Een werkzame dag

Oostenrijk, Gröbming

Samstag 9.Juli
Het was vannacht 17 graden maar helaas vandaag geen zonnig weer maar zeer zwaar bewolkt dus het werd maar iets warmer 21 graden. Wel droog dus ramen en deuren konden open. Dominik kwam om 9 uur en Theresa zat al te wachten. Jan heeft het laaste stukje vloer erin gekregen dan schoonmaken en ondertussen randjes vullen. Dan samen met Jan even de laatste dingen in het vakantiehuis neergelegd. Dus klaar voor de gasten die vandaag aankomen. Even naar Letmaier voor een dorpelstrip tussen badkamer en gang en weer naar huis. Theresa zat al achter de deur op ons te wachten, we hadden Dominik in de auto meegenomen maar geen zin om voor dat halfuurtje een 2e stoel erin te frommelen. Dus Theresa moest bij Mama wachten. Dan heeft Jan die strip ook nog op maat gemaakt en gemonteerd. Dan middageten, spinaziebroodjes uit de oven.
Jan heeft na het eten de deur op maat gemaakt en er weer ingezet. Nu een wandje nog een keer verven. Dan kan daarna eindelijk de wasmachine en de droger op hun plaats. Dat gaat ook nog gebeuren vandaag kan ik weer de was doen. In het weekend heb ik ook altijd mijn beddenwas en de werkkleding van Jan en er lag al een aardige berg en dan de nieuwe hoeslakens nog.
Die 2 zitten een ijsje weg te werken bij een video van Lars de kleine ijsbeer. We komen de dag wel door vandaag.
Jannick heeft vandaag Katastrofe oefening van het Rote Kreuz dus is de hele dag weg. Ingrid sliep vanmorgen en doet geloof ik vandaag ook kalmpjes aan. Is ook geen weer om iets gezelligs te gaan doen.

Ja helemaal aan het eind van de middag ging de zon schijnen en werd het zelfs warm.
Maar we mogen niet klagen vind ik.
in de middag nog snel met Jan en Dominik naar de Spar ging de telefoon dat de gasten gearriveerd waren. Het was een deel van de gasten en die wisten niet waar de sleutel was en dus al helemaal de code van de sleutelkluis niet bleek toen we er heen gingen. We hebben hen geholpen binnen te komen , kennis gemaakt en ze ales gewezen. Zo dat waren de eerste gasten voor ons. Gelukkig waren we in de buurt.
Mijn wasmachine heeft al gedraaid en de droger staat nu aan. Jan samen met Jannick even omhoog getild want aan mij met 1 hand heeft hij niets. Hoewel ik hem wel vandaag met de deur draaien (massief hout) kon helpen. Gaat elke dag beter oefen vlijtig al doet het me veel pijn er zijn nog steeds bewegingen die ik niet kan maken . Ben best tevreden met hoe het gaat. Litteken geneest erg mooi.
Het wordt al een echte badkamer al moet er nog veel gedaan worden.
Dominik werd tegen 19 uur gehaald.
Jannick kwam even voorbij want ze willen morgen naar de dierentuin in Salzburg, eerst wilden ze naar Wenen maar daar is het erg heet. Dan waren wij ook niet meegegaan. Nu gaan we wel mee en ik vroeg Jannick kunnen we niet naar het Wasserschloss gaan, hij kende het niet dus hij zocht het op . Blijkt het bij de dierentuin te zijn en een combikaart mogelijk die ook nog voor het volkenkunde museum geldt. Dus we kunnen nog een beetje kijken wat het weer doet. Het is Schloss Hellbrun en het zijn dieWasserspiele
Du net Trixi gebeld of we Dominik kunnen ophalen en dan wat vroeger want Jannick wil om 8 uur van huis. We komen toch langs Pruggern dan is het voor haar ook eenvoudig want zij moet naar haar werk en anders moet ze eerst hem brengen en dan weer naar huis voor ze naar haar werk kan gaan.
De batterij van de camera opladen en bedenken wat ik meeneem.
Nog even snel ons bed afgehaald en de was staat al aan, had ik voor morgen gepland omdat ik nu al veel had maar dan vanavond nog maar even eraan. Zo dan het bed even opmaken met de nieuwe lakens die nu nog in de droger zitten.


LEBENSLUST SEIT 1615
Um 1613 beauftragte Fürsterzbischof Markus Sittikus den Bau des Lustschlosses. Seine Vision: einen Ort zu erschaffen, den es so noch nie gegeben hat. Zusammen mit dem Schloss und dem weitläufigen Park sind die Hellbrunner Wasserspiele ein wunderschönes Juwel am Stadtrand von Salzburg.
Die Wasserspiele Hellbrunn sind ein ganz besonderes Ausflugsziel für Jung und Alt: Ob Erholung an den Teichen im Park oder erfrischendes Abenteuer, hier kommt jeder auf seine Kosten. Nach den Wasserspielen gibt es noch die Gelegenheit sich ein Eis zu gönnen oder sich am Abenteuerspielplatz auszutoben. Romantiker sind bei einer Abendführung in den Wasserspielen von Hellbrunn richtig: Das Zusammenspiel von Wasser, verschiedenen Farben und Mondlicht verzaubert die Sinne und sorgt für ein unvergessliches Erlebnis. Die Führungen finden tagsüber ab 09:00 Uhr statt, Abendführungen von 1. Juli bis 31. August, jeweils um 19:00, 20:00 und 21:00 Uhr. Lassen Sie sich dieses Schauspiel auf keinen Fall entgehen!



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Dank jullie wel!!!

Annemarieke 2016-07-13 11:31:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.