Laatste dag van 2018

Oostenrijk, Gröbming

2018 is bijna vervlogen
2019 staat al reeds voor de deur
Een nieuw jaar met nieuwe dromen
Alles krijgt een nieuwe kleur
Veel geluk en vrede
Veel liefde voor elkaar
Aandacht voor de naaste
Het wordt een prachtig jaar

Maar we eindigen met snertweer. Ik werd wakker van de sneeuwschuiver om 6 uur. Even naar de toilet en er weer in. Ook weer in slaap gevallen want ik werd wakker gemaakt door Ingrid die Sabrina kwam brengen. Ze ging met Theresa naar de kaakchirurg. Hij laat de kies lekker zitten en beter voor het wisselen van het gebit en volgende week maandag controle.
Het gaat Theresa met de antibiotica al veel beter en ze kan weer praten of wel praatjes maken.
Ik had in de tussentijd beslag gemaakt van oliebollenmix maar dat wilde niet rijzen. Dus weggegooid. Om half 11 was Ingrid terug en ik ging net naar beneden met een Sabrina die haar broek vol had. Dus daar kwam ik goed weg mee. Dan met Jan naar de Spar, dat had ik nog nooit gezien. We hebben geen kleine Spar maar vanaf dat je binnen kwam en alle paden stonden de mensen in 4 a 5 rijen breed. Ik ben er uit gegaan dat gaat uren duren voor je bij de kassa zou zijn. Dus Naar de Unimarkt gelopen want Jan had zijn auto daar ergens gezet want die konden we ook nergens kwijt. Dan gist zoeken en Petra die voor Sabrina altijd komt heeft me helpen zoeken want ik kon het niet vinden. Dat lukte ook en ik kon daar bijna doorlopen naar de kassa. Thuisgekomen oliebollenbeslag gemaakt en gelukkig dit keer wilde het beslag wel rijzen. In de tussentijd middageten gemaakt en gegeten. Dan oliebollen gebakken en ze smaken wel -Ik kan echt niet het nieuwe jaar in zonder oliebollen.
Daarna gaan douchen want dan ben ik net zelf een oliebol. Gelijk de badkamer gepoetst een was gedaan en nu de was van Ingrid aan het drogen voor ik mijn was kan drogen. Theresa is er nu met haar Fillykasteel of Opa daar even batterijtjes voor heeft. Ik geloof dat ze geluk heeft want we hebben een bak met knoopbatterijtjes die we zelf nooit ergens voor gebruiken en dat maatje zit erbij. Dus we vragen aan haar breng je slot even boven want volgens haar moeten er 6 in dat is wel veel. Komt ze boven met het slot en een boek van Sabrina waar ook knoopbaterijtjes in moeten. Ze zit met een schroevendraaier en maakt het zelf open en Opa controleert de batterijen. Ondertussen doet haar slot het weer met 3 van die dingen. En nu aan het zoeken voor 3 van die dingen voor het boek. Ik had er al eens aan gedacht om ze weg te doen maar goed dat ik dat niet gedaan heb. Je koopt een kaart vol met allerlei verschillende en Jan had vroeger altijd een bepaalde maat voor zijn hartslagmeter. De andere bleven dan over. Voor het boek hadden we maar 2 passenden dus helaas.
We hebben al de hele dag sneeuwval en overal natte zooi dat kan nog gezellig worden als het vanavond gaat vriezen. We willen wel naar het kindervuurwerk want dit keer door de Kammimbiss wordt georganiseerd. Hij heeft ook de hele dag tentbedrijf. Ik hoop dat het dan droog is.

Nu voor allemaal een fijne avond doe voorzichtig, Een goed begin is het halve werk.

Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ik ben ook bijna klaar met oliebollen bakken. Jullie ook allemaal een hele fijne avond en een goed uiteinde en een gezond 2019.

Liduina 2018-12-31 16:50:46

Guten Rutsch!!! Xxx

Annemarieke 2018-12-31 17:27:20
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.