winter plaagstootje

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Vrijdag 4 september
Het was noodweer vandaag, het water gutst uit de hemel. Vanmorgen geen haast maar we moesten wel op tijd bij de huisarts zijn om het recept te halen, dat was geen probleem en daarmee naar de apotheek om mijn geld terug te halen. Hij gaf me geld terug maar niet alles , dus ik zei hem ik krijg alles terug want ik heb recept Befreiung. Kreeg ik als nog alles terug. Als je niet op let kost het je geld.
Nog even wat boodschappen gedaan en terug naar huis want het was te vroeg om Jannick op te halen. Ik ben alvast gaan koken voor het middag eten.
Naar de boerenmarkt om mijn krapfen op te halen en gelijk vlees besteld, Beiried en Kochfleisch. Volgende week gaan ze slachten en dan moet het een week besterven. Het vlees is dan vacuum verpakt en dan kan je het 3 weken in de koelkast bewaren en daarna moet je het invriezen. Maar dat halen we meestal niet. We kopen altijd bij de Fürsterhof van de Schweighofers. Gelijk even gevraagd wanneer ze slachten en voor de kerst.
We moeten gewoon bij hen aangeven wanneer we iets nodig hebben en wat , dan sta je op de lijst en aan de hand van de lijst en de voorraad die ze hebben slachten ze.
We kregen een telefoontje dat Jannicks telefoon gerepareerd was. Dus samen met Jannick nog naar beneden om hem te halen. Hij heeft een nieuwe gekregen.
Het regent nog steeds. Jannick heeft zijn training naar morgenochtend verschoven.
Er wordt sneeuw verwacht boven de 2000 meter.

Zaterdag 5 september
Het was vanochtend droog en af en toe komt de zon door. Er lag weer een mooie laag sneeuw op de bergen maar de sneeuw is tot lager gekomen dan ze hadden voorspelt. Zelfs bovenop de Planai en Haus Kaibling ligt sneeuw.
Vanochtend zijn onze gasten vertrokken, en we krijgen nu pas dinsdag nieuwe. We kunnen dus in rust alles in orde maken. Dat is vooral fijn wanneer het weer niet zo lekker is om de was te drogen. Ik had gisteren ook de was van David weer en uiteraard mijn eigen was.
Jannick bracht ook nog wat vanmorgen dus ik kan alsnog vooruit.
Jannick was al vroeg aan het hardlopen en daarna heeft Jan hem naar Aich naar Bettina gebracht. Dan komt hij na het avondeten terug want morgen heeft hij wedstrijd.
Jan en ik hebben nog lange tijd in Jannicks huis gewerkt, het probleem is dat alle muren hol zijn en we geen plank of kast aan de muur kunnen maken. We kunnen gewoon veel spullen niet kwijt zonder bergruimte. Jan heeft plinten aan de kast gemaakt want Jannick heeft in zijn slaapkamer een scheiding met kasten. De achterkant behangen en omdat er alleen een plint aan de voorzijde zit ook een plint aan de achterzijde gemaakt. Om de enorme hoeveelheid sportspullen kwijt te raken, al die skies, stokken,rolskies,helmen,fietsen,en wat voor materialen nog meer. We gaan een deel van zijn balkon dichtmaken , dan kan hij zijn fietsen daar ophangen en zijn skies enz. kwijt. Er is wel een soort gezamenlijk hok beneden maar dat staat al vol met allerlei rotzooi van ????En dat is toegankelijk voor iedereen dus geen plaats om dure spullen neer te zetten.

Zondag 6 september

Christine gefeliciteerd met je verjaardag vandaag. Ben je nu net zo oud als mij???of net zo jong!

Jannick moest al om 7 uur beneden zijn want hij rijdt met Wolfgang mee naar de wedstrijd.

Slecht weer en koud. We hebben de verwarming aangezet. Jannicks wedstrijd was prut, vorm nog ver te zoeken. De meeste winteratleten deden niet eens mee . Er waren ook Koreanen en van de 8 waren er 4 onderuit gegaan. Jannick was niet de slechtste maar goed was het met 8 fout ook niet. Romana Schremf is van langlauf naar biatlon over gestapt. Ze is een goede langlaufster maar schieten kan ze nog niet. Ze zat zeker 5 minuten achter Iris Waldhuber.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

6 september 2009 18:49 | Door: Annemarieke Hoi Nicolette, mss ten overvloede maar er zijn speciale holle wand pluggen. Met een soort 2 componenten"bende" erin die wel blijven zitten.

molenaar.ruesink 2017-09-22 22:37:19

8 september 2009 11:41 | Door: Jeannette Hoi Nicolette, Wat leuk dat jullie al sneeuw hebben ! Ik zit er in Auffach nog steeds op te wachten om het te fotograferen, maar ja, de Dachstein is natuurlijk wel een stukje hoger ;) Wij hebben ook van die holle muren, blijkbaar echt Oostenrijks om de warmte vast te houden en alles wat we vastmaken moet dan via planken vanaf de zolder een extra steun krijgen, want de zolder is wel van beton. Vele jaren waren we in het hotel naast het vroegere zwembad in Ramsau. De eigenaar heette ook Schrempf. Is Romana zijn dochter ? Of wonen er veel Schremfs in Ramsau ? http://www.JeannetteB.waarbenjij.nu

molenaar.ruesink 2017-09-22 22:37:33

9 september 2009 07:46 | Door: Randy Het is wat Annemarieke zegt. Er zijn verschillende type hollewandpluggen. Afhankelijk van het type muur heb je: Gipsplaatpluggen (metaal/kunstof) Hollewandpluggen met boutbevestiging Kanaalplaatankers De standaard Hollandwandpluggen (spreidpluggen) En er zullen vast ook chemische verankeringen zijn. Mogelijkheden te over, maar de goede sterke verankeringen zijn helaas meestal niet goedkoop.

molenaar.ruesink 2017-09-22 22:37:53
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.