Mijn kleintje is 33

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen weer heerlijk uitgeslapen. Ik was wel vroeg wakker en rond half 8 hoorde ik wat en zag ik licht aan gaan. Bleek Jannick te zijn die melk kwam halen. Ja we zijn af en toe de SRV. Hij en Meli gaan naar ik dacht Bad Schallerbach voor een dag ontspanning.
https://www.eurothermen.at/bad-schallerbach/?gad_source=1&cHash=bd637ad01ceccfb5856aa3824985cc75
Ik heb de tv aangezet en heerlijk tot kwart voor 10 Disney kijken. Dan opgestaan en gaan douchen. Jan is daarna ook opgestaan.

Ton het gaat goed hoor met Jan zijn been maar door de vele bloedverdunners is het soms echt heel erg. Ik heb uit Nederland sproeiverband meegenomen en dat help best goed . Piepkleine wondjes daar loopt hij op leeg.

Erna er is al 15 cm gevallen en het sneeuwt nog en het zal koud gaan worden met vorst overdag. Dan blijft de sneeuw ook liggen.

8 januari
Vandaag is mijn kleine jongetje 33 geworden. Ik ben trots op hem , hij werkt keihard samen met Meli . En kan al veel achter hem laten. Het kleine jongetje is toch een man geworden.
Ik was al voor 7 wakker en ben blijven liggen bij de tv. Het was aardedonker en het sneeuwde licht. Ik heb de katten gevoederd en mezelf. Dan weer terug in bed en dan pas laat eruit maar dan wel gelijk door naar de sportschool. Jan heeft mij afgezet en heeft mij weer opgehaald wat wel fijn was want ik trok mijn veter in tweeen dus stond in een losse hoge bergschoen die niet vast kon.
Thuis gekomen eerst een bak koffie en dan douchen.
Daarna zijn we naar Liezen gegaan . Onderweg eerst Prenten aangedaan, de was opgeruimd en klaar. Maar eerst bij de Eli wat eten. Dan vind ik een mooie jas voor de helft van de prijs. Ze hingen er in beige en zwart. Ik dacht eerst de zwarte is te klein maar de maat die ik wilde hing er niet dus een beige gepakt, maar eigenlijk dacht ik een maat te groot. Die was ook te groot maar een maat kleiner hadden ze niet dan nog maar een maat kleiner proberen en die zat goed. Dan kon ik ook de zwarte nemen dus die gepakt. Zegt ze bij de kassa dat is dan 70 Euro en ik hu ze hangen daar er staat 50% korting . Ze zegt nee niet de zwarte dus ik zei haar dan ruil ik hem wel om. Dus nu heb ik een jas voor 25 Euro wat ook geen 50 % van de prijs is . Tja ik ben er blij mee. Dan naar de Action waar ik een lijst vol had met allemaal reinigings producten , wc borstels en dat soort kraam. De noten die ik altijd had die waren er niet maar wel een andere zak en er stond op 2,99 Euro maar toen ik er onder keek stond er heel klein fleece deken. Toch maar een zak gepakt en bij de kassa bleek 4,50Euro dus ik zeg haar dat er een kaartje bij stond van 2,99 maar dat daar heel klein fleecedeken op stond. Ze begreep het niet dus er kwam een cheffin bij die loopt er heen en haalt het kaartje eruit en zegt tegen mij maar u krijgt wel 1,50 terug. Vind ik wel service .
Na de Action toch nog naar de Lidl want daar hebben ze wel dikke Griekse yoghurt , ik vind als het zo waterig is niet lekker. Maar goed ik had toch weer een aardig karretje. Dan naar huis over Stainach waar ik nog bij de Landena inkopen heb gedaan. Ze hadden weer proteine toetjes die in de winkel 1,95 kosten en daar 30 ct. Ik vind het echt niet lekker maar moet meer proteine eten. Ik eet in de avond griekse yoghurt met noten en soms wat honing. En soms die proteine dingen.
Thuis eerst alles opgeruimd en dan wat warms drinken. Omdat ik het koud had ook de kachel aangemaakt.
Jan heeft nog het bakje opgehangen waar ik nog een pot pindakaas met meelwormen in heb gedaan. Ik heb er nu verschillende hangen maar ook druk bezocht. We gaan vanavond naar de minus 11 graden. Vandaag viel het mee met minus 2 , 3 graden. Geen wind dus dat scheelt ook. Kaars aan en dat voelt ook gezellig.
Het was al kwart voor 7 dus Jannick even gebeld maar die was nog op kantoor , een biertje drinken. Hij vroeg of ik iets wilde doen en ja zeg maar wat. Of ik wat aardappels wilde schillen en koken. Hij wil met Meli gaan racletten. Ik heb dan ook maar wat uien en knoflook en een tomaatje fijn gesneden.
Nu wachten dat hij het op komt halen.
Vandaag zag ik dat mijn tante Wil Kuijer is gestorven, De laatste van de broers en zussen van mijn opa. Weer een hele generatie verdwenen. Als je wat wilde weten was ze het enige aanspreekpunt en meestal wist ze het ook te vertellen. We hebben allemaal een vervaldatum. Ik hoop dat ik zelfs na die datum nog lang te genieten ben.

De brandweer was vannacht rondom 3 uur weer uitgerukt omdat er een brandmelder alarm was gegaan. En tja het was weer bij het bedrijf waar Jannick werkt.



Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Sport je op maandag ook dan wil ik best mee sporten

Erna 2024-01-08 21:11:50

hier ook allemaal gefeliciteerd met de verjaardag van Jannick, hoop toch ondanks al z'n werk, dat hij er toch nog iets gezelligs van heeft gemaakt met Meli

Christina 2024-01-09 02:14:46

Alsnog gefeliciteerd!,, 🥳

Annemarieke 2024-01-10 17:18:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.