseerde mensen. Het is ook zo dichtbij ineens we hadden er zelf kunnen lopen of Ingrid en Jannick met Theresa . Ik ben er door heel erg geraakt en kan het nog niet plaatsen.



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

26 juni 2015 20:59 | Door: Nellie Nou Nicolette je heb het er maar druk mee met alles met de trouwerij Vele groetjes daar Nellie v Haarlem

molenaar.ruesink 2015-08-16 06:48:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.