Soms zit het even tegen

Oostenrijk, Gröbming

Mooi weer en Jannick kwam Theresa brengen vanmorgen, dan slaat ze gelijk haar armpjes om me heen en knuffelt dan . Zo genieten. Vanmorgen voor het eerst de cv aan en dat was wel te merken geen brrrrrr maar lekker.
Opa ging haar ontbijtje maken, Papa naar zijn werk en Oma even douchen.
Ze was de hele morgen erg lief en na het eten ging ze heerlijk slapen. Oma ging de administratie doen en schrok zich helemaal te pletter toen ze wilde internet bankieren. Kregen we afgelopen vrijdag een dwangbevel dat we geld moesten betalen aan de belasting nog steeds naar het oude adres gestuurd en andere post even niet in zicht geweest. Ik denk laat ik vanmiddag even bellen maar eerst even de rekeningen betalen . Staan daar dus onder elkaar allemaal dezelfde bedragen die de belastingdienst zonder meer van de rekening van ons gehaald hebben van . Dus een reden meer om te bellen naar de belastingdienst. Nou loopt als je vanuit het buitenland belt het gesprek niet helemaal synchroom dus ik hoor hem vragen wat kan ik voor u doen? ik vraag of ik iemand kan spreken over het niet wijzigen van het adres en iemand die mij kan vertellen waarom er zo veel geld in een keer van onze rekening is gehaald terwijl we afgelopen vrijdag pas post kregen en dan ook nog op het verkeerde adres. En dus ook gelijk veel kosten er boven op .Wordt hij kwaad zegt hij kunt u nu eerst even naar mij luisteren??
Bleek dat hij vroeg wanneer we het adres gewijzigd hadden dus hij had mij niet laten uitspreken en ik gaf geen antwoord direct op zijn vraag. Waardoor hij kwaad werd en mij niet te woord wilde staan. Zegt hij zelf dat er chaos is op de afdeling wijzigingen maar dat het wel niet binnen zou zijn gekomen anders was het wel gebeurd. Toen kreeg ik een andere medewerker die op de andere vraag antwoord kon geven als je in het buitenland woont halen ze al het geld in een keer weg omdat ze eventueel geen beslag kunnen leggen in het buitenland (inkomen in Nederland pensioen en aow) en voor mensen in het buitenland geen drempel van een minimaal bedrag aan geld om te kunnen leven. Nou vraag ik je. Ik kon ook niet het adres gewijzigd krijgen dat moet ik opnieuw schriftelijk doen. En dan hebben we zo iets als Digid D maar niet voor de belastingdienst. Er was eens een slogan met iets makkelijker maken??maar voor Wie??
Maar goed waar leven we van ik denk van de lucht de komende tijd. En dat juist nu Jan zijn werk hier kwijt is en we dus hier ook geen inkomen hebben.
Jannick kwam vroeg thuis en ging met Jan de kamer in de kelder leegruimen waar zijn bureau en logeerkamer komt. Die stond tot de nok vol en ze gaan morgen het kurklaminaat leggen dan zou Jannick ook vroeger thuis komen. Hij zou eigenlijk deze week vakantie hebben maar morgen hebben ze instructie over het nieuwe boekingssysteem dus moet hij ook en woensdagmiddag moet hij weer naar zijn cursus Italiaans dus het schiet allemaal niet op en vrijdag wil hij eindelijk zijn theorie voor zijn motorrijbewijs gaan doen waar hij maar steeds geen tijd voor heeft.
Ik heb voor het avondeten dan maar pannenkoeken gebakken dan kon Jannick ook mee eten , wij hadden ´s middags al warm gegeten. Dan heb ik Theresa nog in bad gedaan en om 8 uur kwam Ingrid thuis en is de rust bij ons terug gekeerd.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.