Van alles en nog wat dag. (en koningsdag)

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen wakker voor de wekker , een half uurtje tv en dan moesten we eruit. Jan ging Theresa weg brengen en ik had om 8 uur mijn gespreksafspraak. Het was frisjes maar best erg mooi weer. Dat bleef het ook in ieder geval in de morgen al was het soms wat heiig. Op mijn gemak terug gelopen en thuis aan de koffie.
Ik had Jan gevraagd om de papieren uit de auto te halen want het kon wel eens zijn dat hij de bon daarbij gedaan had.
En hoera de bon was daarbij. Ik kan de afspraak gaan maken voor eind mei voor de eerste grote beurt.
Gisteren lange tijd bezig geweest met de Dachsteincard te bekijken. In de voorverkoop 175 Euro pp en voor kinderen 96 Euro. Van half mei tot november alles zo´n beetje in de regio gratis of met korting. Alle zwembaden zijn er bij ook de 2 binnenbaden in Schladming en Ramsau en de meertjes. In het seizoen zijn er velen leuke kinderdagen waarbij je dan nog 7 Euro moet bijbetalen maar dat is dan voor het eten en zo. Voor Theresa heb ik al op Schloss Moosheim dingen gevonden en bij de Purcherhof in Mitterberg. Beide zijn 10 minuutjes met de auto. In Tunzendorf ook dichtbij kan ze paard/ponyreiten normaal 18 Euro per einheit. Dus het loont zich echt wel . Het Panoramabad in Gröbming en het buitenzwembad in St Martin ook. Een Abo is al 70 Euro. Ik koop denk ik voor Jan en mij ook de kaart , ik had al iets weg gelegd voor de Steiercard die ook al 75 Euro pp kost (kinderen 35) maar het meeste is buiten de regio of wel zeer zuidelijk richting Graz. Dus nog even pasfotos opzoeken. De voorverkoopprijs is verlengd tot juni dus we kunnen nog afwachten en bv kopen als we de eerste keer wat gaan doen dat kan toch pas vanaf half mei.
Ik wilde eigenlijk paprika voor de Gulash en dacht dat ik die had gepakt , bleken worteltjes te zijn. Dus we eten vandaag worteltjes, gebakken krieltjes en kibbeling met ravigottesaus. Dan maak ik rundgulash voor morgen want ondertussen de paprika gevonden.
Dan ging ik samen met Jan eten en weg was hij. Moest hij zich overgeven. Hij heeft het eten weg gezet en volgens hem heeft hij nergens last van maar wie hem kent hij mankeert nooit wat en heeft nooit ergens last van. Het lag niet aan het eten want ik heb het ook gegeten.
Theresa kwam even dag zeggen want ze ging naar Ingrid. Jannick gaat vanavond nog even een mapje papieren langs brengen want die lagen nog in zijn auto. Dan vraagt hij gelijk of het al gelukt is met de printer . Ze heeft een nieuwe gekocht en die krijgt ze niet aan de gang. Ze heeft geen pc dus ze moet vanaf haar telefoon printen maar ik denk dat ze het niet op het wifi krijgt. Dat kan ze ook niet met de telefoon van Theresa. Jannick wil het wel voor haar doen maar dan moet ze het hem wel vragen.
Meli kwam vragen of wij wisten waar de kanister met Benzine voor de grasmaaier was. Nee maar ik loop wel mee en ja ik heb het gevonden. Maar helaas de grasmaaier kreeg ze niet aan de gang, Afgelopen herfst is dat ding niet schoongemaakt voor de winter dus tja. Ze was weer aan het opruimen dus ik ben gaan helpen. De vuilcontainer vol, 2 containers met papier vol en nog heel veel rotzooi in zakken . Gelukkig is het deze week papier en restvuil wat geleegd wordt. 2 grote kartonnen dozen en een hele grote plastik bak met rotzooi van Ingrid dat is vrijdag meenemen of we doen het weg. Jannick moet aan zijn oren worden getrokken om ook de beslissing te nemen om dingen weg te doen. Er staat een salontafel daarvan ook dus de glasplaat, een discostoel waar je dan alles op kan aansluiten en een groot kapot opblaasbed. Verder hebben we de opslag van drank en blikken nagekeken. Een deel blikken nog tot 2022 maar een deel kan weg. Bier wat varieert tussen 2015 en 2019 dus niet drinkbaar. Ik wil dat van de week gaan legen en dan kan ze de flessen weg brengen er staan zelfs volle kratten. Jannick kreeg altijd veel maar drinkt niet echt veel. En ja er staan ook sterke drank dingen waar het zegel van kapot is dus open geweest. Gooien we ook maar leeg.
Voor vandaag was het wel weer genoeg.
Een beetje Koningsdag.
https://www.facebook.com/NLinVienna/videos/478146396829605/



Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Bier zou ik idd ook weggooien maar de sterke drank kan heeeeeel lang bewaard blijven. Zelfs als het al open is geweest. Moet je proeven of door een colaatje... 🤪

Annemarieke 2021-04-29 10:04:34
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.