Hieperdepiep hoera Theresa 4 jaar

Oostenrijk, Liezen

Theresa kwam vanmorgen helemaal blij ons wakker maken, Oma Opa ik ben nu 4.
Ze ging haar cadeau open maken dat moet een toren aan haar bed worden maar nadat de doos geopend was zag ik gelijk dat er iets ontbrak. Dus vanmorgen samen met Jan naar Liezen naar de KIKA, het frame werd probleemloos uit een andere doos gehaald . Dan weer naar huis en we kwamen gelijk met Ingrid en Theresa aan die van de Kindergarten kwamen. Theresa wilde pizza met ananas eten dus die had Ingrid gemaakt en gingen we eten. Daarna ging Opa een 2e poging wagen om de toren aan het bed te maken. Helaas klopt nog steeds niet want er zit geen torendoek in maar iets anders. Grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr. Opa gelijk de slaapkamerkast bij Theresa de deuren gesteld en hij is schijnbaar nog steeds bezig want is nog niet terug boven.
Onderweg naar Liezen zag ik op verschillende plaatsen reeen grazen en het is voor het eerst van mijn leven dat ik een uil heb zien vliegen. Ik heb altijd gedacht dat die dat alleen in de nacht doen. Het is toch heerlijk dat we nog steeds zo dicht bij de natuur kunnen leven. Buizerds gezien maar de ooievaars zijn denk ik al op naar het zuiden. Ook de zwarte ooievaars die in het Ennstal en ik geloof het Murtal leven en waar er nog maar weinig van zijn zie ik niet meer. We hadden dit jaar een hele kolonie van normale ooievaars zeker 12 stuks die bij elkaar leefden. Ik denk op weg naar het zonnige zuiden.
Op dit moment nog steeds zeer zwaar bewolkt en het was maar 15 graden maar nu valt af en toe de zon door het wolkendek en dat voel je dan gelijk.
Nou was er gisteren een elektricien van het E-werk om dingen weg te halen en een meter die sinds de nieuwe verwarming niet meer nodig zijn. Vandaag kwam hij terug om de kasten door te kijken want wij hebben in huis meters die niet aangemeld zijn . Rara dus alles in huis doorgelopen en nu blijkt er een apparte meter voor ons deel e zijn en daarnaast een meter voor de boiler van ons die Ingrid en Jannick niet betalen omdat ze niet bij het E-werk als gemeld staan. Ze hebben zich gemeld bij het E-werk voor af en aansluiting na de koop en de verhuizing en dan is er iemand geweest maar waar het nu fout is gegaan moeten ze nog uitzoeken dat is niet onze fout. Het huis is gekocht als familiehuis en staat bij het E-werk gerigistreerd als een meerpartijenhuis.
Bij de gemeente staan Ingrid als huiseigenaar en verantwoordelijk voor alles
en echt als familiehuis want ze krijgen dan ook de rekening van de gemeente voor 5 personen voor alles. Het E-werk zegt nu omdat het gescheiden wooneenheden zijn is het voor hen een meerpartijenhuis maar we hebben maar 1 voordeur. De vorige eigenaar had boven ook gebruikt om te slapen want waar Ingrid en Jannick slapen was het kantoor. Maar een van hen was elektricien ook bij het E-werk. Het schijnt zo te zijn dat ze geen narekening krijgen want het is niet de fout van Ingrid en Jannick we wachten maar en zien wat er gebeurd. Er is een deel nu weg gehaald wat onnodig is want voor elke meter betaal je. Die van de oude verwarming is al 100 Euro in het jaar. Het is hen uitgelegd als dat de meters geschakeld staan zodat je apart kan zien maar als 1 betaald. De elektricien die voor het E-werk de meters is komen doen had dus alle meters moeten doorgeven . We hebben een hele grote meterkast beneden en er is een meterkast bij Ingrid en Jannick.Dit huis doet ons elke keer weer een verrassing.
Jannick kwam ondertussen ook om 4 uur thuis want hij had zijn test gemaakt bij de arts omdat hij de cursus gaat doen om met perslucht bij een brand te mogen werken.
Het was allemaal oke dus hij mag daar aan gaan beginnen.
Dus toen de monteur eindelijk klaar was konden we voor Theresa gaan zingen en haar de taart kaarsjes laten uitblazen en mocht ze cadeautjes uitpakken.
Ze kreeg een heel leuk spel iets met varkentjes en een balletje die ze dan weg scieten naar de ander als het klokje stil staat en wie dan het balletje heeft moet een kaartje trekken of je moet je gaan wassen of je krjgt er eentje en dan gaat het klokje eruit en komt er een ringetje in en moet je proberen het balletje erin te krijgen wie dat lukt is zijn moet wassen kaartjes kwijt want bij 3 heb je verloren. We hebben het een poos gespeeld en erg gelachen . Dan heeft ze met Papa loco gespeeld dat heet hier Luk. Dat heeft ze ook gekregen. Verder leesboeken en een vriendenboekje en klei.
We moesten lang wachten want de taart wilde de bovenkant met Himbeeren niet stijf worden. Dus ze had eerst de cadeautjes uitgepakt en konden we spelen. Eindelijk konden we de taart eten en had ze de kaarsjes uitgeblazen en daarna wij naar boven.
Ondertussen was het al avond. We hadden al zitten ginnegappen van zo dadelijk vraagt Theresa mag ik aub naar bed of we zitten vannacht nog hier te wachten.
Jan had nog een aardig klusje want we hadden weer eens een rekening van de GIS het is zo´n vervelende instelling die doof en blind zijn voor alles . Als er geen resultaat komt maar weer naar de rechtsbijstand van het AK.
Maar eerst morgen naar Duitsland op visite bij Marjanne. Een heel eind rijden minmaal 5 uur. Spullen gepakt vanavond en we verheugen ons.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Gefeliciteerd!!! XXX

Annemarieke 2016-09-23 12:34:39
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.