Luftkurort

Oostenrijk, Gröbming

Mittwoch 15.April
Wouw vandaag dus weer super mooi weer. Dus dekbed naar buiten om te luchten deuren en ramen open . Jannick had Theresa vanmorgen gebracht die ging lekker spelen.
Dan ineens het hele huis met rook en buiten was het totaal blauw van de rook. De buur die een eindje verder achter ons wijkje woont heeft alweer afval in de hens gestoken. Ik stikte van benauwdheid zo wat , Jan had intussen al de deuren en vensters dicht gedaan. Dat is dus heel erg balen als het eindelijk mooi weer is. Ik was zo boos dat ik besloot naar het gemeentehuis te gaan en te vragen wat de regelgeving is. Nou dat is duidelijk het mag gewoon niet. Alleen op paas zaterdag en bij slecht weer op die dag de zaterdag erna en op 21 juni midzomernacht en verder niet. Ze stuurden me door naar de BH en daar hebben ze het officieel de aangifte opgenomen en we hebben op de kaart uitgezocht waar het ongeveer zou moeten zijn. Want geen idee wie het doet en waar het precies is want het is achter ons wijkje. Dan naar huis terug waar het trappenhuis nog steeds stonk.
Zeer ongezond en het was vast niet alleen maar tuinafval. Resultaat dat ik het de hele dag al benauwd heb en heel erg keelpijn weer heb en zere ogen.
We hebben middageten gedaan en toen kwam er een meneer uit Liezen van het Steirische ??? en vroeg of ik ongeveer kon aanwijzen. Dat heb ik gedaan en hij ging zoeken of hij een vuurplaats kon vinden. Hij zei dat als hij nog vragen had hij nog terug zou komen maar dat heeft hij niet meer gedaan. Ik denk dat hij iets gevonden heeft want zijn auto stond er nog wel een poosje.
We wonen in een Luftkurort zou gezond moeten zijn. Jan denkt dat het van die snauwerige oude man is die altijd op zijn fiets bij ons naar beneden geraced komt en zowel Jan als Jannick hebben hem al een keer bijna op de auto gehad . Dan is hij boos maar ja ze rijden altijd heel voorzichtig de tuin uit en ja het is moeilijk te zien. Hij rijdt dan helemaal tegen de zijkant van de tuin en dan zie je hem ook niet komen .
Hopelijk zijn we nu van het leed af van dat verbranden in de tuin. Snap het gewoon niet want morgen wordt het groen weer opgehaald en je kan het ook bij de gemeente brengen- (maar ja waarschijnlijk niet achter op zijn fiets) papierbak staat vlak om de hoek bij ons dus dat kan hij ook makkelijk kwijt.
We hebben in de middag op het balkon kunnen zitten en het was 30 graden dus wel uit te houden.
Theresa had lekker geslapen en daarna ook op het balkon spelen , we hebben een tafeltje met een ritsel parasol en ze heeft een stoeltje van beneden meegenomen en dan zit ze daar als een prinses.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.