De zomer begint terug te komen

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om kwart voor 8 wakker , dat vond ik een mooie tijd. We hbben de afgelopen avonden 2 Staffels van Jack Ryan gekeken en gisteravond wilden we dus ook weten hoe de 2e afliep. Nu moeten we weer wat nieuws zoeken om te kijken.
Marianne wat grappig op de site staat dat het alleen in Duitsland en Oostenrijk te koop is , ik heb er ook nog niet in Nederland gevonden . Weet jij ook waar die Tonie in het Nederlands vandaan komt??
Annemarieke het popje wordt op de box gezet (magnetisch) en dan speelt het wat erop staat. Een boek of liedjes. Het is dus totaal eenvoudig popje erop of eraf en aan de oortjes op de box kan je bv geluid regelen.
Christine om nog antwoord te geven op jouw vragen over die 2 aardbevingen in Tirol nee die konden wij niet voelen dat is dan toch te ver weg. We hebben wel al verschillende aardbevingen hier meegemaakt en ook al waren ze niet heel erg het is een heel apart gevoel.
Zo het rondje Mona geeft antwoord weer klaar.

Na enig zoeken dit in het Nederlands gevonden https://www.rtlnieuws.nl/tech/artikel/4600466/tonies-luisterboek-kids-kinderspeaker-games-play-kinderen
Maar ik kan totaal geen handelaar vinden die in Nederland Tonies verkoopt wel Amazon maar dan blijven ze Duitstalig.

Het was bij het opstaan al 20 graden en het is een gemeleerde lucht wolken en blauw en de zon valt er al doorheen. De komende week komt warmte terug.
Het werd toch nog 24 graden .
Ingrid was koffie komen drinken en had ons aangemeld voor het dagje uit van de gemeente , wij gaan samen met Theresa naar Wassererlebniswelt in Moschendorf in Sud Burgenland. Het wordt dan vroeg opstaan want we vertrekken vanaf de Volksschule om 4.45. Ja ze doen hier niet zo moeilijk. Met de kippen op stok en met de boeren op.
Theresa gaat ook kletteren op de Stoderzinken met de Alpenverein. We kunnen allemaal naar de bios en Theresa gaat nog tennissen bij de Rennbahn.
Middageten was snel klaar want ik had gisteren voor 2 dagen gekookt. Dan kwam Sabrina , Theresa bleef beneden. Ingrid had een scholing op haar werk waar ze graag heen wilde. Het gebruik van Aromatherapie. De rest van de dag was het rustig .

Christina heel veel beterschap voor Scarlet , hoop dat alles goed gaat komen.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.