Maar eens naar een andere huisarts

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein


Donderdag 23 april
Na het mooie weer van gisteren sneeuwt en hagelt het hier afgewisseld met zon en regen.
In Nederland zeggen ze toch april doet wat hij wil, of aprilletje zoet geeft nog wel eens een witte hoed. Dat gaat hier allemaal op.
Gisteravond was de uitzending van het programma “huis te koop” voor wie het gezien hebben het was allemaal heel positief en de mensen kozen om met Kirsten en Jeroen te onderhandelen. Dat heeft plaatsgevonden. Maar ze hebben zich nu ineens terug getrokken.
Dit is een echte klap voor Kirsten en Jeroen.
Zo wisselt het goede nieuws wat me blij maakt gelijk weer voor het slechte nieuws waar ik verdrietig om ben.

Vanmorgen waren we al heel vroeg op weg want bij de Penny was een senseo actie en de onze hebben het allebei begeven. Daar aangekomen ging de hele actie niet door dus we baalden stevig.
Daarna naar een andere huisartsenpraktijk in Schladming , het gaat me gewoon niet goed en ik vind onze huisarts in Ramsau geen man om mee te praten. Hij is autoritair, duld geen tegenspraak en zoals veel mensen zeggen heb je een tas nodig voor de medicijnen.
Ik ben vanmorgen heel goed behandeld, heb kunnen praten, heb gelijk een aantal onderzoeken gehad en moest door naar het ziekenhuis omdat ik tijdens de inspanningstest erg benauwd kreeg om longfoto’s te maken. Maar ik denk niet dat het daar zit want het gevoel geeft niet aan dat het vanuit mijn longen komt eerder gewoon de bovenste delen van de luchtweg.
Hij heeft wel schildklier geprikt maar niet de waarden die ik graag geprikt wil zien.
Op de chequelist die ik van Anke gisteravond heb gekregen score ik heel hoog wat schildklier betreft. Bijna alles voldeed ik aan. Eigenlijk alle klachten die ik heb staan erop. Nu maar hopen dat ze wel wat vinden want dit is gewoon niet leuk meer.
Ik had ook vanmorgen een telefonisch onderhoud met de wereldomroep, die hebben een artikel gehad over het CVZ waar Nederlanders in het buitenland voor ziektekosten verzekerd zijn en dan aangemeld in het land waar ze wonen bij een verzekering zijn. Dat levert vaak problemen op lees de afgelopen jaren bij ons maar eens door. Dat is het geval bij veel Nederlanders in het buitenland en daar komt een vervolg op.
Jan houdt het nog vol en gaat nog steeds trouw elke dag lopen samen met Jannick.
Die is nog steeds regeneratief aan het trainen. Dus elke dag een beetje lopen en maandag had hij de hele middag schoolgym, in het seizoen weigert hij daaraan mee te doen en nu heeft hij tijd dus is hij maar weer eens gegaan. Ze verplichten hem om naar schoolgym te gaan , echt bezopen want dat moet hij omdat hij niet in een trainingsgroep zit. Dan krijg je zoals van de winter midden in je wedstrijd seizoen dat ze moeten gaan skiën. Dat heeft Jannick ook gewoon geweigerd. Wie betaald de schade die je oploopt, je hebt ook verantwoording tegenover je sponsoren. Wie als je seizoen gelijk daardoor over is.
De leraar verwelkomde hem met oh daar heb je onze nieuwe leerling ook.
Afgezien het kost hem dan de hele middag en dan kan hij zijn eigen trainingsprogramma doen. Want het is minimaal 3 uur dat ze schoolgym doen.
Hij heeft dan gym met alle jongens van de school en hij was wel de beste volleyballer . Jannick zei dat hij medelijden had met degene die tegenover hem stonden. Hij slaat zo hard en kan zo hoog springen en dan ook nog een draai aan de bal geven. Dat heeft hij wel in de jaren bij Heli geleerd. Nu is het voor Jannick ook leuk om met een groep te sporten.
Vandaag ging de staking die eigenlijk het onderwijs personeel zou doen toch niet door. Maar morgen is de leerlingenstaking, bij Jannick op school is het de leerlingen verboden om naar de manifestatie te gaan. Jannick was het niet van plan om het te doen . Ze kunnen het volgens de wet niet verbieden maar ze kunnen het je heel vervelend de komende maanden maken. Ze hebben vanuit school gezegd dat wie niet op school komt al zijn vrijstellingen enz kan vergeten.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.