De gemoederen hier weer verhit toch nieuwe verkiezingen

Oostenrijk, Liezen

Freitag 1.Juli
Vandaag beginnen we aan de tweede helft van het jaar, veel te snel gaat de tijd.
Mijn zussie Erna is jarig gefeliciteerd en gisteren haar manlief Manfred dus ook nog gefeliciteerd. De Oma en Opa jaren beginnen (net zo iets als tropenjaren)
Een prachtige warme mooie zonnige dag met af en toe wat bewolking , eind van de middag hele donkere wolken die overdreven. Nog steeds erg warm in de avond. Om half 8 nog 25 graden.
Jan en ik waren al vroeg onder weg naar Liezen. We moesten nog wat halen bij de bouwmarkt. Verder nog wat kleine dingen her en der. Dan weer op weg naar huis. Eten koken en middageten. Lekker Paella.
Bofrost kwam en alweer een andere bezorger sinds Hubert weg is elke keer een ander. Vraag ik om de dingen die ik altijd neem en zegt hij dat is alleen op bestelling. Nou dan toch lekker niet zeg hem dat ik die dinegn nog nooit besteld heb in de 10 jaren dat ik bij Bofrost koop. Blijft hij zeggen alleen op bestelling. Vraagt hij zal ik het de volgende keer meebrengen? (over 3 weken) zeg nee doe maar niet dan weet ik niet of ik het nodig heb. Denk erover om het maar helemaal te stoppen. Het is erg duur, was kwalitatief altijd hoogwaardig maar ik heb het gevoel dat ook dat terug loopt. Er worden dingen veranderd waardoor we het niet meer lekker vinden denk andere fabrikant. Terwijl ik het neerschrijf denk ik eigenlijk ok dat was het.
Jan moest dan alweer gaan werken en was eind van de middag weer terug.
Ingrid kwam een bakkie doen met Theresa en daarna zijn we naar buiten gegaan. Ingrid in de tuin bezig en ik met Theresa de konijnen van de achterburen voeren.
Zo is de dag weer snel voorbij voor ons allemaal. Koop ik vanmorgen 2 badmatten voor de badkamer voor 1 euro per stuk in de uitverkoop. Hele dikke matten met dikke geknoopte friemeldingen er bovenop. Ze zijn ook lekker groot .Ik denk dan maar als ik ze zat ben kan ik ze probleemloos weg doen. Dacht eerst dat ze verkeerd lagen maar ze waren dus echt 1 euro per stuk en ze hadden er 2. Ik wilde een badkamer trekker en uiteindelijk bij de Lutz een Leifheit kostte 10 Euro en ik had nog een bon van 5 Euro dus dat was ook een koopje. Ik stop altijd alle bonnen en kortingsbonnen in een mapje in mijn tas en het komt regelmatig van pas. Echt een Nederlander.
De verkiezingen die gehouden waren en waarbij 2 kandidaten overbleven voor het hoogste ambt moet de verkiezing tussen die 2 overgedaan worden. Tja wij hebben altijd gezegd dat het hier om een corrupt/slordig volkje gaat Het gaat de laatste jaren steeds beter maar nog steeds niet helemaal dus. Tijdens de ondervragingen aan de medewerkers van het stembureau hoorde je de vreemdste dingen waarom ze er zaten. Het hoofd van een Kindergarten zat er alleen maar om op te passen dat het er niet vuil werd. Dus mensen waren zich heel erg bewust van hun taken op een stembureau. Mensen tekenden voor accoord zonder te weten waarvoor ze tekenden. Taken waarbij het hoofd vn het stembureau aanwezig moest zijn gaf als antwoord waarom hij er niet bij was dat hij moest werken. Zo ging het maar door. Uiteindelijk is maar in 14 van weet ik hoeveel districten onregelmatigheden geconstateerd maar het totaal van de stemmen van die 14 kan de verkiezingsuitslag beinvloeden.Helaas werd het ook wel in de hand gewerkt door het feit dat er snel geteld moest worden , er zijn stembureaus die al om half 1 dicht gaan maar bv in Wenen 19 uur in de avond . Dan de hoeveelheid die geteld moet worden dat lukt gewoon niet , dit maal heel veel briefstemmen die op maandag geteld gaan worden en dan bij die hoeveelheden niet op tijd geteld kunnen zijn. Daarom waren er stembureaus die met een apparaat de enveloppen al geopend had en dan de enveloppen achter slot en grendel tot de telling. Dan denk ik laat die districten opnieuw stemmen maar nee het hele land moet. Ons district was in ieder geval clean.
Uiteindelijk had de kandidaat van die Grünen gewonnen in een nek aan nek race met de kandidaat van de FPÖ (extreem rechts) Nu maar weer hopen dat die Grünen het toch winnen. Het is beide niets maar de betere keuze.
Zo het weekend kan beginnen.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.