Een wandeling met frisse tegenzin.

Spanje, Katalonien

We maakten weer een wandeling deze keer eentje met een algemen kijk op. De beste manier om het gebied geografisch te begrijpen is om een hoog gelegen punt op te zoeken. Vanaf daar kan je alle elementen in het landschap plaatsen. Het geboed van Malgrat is juist heel gevarieerd. Om het goed te kunnen observeren en begrijpen gaan we de Turo dén Serra beklimmen. We lopen vanaf Malgrat naar Sant Genis de Palafolis. Naar de Can Canbreta in de richting van Montagut waar een uitkijktoren is en een tv zendstation. Na eeen korte wandeling van 10 minuten bereiken we de top van de berg, we treffen daar een aantal fonteinen., Can Cabrera, Can Palomeres, L´Espatriat etc. Vanaf de Turo genieten we beter van het uitzicht over Malgrat en zijn omgeving ende riviermonding van de Tordera, El Montseny, de weg naar Girona Pineda enz.
Onderweg naar beneden nemen we pauze bij de Romeinse kerk van Sant Genis en vervolgens gaan we door naar beneden. en de N11 naar Girona brengt ons bij het kasteel van Palfolis. Malgrat was bekend in de 14e eeuw als Vilanova de Palafolls. Het kasteel is nu een ruine maar heeft nog steeds statigheid. Malgrat is ontstaan uit dit kasteel.
Met dank aan Mama Nicolette die alles uit het Spaans vertaald heeft.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.