nog geen sneeuw

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein


Gisteren naar de sportschool gegaan maar het ging gewoon niet dus gestopt en naar huis gegaan.
Jannick voelde zich weer goed.


dinsdag 5 januari 2010
Nog steeds geen sneeuw, om hopeloos van te worden. Skien is geen probleem de pistes zijn overal goed. Maar langlaufen kan je bijna niet.
Vanavond is de Glöcklerlauf en we zijn het nog niet helemaal eens of we zullen gaan, om 18.30 in Gröbming of om 19.30 in Stainach. Gröbming is dichterbij maar een beetje vroeg en ze zeggen dat het in Stainach groter is. Ze lopen dan met grote koeienbellen op hun kont en hebben grote lichtkappen op hun hoofd die verschillende dingen uitbeelden, de verlichting erin is met kaarsen. Ze lopen dan heel hard voorbij waardoor de klokken gaan klingelen en omdat het donker is kan je de lichtkappen goed zien. Ze jagen daarmee de bozen geesten weg. Ook zie je in deze tijd kinderen verkleed als een soort schoorsteenvegers die je dan met een stoffer beginnen af te vegen. Je geeft ze dan geld. Ze borstelen het slechte weg.
Het een en ander hangt ook nog af van hoe laat Jannick met werken klaar is.
Overal gaan de Stersänger voorbij, ze zijn bij ons ook geweest maar ik heb ze niet gehoord.
Het zijn kinderen verkleed als de wijzen en zingen, je krijgt dan op de der het jaartal en een C, M.B van Casper, Melchior en Balthasar. Je geeft hen dan geld voor een goed doel.
Morgen is het een vrije dag want dan is het 3 Koningen. Daarna gaat de kerstboom weg.
De meeste kerstspullen heb ik al opgeruimd.

Jannick is vrijdag jarig dan is hij al weer 19.
We wachten nog op de baby van Kirsten en hopelijk niet op de 8e dus. Maar ja het komt wanneer het komt en zo’n cadeau krijgt ook niet iedereen op zijn verjaardag.

We hebben besloten om naar Stainach te gaan maar eerst zijn we samen gaan eten in de Pruggernerhof. Het is zeker aan te bevelen om het in Stainach te gaan zien, het was veel groter en mooier dan in Gröbming. Ook was er meer omheen. Het is jammer dat je het slecht kan fotograferen. Met flits zie je de mooie kleuren en lichten niet en zonder flits liet het zich niet vast leggen omdat ze zo snel voorbij komen. Ze kwamen van alle kanten en richtingen en liepen allemaal patronen door elkaar en langs elkaar heen. Heel mooi en apart om te zien.
ook was er een demonstratie met zwepen knallen. Er waren hier ook veel jeugdgroepen bij de Glöcklerlauf. Er waren echt kleintjes bij en sommige struikelden in het donker, dat was sneu.
Het komt van oorsprong niet uit de Steiermark maar ik geloof uit Öber Österreich.
Thuis gekomen een lekkere chocolademelk met rum gemaakt.

Volgens Reini komt de sneeuw echt op donderdag en kan het wel eens heel veel zijn. Het zou tot dinsdag dan sneeuw geven. We hopen met hem mee. Ik breng Jannicks boterhammetjes tussen de middag en Reini had aan Jannick gevraagd “hoe oud ben je nu eigenlijk?” Jannick zei 18 en toen begon hij hem te plagen met en mama komt nog boterhammetjes brengen.
Maar Jannick zei hem lekker he? Dat zou jij ook wel willen! En ja dat gaf hij wel toe dat het wel lekker zou zijn. Ik zal ze vrijdag maar taart gaan brengen met koffie.
Morgen gaat Jannick ook weer de hele dag werken en het weekend is hij naar Obertilliach voor de Austria Cup.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

6 januari 2010 15:21 | Door: Jeannette in Tirol wat mooi ! bedankt dat je ons laat mee genieten. wat een leuke gebruiken hebben ze hier toch. deze vind ik in ieder geval leuker en mooier dan bij ons die krampussen met die zwarte schapenhuiden en diezelfde grote bellen, die eigenlijk meer op de verniel/verschrik-toer zijn.

molenaar.ruesink 2017-09-24 09:38:16
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.