Bijna weekend

Oostenrijk, Gröbming

Wakker om half 8 een beetje dommelen en dan kwam Sabrina en Kika tv kijken. Na een half uurtje is Oma gaan douchen en alle andere dingen. Sabrina in de huiskamer tv kijken. Van Opa wordt Oma totaal gestoord. Vanmorgen eerst zijn medicijnen uitgezet. Ik had aan hem gevraagd om eerst de smeerleverworst op te eten en daarna het stuk kaas dat ik uit de vriezer had gehaald. Hij eet in de morgen altijd zoet maar niet vandaag want hij was aan de nieuwe kaas begonnen. Dat houdt in dat hij dan de hele kaas gaat weg werken en ik de leverworst kan weggooien. Ik heb de kaas maar terug in de vriezer gedaan niet goed maar ik moet alles achter slot en grendel geloof ik doen. Ik moet er toch van op aan kunnen dat als ik iets neerleg voor een maaltijd of om te koken dat dat ook mogelijk moet zijn vooral omdat ik het had gezegd en dat meermaals en hij wist het nog heel goed. Ik heb pakjes speciale kaas in de koelkast liggen voor kerst , ik kan niet alles kwijt in de vriezer en wil sommige dingen ook niet in de vriezer doen. De houdbaarheidsdatum ligt tot januari. Ik plan al de maaltijden en koop daar ook op in. Bij Jan moet ik het principe van kleine kinderen hanteren een schaal vol fruit en hij kan net zo lang kiezen tot er nog iets ligt zonder dat hij nog kan kiezen. Maar dan met vleeswaren en of kaas. Doe ik salade op zijn bord eet hij het op, doe ik salade in een schaal neemt hij het niet. Doe ik aardappelen in een schaal dan schept hij een grote berg op wat hij niet mag dus schep ik alles op een bord en eet hij alles en gezond. Vooral als ik nog een stuk Hollandse kaas heb wil ik daar ook af en toe een plakje van maar hij eet het gewoon in no time weg. Vrije keuze is bij Jan moeilijk geworden. De kaas was voor het weekend en ik voel me dan zo gepakt want had ik het niet gezien was de kaas weg geweest voordat het weekend was zo grijp ik altijd ergens naast. Ik eet nauwelijks brood dus dat plakje beleg op mijn broodje in het weekend is een feest.
Het was zo al geen goede start want ik stond op met rugpijn en loop nu maar op mijn schoenen met zolen in huis. Ingrid had vanmorgen een afspraak om te spreken over het Grundbuch en wilde ook graag naar de kapper als het mogelijk zou zijn.
Ondertussen heb ik de was alweer in de droger dus dat ruimde ook weer op. Sabrina de luier vol dus daar mocht Oma ook aan beginnen. Ingrid had deze week niet veel werk aan de kinderen of op school of bij Oma en vanmiddag gaan ze met Papa mee tot zondagavond. Hij zou eigenlijk naar mij komen en dan ontbijten en eten en zo omdat Melli het weekend moet werken maar ze vond dat ze gewoon konden komen zodat zij ze ook nog kon zien en Opa Heinz is ook thuis. Dus voor ons een heel rustig weekend en ik hoop dat ik dan de administratie kan doen want de stapel wordt steeds groter.
Ingrid belde net dat ze nog later thuis komt want ze heeft om half 12 een Coronatest op haar werk.
Ze kwam tegen 12 thuis en daarna heb ik eten gemaakt van restanten die ik vond, Röstischijven, Kohlrollchen en een filetlapje. Prima te doen.
Ik heb een filmpje van onze gemeente https://www.facebook.com/reinsepp/videos/10218189051508818/

Vandaag hieperdepiep voor Tobi die vandaag 4 jaar geworden is. Weer een kleinkind die peuter af is nu zijn de jongste van de kleinkinderen allemaal kleuters geworden.

Samen met Jan door de dikke mist een wandeling naar de Mez om wat inkopen te doen en de post voor Oostenrijk af te geven. Want vandaag waren mijn kaarten bij de post. Ook heb ik weer kerstkaarten gekregen . Een wonder dat ik de kaart van Astrid en Peter heb gekregen , er was nl niets over van de envelop en ze hadden het restant en het adres met breed plakband aan de kaart gemaakt dus even peuteren en zie een kerstkaart en we konden ook zien van wie.

Net maar eens Jannick gebeld want hij zou koffie komen drinken en hij moest nog iets doen en dan was hij klaar ondertussen een paar uur later. Moest hij toch nog ander werk doen en hij komt dan alleen de kinderen halen en dan gelijk door om Melli te halen. Jannicks auto staat nog voor de reperatie in de garage en het duurt langer dan het zou zijn met de onderdelen. Dus hij was met de auto van Melli en die had hij om 6 uur op haar werk afgezet waar ze om 7 moest beginnen en ze is straks om 18 uur klaar.
Dus de dag is gelopen voor ons. Weekend voor de deur en dit keer een rustig weekend.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

😂😂😂😂 je had zo gelijk een klein cadeautje 😂😂😂😂 Fijne dagen

Astrid de WIT 2020-12-19 09:23:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.