Dat was weer een drukke dag

Oostenrijk, Gröbming

Erna ze zeggen toch hoe ouder hoe gekker en daar blijf je jong bij maar ik voel me rug behoorlijk na een dagje met Sabrina. Ze is groot en bijna 4 dus dat sjouwen en optllen nekt ons allemaal. Toch hoop ik dat we het nog lang mogen en kunnen doen.

Vanmorgen wakker voor Ingrid om 6 kwam met de babyfoon. Opgestaan douchen snel wat eten en dan Theresa wakkere maken. Die mocht naar boven want Opa maakte haar boterham. Ze nam gelijk haar kleding mee dus dan kon ze zich ook boven aankleden. Dan was het tijd om Sabrina wakker te maken en haar spullen stonden ook al boven. Jan heeft haar naar boven gebracht en ik nog haar kleding meegenomen. Dus eerst Sabrina aangekleed en dan mocht ze eten en haar medicijnen. Dat laatste moet je tegenwoordig verstoppen want ze wil de medicijnen niet.
Haren kammen en Sabrina een staartje en tandjes poetsen en jassen en schoenen aan. Het hoosde zo enorm maar Jan liep toch een stukje met Theresa mee. Dan een half uurtje later tijd voor Sabrina en we besloten om haar met de auto te brengen. dan gelijk door te rijden naar Schladming om nog even bij de Lidl inkopen te doen. Morgen is het de laatste dag dat ze in Schladming open zijn. Dan gelijk toch nog een 5 liter fles olie bij de Penny meegenomen. Kan ik ook daar enige tijd mee vooruit. Bleek dat ze van alles en nog wat in de aanbieding hadden dus het werd toch weer behoorlijk wat. Ook van die zakjes met gekookte bietjes , we vinden het lekkerder om die zelf klaar te maken zoals we van huis uit gewend zijn, de potten zijn hier altijd in het zuur. Ze waren ook maar 69 ct dat is heel wat goedkoper dan de potten Ze kunnen tot eind december bewaard worden dus we kunnen een aantal malen bieten eten. Vooruit zien is regeren.
We waren even na 10 weer terug en dan de auto uitladen en alles voor zover het ging in de kasten Dan was het alweer half 11 en konden we aan de koffie.
Vandaag maak in broodjes hamburger met frietjes. We kunnen op tijd gaan eten want Jan gaat Sabrina met de auto halen en ik blijf thuis , Theresa heeft vandaag een korte dag en is half 12 uit dus kunnen we als we allemaal weer thuis zijn aan tafel. De airfryer is makkelijk als Ingrid thuis komt warm ik daar de frietjes en de hamburger in op. Dus dan ben ik ook in 5 minuutjes klaar en kan ze snel eten.
Om kwart over 4 wordt Theresa gehaald door Sandra om naar de karate te gaan.
Ik dacht waar blijft Theresa toch? Ik dacht dat ik de deur gehoord had maar op mijn roepen geen antwoord. Even beneden gekeken maar ook daar niemand. Komt ze samen met Jan boven dus ik vraag haar was je met Opa meegegaan? nee Oma ik stond voor de deur te wachten de auto stond er niet en ik heb je de deur niet geprobeerd? ja Oma die was open. Dus haar opnieuw gezegd als de deur open is kan je toch naar binnen en dan is er ook iemand thuis. Ondertussen had ik het middageten klaar broodjes Hawaiburger met frietjes.
Jannick kwam zijn middag pauze bij ons doorbrengen. Die heeft een lange dag en een druk werkweekend. In Stainach gaat dan de Landena en de andere bedrijven zoals de Ennstal Milch , de diervoeding, conserven en wat dan ook alles wordt stil gelegd. Dan kunnen ze de kanalen reinigen en putten en wat dan ook want dan gaan de machines ook van zijn plaats. Dus daar begint Jannick vanmiddag met een collega aan (die woont ook in Gröbming) en dan morgen weer de hele dag. Dan gaan ze vanaf zondag reinigen en alles op de plaats terug zetten en repareren waar het nodig is en dan ik geloof na woensdag wordt overal de productie weer opgestart. Is een enorme grote klus omdat het over voeding gaat. Ze kunnen geen kanalen reinigen en doorwerken dat is niet zo fris. Normaal wordt er gewerkt met beschermende kleding en mondmaskers in de productiehallen. Doen ze een paar keer per jaar. De kaasmakerij zit in Gröbming daar moeten ze ook regelmatig heen.
Nu half 2 en de kinders gaan nu netflix kijken. Oma en Opa even niets.
Het regent nog steeds en af en toe hoost het. De sneeuwgrens gaat flink dalen .
Sabrina bleef ons op draf houden, ze wil alleen staan en lopen en omdat ze moe is valt ze steeds en ze kan zich niet opvangen maar ze geeft niet op. Toen dacht ze laat ik mijn luier vol maken en dat was minstens van een week en het kwam aan alle kanten tussen uit. Dus het zat overal .Haar mnaar de badkamer gebracht uitgepeld en geprobeerd om haar onder de douche schoon te krijgen maar ze kan dan niet blijven staan of vast houden dus Jan geroepen om hulp. Die haar vast houden en ik haar wassen en schoonspoelen. Theresa werd opgehaald , Sabrina bleef ons op draf houden. Ik had stokbrood en worst en kaas en wij alvast met Sabrina begonnen met eten , Theresa kwam om half 7 thuis en die vond het feest en smulde ervan. Om half 8 hield Sabrina het niet meer dus tandjes poetsen en haar in bed gelegd. Een half uurtje later kwam Ingrid thuis. Dus eten gemaakt voor haar. Ingrid heeft met de familie getelefoneerd en ook haar andere broer heeft quarantaine omdat er iemand op zijn werk besmet is met Corona. In Stadl waren ook gevallen dus Ingrid heeft gezegd dan maar geen Familie. Theresa uiteraard treurig . Maar ook het weer is slecht de sneeuw komt tot aardig laag en nu is de Sölkpass dinderdaad dicht en op Obertauern is het ook wit..Dan belde tot mijn grote verrassing mijn zus Els en dat voelt goed. Ingrid was ondertussen klaar en ging met Theresa naar beneden . Theresa mag vanavond bij Mama slapen.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.