De tweede cursusdag

Oostenrijk, Schladming

Helemaal blij , ik heb eindelijk de fotos van Björn die ik maanden geleden besteld had. Na eindelijk rechtstreeks contact bleek dat ze de fotos naar Duitsland hadden gestuurd. Ik wil nu niet klagen maar het is weer een wonder dat ik de fotos nu wel heb gekregen want deze keer verkeerde postcode en verkeerd geschreven woonplaats. Maar ik klaag niet meer ik ben happy.
Jannick was gistermiddag met Ingrid zijn auto halen in de garage en hij had mij al gezegd dat hij eigenlijk weer een andere auto wil en wel omdat als er iets met Ingrids auto is er geen enkele kinderwagen in zijn auto past zelfs de buggy niet. Nu wilde hij voor een Dacia Duster gaan maar gaat nu voor een Clio Grand Tour. Ach als ze maar gelukkig zijn.
Vanmorgen ging de wekker om 6.15 vroeg maar niet zo´n probleem. Lekker douchen en ontbijten en dan samen met Jan naar de Diabetikerkurse. Ditmaal met Jutta de Diabetikerschwester . Die een goede voordracht gaf , op de vragen goed inging en dus geen voor niets gevoel. Na haar kwam dr.Kramer die een slechte voordracht gaf en alles afraffelde maar waar we na afloop een bespreking hadden over de bloeduitslagen. Ze luisterde en verklaarde en voor Jan wil ze andere medicijnen en een bloedverdunner erbij en voor mij moet er ook een goed instelbaar medicijn voor de Tri geven die altijd te hoog is. Door het dieet en met het dieet is dus mijn goede cholesterol te laag geworden, het slechte iets te hoog en mijn tri nog steeds torenhoog daar veranderd gewoon niets aan. Zowel Jan als ik waren de enige waar de Langzeit suiker in het bloed laag was en netjes. Nou is het probleem dat pas na 3 maanden alle cellen vervangen zijn en Jan intussen meer koolhydraten eet en hij nu na de warme maaltijd waardes heeft die echt veel te hoog zijn en gisteren (hij had niets gezegd) torenhoog. Dus ik wil met hem morgenmiddag naar de huisarts want aan zijn instelling met andere medicijnen moet nu begonnen worden. De arts zei tegen mij die van jou zijn zo laag je heoft geen medicijnen meer te gebruiken maar dat wil ik niet want ik voel me voor het eerst in jaren juist door de medicijnen erg goed. Voor haar geen probleem alleen oppassen dat ik geen hypo krijg.
Ingrid belde toen Jan net ook uit zijn werk kwam en vroeg of we op de terugweg Theresa wilde ophalen en dus een extra rondje in de NKD in Schladming want we hadden iets meertijd anders zouden we wel erg te vroeg bij Theresa zijn. Dus de kerstspullen gaan bewonderen.
Thuisgekomen was Ingrid over de rode, haar auto afgekeurd. Onder andere de remschijven. Ze was naar de ÖMTC voor de keuring en gisteren zei ze tegen mij hoor je dat tikje ik denk dat er ergens een steentje in zit. Nou nee dus dat zijn haar remschijven. Had ze net vorige week nieuwe banden gekocht en er onder laten zetten. Ik zei haar waarom ben jij dan niet voor een andere auto gaan kijken? Dat had ik allang gedaan zegt ze maar ik krijg er niks voor dus ik haar ga eens praten dat dachten wij ook en ja particulier niks waard maar we kregen een echt goede prijs ervoor bij de dealer en ook wij hadden een torenhoge reperatielijst voor veel geld. Dus uiteindelijk een goedkopere auto in gebruik , geen reperatiekosten en een goed bedrag voor de oude. Ik heb de Scenic altijd al een dure auto gevonden en ze heeft er al kosten aangehad die wij toen met onze goedkope Dacia die we tegelijkertijd gekocht hadden niet hebben gehad. Ze gaat minder werken dus ze zegt dan kan ik deze ook moeilijk aanhouden gewoon te duur.
Nou ja ze moeten het samen maar uitvechten maar ik vind een nieuwe en veilige auto voor Ingrid belangrijk omdat zij elke dag met de kinderen in deze auto rijdt. Misschien tegen het zere been van Jannick dus samen maar uitvechten. (ik steun Ingrid)
Het was redelijk weer niet zo koud en droog maar nu regent het en is het donker. De sneeuwgrens is weer opgetrokken en in de nachten komt er weer vorst .Wintervoorproefje was het denk ik.
Middageten en omdat ik had gezien dan Jan gisteren echt heel veel te hoog was zei ik hem misschien moet je 2/3 nu eten en de rest om 3 uur als tussendoortje. Nou dan is hij beledigd , aan hem is de cursus gewoon niet besteed want alle waarschuwingen ten spijt hij denkt dat overkomt mij allemaal niet.
Het brengt verder aan strips weinig want we krijgen er per 3 maanden 50. We gebruiken beide minimum 60 in de maand. Ik omdat mijn pancreas doet wat hij wil soms niks soms veel. Jan omdat hij niet ingesteld raakt. Behalve als hij minder koolhydraten eet maar dan is hij te mager en heeft hij constant honger.
Soms krijg ik er een sik van , wat een baard zo lang als dat ik er op sta.
Zegt Jan vanmiddag ineens zullen we kijken of het hout klaar staat, was ik dus allang vergeten zouden we gisteren al ophalen. Maar het stond klaar en het was geen probleem . De medewerker hielp Jan het in de auto te krijgen en plakte ze aan elkaar . Want het stak uit maar aangezien het om de hoek is is Jan ermee naar huis gereden en dat zonder problemen.
Verder gewoon een rustige dag, Theresa zit een dvd in de slaapkamer te kijken. Jan heeft altijd wel ergens wat te doen vraag me niet wat en ik vind het wel goed zo. Door het vroege opstaan heb ik om 3 uur het gevoel dat het 5 uur is nog 2 dagen te gaan hebben we dat ook weer gehad.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.