Een goed inkoopsdag en ik ben Oema

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 7 wakker en een beetje tv dan toch opgestaan. Wij merken al sterk dat we richting herfst gaan. We hebben al een paar ochtenden mist gehad bij het opstaan. Ook al is het super mooi weer in de vroege morgen vaak toch al fris en er was al nachtvorst. De sneeuw op de bergen zorgt bij wind voor een frisse wind.
Ik ben altijd helemaal in de war wanneer er een feestdag in de week is dan heb je een zondag gevoel en is het daarna vrijdag en dan weer weekend. Dat brengt mijn gevoel totaal door elkaar.
Ingrid kwam net voorbij en we gaan zo dadelijk naar Liezen. Jannick is met onze auto naar zijn werk want hij zou een collega meenemen en nu is Ingrid thuis dus moet of Ingrid thuis blijven of Jannick heeft een probleem. Dus zo is het ook opgelost.
Om 9 uur gingen we op weg, ik had geen dingen te doen maar Ingrid had wel een lijst. Theresa wilde niet mee en aan Opa gevraagd of ze bij hem mocht blijven. Ze heeft altijd haar mondje klaar. Gisteren vroeg ik aan haar krijg je geen vierkante oogjes? vraagt ze waarvan? ik van de tv , de tablet , je spelletjes. Nee Oma dat kan niet kijk maar als ik mijn tablet zo houdt is hij niet vierkant en alos ik hem zo houdt ook niet. Wie staat dan met zijn mond vol tanden? ja ja dat was Oma.
Na heen en weer van Lutz naar Möbelix en vice versa omdat Ingrid een kast nodig had voor de badkamer die op haar spiegelkast past. We vonden er eentje en die was nog in de uitverkoop ook maar moest van de muur gehaald worden omdat het een Ausstellungsstück was. Dat duurde even en ik moest naar de toilet dus met Sabrina in de wagen naar de toilet . Ik wilde haar niet alleen laten staan dus met enige moeite lukte het samen in het toilet. Ik ging zitten en ze keek me aan en wees met haar vinger en zei oema. Ze heeft nog nooit iets meer dan mama gezegd . Ik was zo ontroerd en al zegt ze het nooit meer dit is een moment die ik nooit meer vergeet. We waren ook eten bij de Lutz en we gaven eerst Sabrina eten. Ik hield met een hand onder haar kin vast en met de ander steunde ik haar hoofd zodat Ingrid haar eten kon geven. Ondertussen was ze zo ontzettend moe dat we haar terug hebben gelegd in de wagen. Als ze in de kinderstoel zit moet altijd iemand een arm voor haar neerleggen dat ze niet ineens met haar hoofd voorover op de tafel valt. Ze is nu vreselijk bewerkelijk en alleen redt je het gewoon niet. Geestelijk is ze niet achteruit gegaan dus ze wil de dingen die ze eerst wel kon dat doet ontzettend pijn om te zien. Helaas gaat dat niet meer.
Ingrid is een echte sjacheraar is de kast al behoorlijk afgeprijst ziet ze kans om er nog 9 Euro van af te en zegt dan ook onbeschaamd dan kan ik die dingetjes ook wel meenemen om op te hangen toch?
Beneden bij de Lutz hadden ze hoeslakens voor 1.99 afgeprijst. Ik had ze lang geleden al een keer gekocht voor 5 Euro afgeprijst en ze zijn best goed. Ik denk ik neem er nog 2 mee en Ingrid nam er ook 2. Willen ze aan de kassa 2,99, we wijzen beide op het grote bord erbij want het was vlak achter de kassa . Dus er moest iemand bijkomen. En ja het was een actie van vorige week maar dat hadden ze niet veranderd dus we gingen toch met de lakens voor 1,99 weg. Ik had bij de Kik allemaal zakjes en pakjes knutselmateriaal voor 10 ct per verpakking daar kan ik het niet voor laten liggen. Ingrid had ook van alles en nog wat . Het was een goede inkoopdag. Onderweg hadden we flinke regen vanaf Lengdorf en in Gröbming wel donker maar droog. In Liezen hadden we vooral zon en was het ideaal winkelweer. Om 2 uur weer thuis en Ingrid erst Sabrina in bed gedaan en dan hebben we koffie gedronken en ze was even snel naar de Post. Dan kwam Jannick koffie drinken en is het alweer avond. Kan niet zeggen dat we ons vervelen.

Een hiephiephoera en van harte gefeliciteerd Annemarieke . Een heel fijn weekend.




Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

😘

Annemarieke 2019-08-18 21:42:13
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.