Halverwege de week.

Oostenrijk, Gröbming

Zo gewoon lekker geslapen en pas om 8 uur wakker. Dat had ik weer eens nodig. Het had vannacht gesneeuwd en zo waar een aantal centimeters weer erbij. Opgestaan en douchen en ik was net in de keuken bezig toen Ingrid kwam vragen om Sabrina achter te laten want ze moest naar de kinderarts voor de recepten en dan naar de apotheek. Dus de dag begon met rommel want Sabrina sleept alles overal heen en haalt alles leeg. Elke keer als ze een deur hoorde ging ze snel naar onze voordeur en begon dan te huilen om Mama. Dan kwam Papa ineens en dat was ook goed. Even later kwamen ze allemaal om koffie te drinken. Jannick is niet meer misselijk maar verder zag hij er niet goed uit. Dikke bruin gele ringen om zijn ogen. Hij zou dit weekend bij het Kulm spektakel zijn (skisspringen) maar heeft hij ook afgezegd. Theresa gaat het nu goed en die gaat morgen weer naar school. Jan was ondertussen naar de huisarts voor een recept die ze waren vergeten erbij te doen en dan naar de apotheek.
Ingrid had een grote doos met het ziekenhuis en ambulance van Tiptoi van iemand gekregen die wilde het weggooien omdat haar jongens er niet mee spelen. De hele keuken was vol en iedereen aan het bouwen. Theresa met Mama aan het ziekenhuis, Papa de ambulance in elkaar zetten. Sabrina was beneden want Gabi was er voor haar. Dan gingen ze allemaal weer , alles weer opgeruimd. Dan eten gemaakt en gelijk zo ´n grote pan met macaroni dat we morgen nog een keer kunnen eten en een deel om in te vriezen. Dan met Jan samen gegeten .
Het sneeuwt soms hard en soms licht. Nog wel winderig met af en toe een flinke windstoot.
Onder tussen kwam de Bofrost en ik koop er bijna niets meer maar de zakken met heel fijne soepgroente vind ik makkelijk voor de snelle soep. Bouillon blokken water en een handvol groente erin. Dus gelijk een paar zakken genomen. Was het voor die man ook nog de moeite om aan de deur te komen.Jannick had al in de pan staan turen en ik zei tegen Jan stond hij alvast uit te zoeken.n ik naar beneden liep stond Jannick in mijn pannen te koekeloeren. Dus ik zei nog tegen Jan hij had zeker honger.
Komt hij later boven en ik vraag hem wil je koffie nee maar ik heb wel honger. Tja zeg dan maar nee.
Even op mijn rekening gekeken en het geld is terug gestort wat er afgeschreven was. Dat kan dus wel snel.
Nu 2 uur en het is weer helemaal donker buiten en het gaat weer harder sneeuwen. De wasmachine staat aan en de vaat is weg gewassen.Berekening gemaakt hoe ik kan schuiven met de keukenkasten zonder alles te moeten vernieuwen. Ik wil graag een grotere vaatwasser , ik had 45 en wil toch weer 60 cm breed. Ik heb een 60 onderkast en daar moet een 40 cm voorkomen. Dan zou alles nog moeten passen , de wasbak en zo en kunnen we toch nog bij de afvoer enz. Gisteren zag ik ineens dat het deurtje van een kastje boven de afzuigkap aan de randjes begint te kringelen. Dus Jan zou beneden voor me even de bak met garantie bewijzen opzoeken want daar zit als het goed is alles van de keuken in. Als ik dan het kastje ga kopen kan ik die gelijk ruilen.(hoop ik) Dat moet bij Ikea en daarvoor moeten we naar Salzburg.
Jan had voor mij 2 boxen met papieren opgezocht , die ben ik beide doorgegaan en kon gelijk een hoop eruit halen en weg doen. Maar niet de gezochte garantiebewijzen. Later kwam Jan met kijk ik heb nog een box gevonden en ja hoor dat was de goede. Alle papieren gevonden en gelijk de box doorgegaan en ook daarvan kon het een en ander weg. Die boxen zijn weggeruimd omdat je eigenlijk nooit er iets uit nodig hebt. Maar als ik dan wat nodig heb is het een kleine moeite om er door heen te gaan. Alles zit in mapjes of bij elkaar gebonden. Nu morgen als ik tijd heb de mappen die in het breau staan door gaan en alles wat bewaard kan worden en niet nodig hebben kan ik dan weer erin stoppen. Krijg ik plaats in de mappen. Ondertussen ook een stapeltje met dingen die ik nog de komende weken moet doen . Kreeg een appje van Andrea of ik zaterdag kan komen en ja dat kan.
Jan heeft alvast de vaatwasser in de auto gedaan dan kan hij die morgen gelijk in Aich weg brengen als hij mij naar Christine brengt.
Ingrid heeft ook 2 tassen vol neergezet en die doet hij dan morgen er in.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.