Sabrina van de IC af

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen weer wakker van de wekker om 6.15 dus weer loom en niet vooruit te branden. Het werd erg mooi weer met zon en in de morgen werd het zelfs warm maar later kwam er een kille wind dus uit de zon warm maar anders koud.
Jan had om 7.15 Theresa overgestoken en dan eerst even bijkomen met een kop koffie en douchen en zo.
Jannick belde om te zeggen dat Sabrina naar de afdeling zou gaan daar zou haar tulband worden afgenomen en wordt ze aangesloten op de apparatuur. Ze is er erg gelaten onder. Dan is het afwachten hoe lang het duurt voor haar meetresultaten genoeg zijn. Ze krijgt nog gewoon haar medicijnen dus die kunnen ze als het niet genoeg is stoppen. Maar ze denken dat het snel genoeg zal gaan bij haar.
Dan toch nog maar wat gaan doen want voor je het weet is het weer tijd om Theresa op te vangen. Vandaag een lange dag dus we hadden wel meer tijd.
Kwam ze thuis dus eerst samen de tas uitpakken. Vandaag zou de schoolarts onderzoeking zijn maar die is verplaatst naar volgende week woensdag . Wel hebben ze haar Impfpass gekopieerd en de ingevulde papieren ingenomen. De Verkehrserziehung was wel vandaag doorgegaan en ze vertelde dat de politie op school was gekomen. Dan een sip gezicht en Oma het was vandaag Weckeltag , ja dat was ik vergeten dus ze had geen Euro mee. Maar ze vertelde dat ze van een vriendinnetje een stuk mocht hebben en die had haar ook geld gegeven om te lenen maar dat dorst ze niet want ze was bang dat ik dan boos zou worden. Nu heb ik een Euro alvast in haar tas gedaan dan kan ik het volgende week niet vergeten. Haar gezegd dat als ze hem gebrukt heeft dat ze dan een nieuwe moet vragen en ik heb op het rooster aan de wand een grote W op de woensdag gezet. De rest uit haar tas gehaald en dan snel aan tafel om te eten. We hadden restanten van de Rundergulash en de Kaspressknödelsuppe.
Dan gingen we huiswerk maken en eigenlijk doet ze dat best goed moet haar alleen dwingen om het langzaam te doen want anders raffelt ze het af. Ze moest schrijven en letters lezen en nog letters kleuren vandaag was alles de U.
Daarna zijn we Squla gaan doen en dat gaat ook met schreden vooruit.
Ze had haar verjaardagsvideo nog niet bekeken en we konden de dvd ook niet vinden beneden. Dus ik had hem ook op youtube staan en mocht ze kijken. Ze komt al in de Sinterklaasstemming en was helemaal blij met de verjaardagswensen van de sint. Ze wilde gelijk nog wat andere filmpjes kijken over paarden en daar zat er eentje bij van een optreden van een paard met zijn ruiter, ze bleef lachen . Dat paard moet over een barriere springen maar schudt zijn kop en doet dan met zijn bek of hij bang is. Dan legt ze steeds de lat lager en uiteindelijk wil ze het voordoen en dan geeft het paard haar een duw. Het was echt dol komisch. Ook ging hij in bed liggen en dan deed hij geeuwen en zichzelf toedekken en zo.
Eind van de middag belde Ingrid en die wilde dat Jan vrijdagavond Theresa naar Obertauern brengt zo dat Edith haar daar kan ophalen maar Jan wil niet in het donker rijden , het is een uurtje heen maar dan ook een uurtje terug en Theresa heeft tot 18 uur karate. Dus nee dat wil hij niet. Afgezien we hadden al afgesproken dat Dominik het weekeind komt en daar verheugd ze zich op. Dan zegt Ingrid tegen Theresa dat ze bij Edith mag slapen en de nichtjes Viktoria en Leonie. Dan voelt als klem staan tegen de muur. Afgezien dat ik in de week nu geen vrijheid heb om iets te doen bv boodschappen in Liezen of wat dan ook. Dan wil ik niet in mijn weekend dingen opgelegd krijgen. Het is Maxlaun en ja ook ik heb overwogen om een dagje te gaan maar dan zou ik Theresa op de Maxlaun moeten overgeven aan Edith en dan zou Jan haar zondag als de pas open is boven op de Sölkpass moeten overnemen . Maar ik ga naar de Maxlaun voor Theresa en zonder Theresa hoef ik niet zo nodig . Er is een grote kermis wat leuk is voor haar. Verder is er ook Kirtag in Aigen wat niet zo groot is maar wel gezellig en in de buurt.
Dus ik heb later Jannick gebeld en met hem gesproken en die was ook al het vuur aan de schenen gelegd want omdat ik had laten merken dat ik het niet echt zie zitten had ze hem gezegd dat hij vrijdag naar huis moet gaan en dat hij haar moet brengen. Maar Jannick heeft met zijn vrienden waar hij eet en slaapt afgesproken om wat leuks te gaan doen. Dat heeft hij elke keer moeten laten schieten als hij in Wenen was omdat ze dan naar huis gingen of Ingrid wat anders wilde. Dus dat wil hij nu wel nakomen- De Sölkpass schijnt weer open te zijn en er wordt goed weer opgegeven dus een dagje Maxlaun kunnen we dan wel doen maar dan niet logeren voor Theresa in Stadl. Jannick heeft aangeboden om haar dan het weekend erop te laten logeren dan kan hij haar zelf heen en weer brengen.
Ik neem zelf pas vrijdag een beslissing als ik weet wat het weer doet en hoe de planning bij ons eruit ziet.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.