Opname Prüfung Langlaufleraar

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Dinsdag 10 februari
Een druk weekje achter de rug, elke dag van 9.30 tot 16 uur op mijn werk.
Dan zelf ok nog wat trainen.
Dinsdagmorgen kwamen Peter Beursgens en Marcel van Skike. Skike is nu officieel mijn nieuwe sponsor.

Afgelopen zondag had ik mijn leraren toelatingsproef in het stadion van Ramsau. Het werd afgenomen door Maria Thal. Ze zei al tegen mij van wat mij betreft had je kunnen gaan want ik weet wat je kan. Maar ik heb de proef gedaan en ben met een 1 geslaagd. Er was ook een man bij van de Sportacademie Graz (bleek de cursusleider te zijn) en ik dacht nog shit die heeft les van mij gehad.
Hij zei tegen mij je werkt toch al? want ook hij herkende mij.
Maar op dit moment zijn er te weinig deelnemers overgebleven om de cursus te starten. Er was er 1 bij die de toelating al voor de 3e keer deed en weer zakte. Ik hoor binnen 14 dagen of het toch nog gaat lukken.

Mijn Sanitätercursus gaat ook al niet door en ik moet nu de andere cursus doen die verspreid over het het hele jaar wordt gegeven. Ik baal daar van want ik had liever de snelcursus met aansluitend examen gedaan, dan was ik klaar geweest eind maart. Gaat ook gelijk je jaar in en na een jaar kan ik betaald werken nu kost het me nog bijna een jaar voor ik betaald kan werken.

Ik zet nog regelmatig nieuwe fotoos bij de berichten van het NK en de Tauernlauf.
Jannick

Dinsdag 10 februari
De afgelopen dagen sneeuwde het hier afgewisseld met zon.
Jan was de afgelopen week flink verkouden en niet echt lekker. Heeft hij mij toch ook aangestoken want gisteren begon het ook bij mij. Ik was al begonnen met vitamine c met zink om te proberen te voorkomen. Ben ik eind van de middag naar de sauna gegaan, eerst infrarood dan de gewone sauna, thuis in bed met een flinke kop jägertee.
Vanochtend al een stuk beter opgestaan. Als je het gelijk de kop indrukt ben je gewoon beter af.
Jannick is afgelopen zondag geslaagd met een 1 voor zijn toelatingsproef voor de langlaufleraar opleiding. Hij was zonder meer de beste. Helaas hebben ze te weinig over om de cursus te laten starten. Er was er een bij die het al voor de 3e keer probeerde en weer gezakt was. Jannick heeft ondertussen alweer iemand erbij gevonden en de anderen zouden ook nog proberen iemand te vinden .

Ik had al foto’s van Nina met de mail gekregen, kreeg ik ook nog een albumpje van Olivia met de post. Gelukkig had Kirsten een smsje gestuurd dat er op de doos in de envelop ook nog een foto zat, had ik niet bemerkt.

Ank volgens mij ben je een dezer dagen jarig, hopelijk was het niet vorige maand. Ik kan verjaardagen zo slecht onthouden. Maar goed in ieder geval gefeliciteerd. Heb de afgelopen tijd nog geprobeerd je op internet te treffen maar niet gelukt.

We zagen de bui al aankomen, het werd steeds donkerder en toen begon het toch weer te sneeuwen en het begon met een enorme lichtflits en donderslag.We hadden Jannick thuis gebracht en voor we bij ons waren had de bui ons al ingehaald.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

12 februari 2009 06:21 | Door: ineke He, wat gaaf dat de kilo's er af vliegen. Voel je je vast ook beter bij. Wij hebben een online verjaardagskalender gemaakt: www.verjaardagskalender.nl. Erg handig. Je krijgt van te voren bericht dat er een jarige aankomt. Kost niks. Juist omdat we zo ver weg wonen is het leuk om zo toch nog de kontakten te kunnen onderhouden! Zijn dat kleinkindertjes van jou??? Wat een schatjes! Leuke foto's gr Ineke (ook hier een dun laagje sneeuw, meer nog niet)

molenaar.ruesink 2017-09-20 20:42:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.