Dinsdag dag 3 van de lockdown

Oostenrijk, Gröbming

Om een uur , of 7 wakker een beetje blijven dommelen tot 8 en dan eruit douchen en ontbijten. Dan eerst aan een kop koffie en de onwerkelijke situatie laten doordringen. Het is voor het eerst dat de tranen komen , het is vooral de onzekerheid die je sloopt. Er is een doorlopende nieuwsuitzending waar je je kan informeren wat de nieuwe stappen zijn en hoe we ervoor staan. De echt zieke mensen komen niet door het noodnummer heen omdat mensen zo dom zijn om voor info of onbenulligheden te bellen , daarvoor is er een ander nummer die men kan bellen. Ze hadden gisteren 70.000 Anrufen.
Het is opnieuw super zonnig en de temperatuur was tot 8 uur nog onder nul maar stijgt nu hard. Het doet zeer als je de prachtige pistes ziet en dit super weer. Maar het doet nog meer zeer als je ziet hoeveel mensen overal sterven en wij nog maar aan het begin staan.
Vandaag ga ik maar voor de Rucola stamppot want die heb ik nog vers, gehaktballetjes erbij en genieten dan maar. Jannick hoeft gelukkig niet bang te zijn dat hij werkloos wordt, er blijft altijd werk in zijn branche en het moet wel heel gek lopen maar je weet maar nooit. Op dit moment worden veel mensen ontslagen of gaan op kort werken over. Aan de andere kant zijn er bedrijven die juist mensen vragen omdat ze het nu niet kunnen bijbenen. Een Landena draait op hoog touren en er wordt ook gevraagd aan de mensen als je in een productie bedrijf werkt om te gaan werken. ER zijn bedrijven waar de machinerie van thuis uit bediend worden kan dan is het dus dat we blij mogen zijn met het digitale tijdperk. De kassa`zijn bij veel supermarkten zo omgebouwd dat er genoeg afstand blijft tussen klant en personeel . Bij de Apotheek wordt alleen door het nachtluik gewerkt. Er wordt gevraagd om met een kaart te betalen en niet contant.
Het vrijwilligers systeem loopt overal als een trein misschien omdat we hier toch een cultuur hebben dat veel op vrijwilligers loopt. Veel mensen hadden hulp van een verpleegkundige of thuishulp of wat dan ook uit het oosten. Die mensen mogen allemaal niet meer de grenzen over dus al die mensen moeten geholpen worden. Dat wordt nu zo veel als mogelijk door de centrales geregistreerd en die zoeken de juiste hulp erbij. Bij ons loopt het over de gemeente maar er zijn kerkelijke , buurt, en andere soorten die de hulp nu regelen.Ondanks dat de scholensluiting officieel helemaal moest ingaan uiterlijk op de woensdag waren er gisteren al praktisch geen kinderen meer in de scholen of Kindergarten. In grotere gemeentes met meerdere scholen is het nu ook tot 1 plaats samen gevoegd waar men de kinderen kan brengen. Dat scheelt personeel en die kunnen zich met het online lesgeven bezighouden. De overgangstijd was er alleen voor de jongste kinderen omdat ouders de mogelijkheid moesten hebben om opvang te zoeken of regelen. Maar door de totale lock down zijn al heel veel mensen thuis . Het grootste probleem is als beide ouders moeten werken dat betreft veelal medisch personeel. Er zijn ziekenhuizen die een eigen opvang creeeren daar werden ook mensen voor gevraagd. De groep die de meeste besmettingen overbrengt is de groep 21 tot 29 jaar , die worden zelf het minst ziek .De groep waar de meeste sterfgevallen zijn zijn mannen van 70 jaar en ouder met gebreken zoals diabetiker, hoge bloeddruk, hart en vaatziekten , longaandoeningen. Zo een hebben we in huis en dat maakt mij grote zorgen.
Ingrid kwam en zei dat ze medicijnen voor Sabrina moet ophalen en of ik iets nodig had dus de huisarts gebeld en eind van de middag kan het opgehaald worden bij de Apotheke. Dus de Apotheke gebeld om te vragen of het op voorraad is en ja dat was het. Dan eerst maar eens aan de koffie. Daarna ben ik gaan koken. Voor vandaag en morgen heb ik rucolastamppot met gehaktballen en dan heb ik voor 3x wortel kool stamppot gemaakt en ingevroren. Ik ben nu aardig door de vers producten heen op de komkommers na. Ik had maar eens gekeken als ik bij de Billa online bestel nou je voert je postcode in en krijgt gelijk te zien geen termijnen vrij. Bij de Unimarkt kon ik bestellen en daar kon ik bestellen verwachtte leverdatum 7 april. Dat zijn eigenlijk dingen waar veel meer in geinvesteerd moet worden. Ze hebben het personeel niet nou er komen duizenden aanmeldingen binnen van ontslagen mensen daar zijn er toch wel bij die dat kunnen doen. Het werk niet aannemen geen geld in crisistijd geen zachte hand maar aanpakken. De Spar in Aich daar kan je een online formulier mailen met je boodschappen en dan eind van de dag ophalen. Dus het is een optie want dan zou Jannick het kunnen ophalen. Ingrid was met de kinderen in de tuin aan het spelen maar Sabrina kan niet op de grond dus die moest na enige tijd weer naar binnen en bij ons. Ingrid is de bakken aan het inzaaien en dan moet ze straks nog naar de Apotheke.

Sabrina bleef vrij lang want Ingrid was niet snel terug van de Apotheke. Ze speelt nu met de poppen dan gaat ze een flesje gevenof ze gaat strijken vandaag waren mijn pantoffels aan de beurt en ze speelt met kopjesdan drinkt ze zogenaamd eruit. Dat zijn vooruitgangen. Ze blijft huilbuie houden dat zijn de ontwenning verschijnselen.. Jannick belde die was bij de Spar en vroeg wat Ingrid nodig had . Ik gelijk gevraagd of hij worst mee kon brengen. Had ik niet meer voor op de boterham. Er was niemand in de winkel . Jan en ik zouden in principe tussen 8 en 9 uur ´s ochtends boodschappen kunnen doen die tijd is gereserveerd voor risicomensen.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Nick en familie heeft het erwischt 😞

Marjanne 2020-03-17 23:18:09

Nicolette, Dat is hier met thuisbezorgen precies zo. Zo veel aanmeldingen in 1 x kunnen ze niet aan. Sterkte!!! 💋

Annemarieke 2020-03-17 23:29:41

Zondag dachten we : Aha ! Billa ! Thuisbezorging ! Ja hoor : 27 maart. Hallo , ik kan geen 14 dagen wachten... Gelukkig dochterlief. Maar die komt niet binnen omdat we beiden risicogroep zijn. In huis woont een apotheker en legt de medicijnen voor de deur. Een vriendin (arts) brengt morgen B12 naalden en hoestdrank. De groenteboer is beneden en ik kan met das voor de mond (desnoods nog een keukenpapier) kijken of er iemand in de straat is : Leeg !

jeannette 2020-03-18 18:42:56
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.