Nikolaus , Krampus en pakjesavond

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen heel vroeg Theresa wakker en huilen ik ben mijn knuffeldekentje kwijt, even voelen en ik zeg haar als je van je dekbed afgaat waar je op ligt is het dekentje eronder. We dachten stil maar nee. Maar ik heb ook mijn Shaun nieeeeeettttt. Jan hier ligt hij. We hoorden snurken dus ze sliep maar ik niet meer. Om half 7 ben ik opgestaan lekker douchen , jan ondertussen ook het ontbijt voor Theresa gemaakt en gelijk haar meeneem boterham. Trommeltje ingepakt , haar skibroek niet vergeten want ze gaan vandaag in de sneeuw spelen. Dan hebben we haar naar de Kiga gebracht en nog wat gekocht bij de Eltern Verein die Advent/kerstdingen verkochten. Klaagde ze vanmorgen over oorpijn maar niet duidelijk of ze echt oorpijn heeft of dat het kiezen zijn die eraan komen. Wel even gemeld op de Kiga. Ik ben niet gebeld dus neem aan geen problemen maar Theresa zei Hannelore heeft gezegd als ik oorpijn heb moet ik thuis blijven. Nou dat dacht ik dus niet . Geen koorts geen ziek zijn en waarschijnlijk haar kiezen kan weken of nog langer duren. Dan beneden gaan opruimen want ze waren hals over kop vertrokken en de feest troep en restanten alles was er nog. Jan heeft er gestofzuigd , ik had in het weekend al de was gedroogd en deels opgeruimd. Dan ruimte gemaakt in hun slaapkamer omdat de Tischler zou komen om 10 uur . Om 11 was die er nog niet dus even Jannick gebeld en even later belde Ingrid dat met 10 minuten de Tischler zou komen want hij was het vergeten.
Hij kwam inderdaad dus een rondleiding gegeven en uitgelegd wat we willen. Alles mogelijk en rond de 15. maakt hij nog een afspraak om te komen meten wat minimaal een uur gaat duren.
Dan was het tijd om Theresa te gaan halen dus ik koken en Jan gaan halen. We waren aan tafel toen Jannick thuis kwam hij had geen honger maar wel lekkere trek.
Hij ging naar Leoben en als het goed ging zou hij met Ingrid en Sabrina thuis komen maar het was nog niet zeker. Eind van de middag belde hij dat ze thuiskwamen.
Jan was gaan werken dus moest ik met Theresa naar de bank waar de Nikolaus en de Krampus zouden komen. Het was al vol kinderen bij de bank. Theresa hield zich eerst een beetje op de achtergrond maar ze kon het toch opbrengen om bij de Nikolaus te komen en ook nog om een zak voor Sabrina te vragen. Dan kostte het heel veel moed om de 2 Krampussen een hand te geven en zo waar met hen op de foto te gaan. Ze was daarna zo blij dat ze het gedaan had zo´n grote overwinning. Op de heen weg was onze oude Posler een Iglo aan het bouwen in de tuin dus Theresa wilde kijken en die kwekt wel. Op de terug weg zagen we dat ze op de Hauptplatz aan het opbouwen waren voor het Krampus spel. Grote tonnen met hout gevuld die in de fik gaan een podium , en wat al niet meer. Het zou om half 7 beginnen en dat ging voor ons niet meer lukken. Dan moest ze nog even bij de Iglo kijken en weer kwekken. Thuisgekomen wachten op Opa en Mama, Papa en Sabrina.
Sabrina ziet er weer een stuk beter uit al is het nog niet helemaal goed. Maar nieuwe medicijnen hebben ook weer tijd nodig om aan te slaan. Theresa had vanmiddag bij de post een dvd van de Sinterklaas gevonden en die gingen we kijken. Dan zei de Sinterklaas dat de cadeaus op het balkon staan maar ja op welke balkon. Dus ze moest nog even zoeken maar bij ons bovenop het stookhout vond ze de zakken met cadeaus. Opa moest helpen met naar binnen brengen en zij mocht de cadeaus eruit halen. We zijn allemaal weer verwend en Theresa reuze blij.
Ondanks dat ik alles naar beneden had gebracht omdat ik dacht dat ze weer graag thuis slapen wilde maar nee nog een nachtje bij Oma en Opa ok en dan brengen we haar morgen ook naar de Kiga. Beneden zijn ze ook allemaal gelijk naar bed want ik geloof dat Jannick weer om 4 eruit moet. Wij gaan nog een avondje bank hangen en tv kijken.


https://youtu.be/h00KBqgqYMA

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.