Dag 11 blijft koud en winderig

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen rondom 7 wakker , redelijk geslapen al had ik veel moeite met inslapen. Alle ochtend dingen en dan kwam Ingrid met de kinderen. Ik was net met Jannick aan het telefoneren want die zou eigenlijk gisteren de boodschappen meebrengen. Maar hij maakt lange dagen en haalt het niet om op tijd bij een winkel te zijn. Dus ik vroeg hem maar waarom dan niet per mail bestellen en afhalen. Want Ingrid wilde boodschappen gaan doen. Vond hij een goed idee en zei helemaal niet aan gedacht. Dus samen met Ingrid een inkooplijst gemaakt en verstuurd naar de Spar in Gröbming. We krijgen bericht wanneer het af te halen is. Dan mijdt je dus de mensen en je rekent af met kaart. Ingrid werd helemaal hyper schreef op en schrapte weer en zei dan krijg ik niet de goede dingen enz enz. Ja als er iets op je lijst staat wat er niet is doen ze er een Ersatz voor in de plaats. Dan wordt het veel duurder en ze kunnen je wel iets heel duurs geven. En ik ach Ingrid de mensen doen hun best je hoeft niet in contact te komen dus laat het goed zijn.
Ik had al tegen Jan gezegd de eerste die tegen de muren op vliegt wordt Ingrid en ja het begint er op te lijken. Ze zegt altijd tegen Jannick je bent altijd weg maar ja hij kan alleen in de avond of weekend. Zij is heel veel overdag weg of er komen vriendinnen. Dat ga je dus nu merken. Ja het is lullig dat juist de mensen die nu moeten werken extra hard moeten werken en andere thuis zitten met een biertje maar het is nog erger als je je werk kwijt bent. Een beetje relativeren kan geen kwaad. Ik denk dan zorg dat in hun kinderkamer niets op de vloer is wat Sabrina niet mag zet een hekje in de deur opening en je kan alles doen wat je moet of wilt doen. En Theresa kan haar eigen ding doen. Je kan zelfs als je de deuren naar de slaapkamer en badkamer dicht houdt het hekje in de keuken opening zetten dan kan ze ook door de gang. Ik ben niet zo moeilijk . Voor ons is het eigenijk al 3 dagen langer dat we huisarrest hebben omdat we al vrijwillig waren gegaan.
Jan was ondertussen begonnen met de laatste wanden verven in de keuken . Ik de vaatwasser gevuld en een deel van de kast leeg gemaakt. Dan heb ik in de keuken en in de woonkamer de schuifgordijnen eraf gehaald en gevraagd of ik ze in het bad beneden kon wassen. Dus een sopje gemaakt en ze allemaal erin. UHHHHH het water was zwart. Je hebt niet eens in de gaten hoe vuil ze zijn. Ik heb ze al eens gewassen maar ben bang dat het wel 3 jaar geleden is. Dus laten weken en later schoongespoeld en buiten op het balkon gehangen. Het waait ondertussen stevig dus dan droogt het wel. De was van Ingrid zit in mijn machine want tja er is nog geen monteur gekomen , heel misschien als we geluk hebben komt er morgen eentje. Jan gaat morgen dan het plafond witten en dan is de keuken klaar. Mijn werk in de keuken is dan nog niet klaar want voor ik alle kastjes door ben en alle laden en alles wat er in is weer schoon is . Maar het voelt wel goed om bezig te zijn. Maar eerst middageten, luxe een biefstukje met schimmelkaas, aardappelkroketjes en komkommer. Dat smaakte super. Daarna ga ik weer soppen ,kasten ruimen en schoonmaken. De dingen aan de wand terug hangen die schoon zijn en alles bovenop de kasten terug zetten. Dan vraag ik Jan of hij het raam van de keuken wil zemen.

Zo het is nu half 3 en ik vind het genoeg geweest, ik heb zelf even binnen de ramen van woon en keuken gedaan want Jan moest zij molens die bovenop de kast staan even schoonmaken. Het schiet ondertussen toch wel op. De glasplaten schoon maken van de vitrine kasten is het ergste. Er zit aanslag op die zich niet in een sopje laten verwijderen. Ik voel me een viezerik toch doe ik het 2 x in het jaar maar het kan zijn dat afgelopen oktober dat er niet van gekomen is. Probeer toch weer sinds januari mijn eigen ritme weer op te bouwen tot nu toe gaat het goed. De voorjaarspoets zelfs vervroegd door de omstandigheden. Kunnen we genieten als het mooi weer wordt. Ik merk wel dat ik de afgelopen jaren veel heb weg gedaan want ik kom niet veel tegen wat nog weg kan. Ik heb zelfs ruimte in mijn slaapkamerkasten. Die gebruik ik nu als extra voorraadkast. De bovenste (allen glazen) kastjes van de vitrinekasten zijn klaar inclusief al het glaswerk. Dus morgen weer een deel maar dat is veel handwerk met alle molentjes en Delfs blauw wat er in staat. Straks de gordijnen nog terug hangen en Jan is aan het stofzuigen dan zijn ook de normale dingen van vandaag weer gedaan. Als de keuken klaar is hebben we vrij tot maandag en kunnen we het volgende gaan aanpakken.

Ik loop nog steeds als en zeer oud wijffie en heb ook nog steeds veel pijn en ondertussen straalt het overal naar alle kanten uit. Ik durf geen Ibubrufen te nemen want dat bevordert het coronavirus net zoals sommige bloedverdunners . Dat kan er ook nog wel bij , Jan had al een lijdt waarom hij ridico heeft.

Jannick had uit werk vandaan de boodschappen opgehaald moest wel lachen, ik had ipv 1 nu 2 stuks Eisbergsalat , k had er eentje opgegeven en 1 Chinakohl. Dat eten ze hier meestal als sla maar ik roerbak het met de bami. Hadden ze schijnbaar niet dus dan maar 2 Eisberg. Verder heb ik meestal Amerikaans toastbrood, pas in de aanbieding bij de Lidl 79 ct en normal 99 ct. Kreeg ik een pakje met 8 boterhammen voor 1,99. Maar goed alles was er verder en ik ben al blij dat ik weer met verse producten vooruit kan.

Gisteravond was er dus absoluut niets op tv. Ik snap zo wie zo niet waarom er geen gezellige leuke dingen worden uitgezonden juist nu mensen thuis moeten blijven. Gelukkig deed Netflix het en ik ben aan een serie begonnen met Jan Designated survivor. Zo dat is spannend gelijk een paar afleveringen gekeken. Met Kiefer Sutherland die ik als acteur graag zie. Dus als er vanavond weer niets is dan weet ik wat we verder gaan kijken. We hadden net afgelopen week de 8 delen van Freud gezien wat ons ook wel boeide.
Theresa is helemaal gelukkig sinds gisteren zendt eindelijk het Disneykanaal uit. Ze had gelijk die Eiskönigin 2 gezien en vanmiddag weer.

Morgen is Ingrid jarig dan moeten we aan de zelfgemaakte taart ook geen straf. En de monteur heeft gebeld dat hij morgen komt.

Vandaag een wijnglas gebroken ga er maar van uit dat scherven geluk brengen en helaas een wieltje stuk van een van de schuifgordijnen dus die kan niet terug gehangen worden komt tijd komt raad.
Blijf allemaal gezond, thuis en geniet van alles wat we wel kunnen ,mogen en hebben.







Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Keep smiling

jeannette 2020-03-26 13:34:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.