Lange nacht

Oostenrijk, Gröbming

Sonntag 1.Februar
Een lange nacht , kon niet slapen elke keer als het licht uit ging overviel het me en uiteindelijk maar een potje gejankt. Dankbaar voor hoe het afgelopen is en dankbaar naar de chauffeur van de brandweerauto want zonder zijn goede bestuurderskwaliteiten had het ook heel veel anders kunnen zijn. Hij heeft gezorgd dat de auto niet onder zijn wiel kwam want dan kiept de totale branweerauto om met veel ergere gevolgen. Hij heeft ook daarbij ernstige nekklachten opgelopen want de anderen konden zich allemaal schrap zetten maar hij niet dus de volle klap van zijn helm terugslag.
Vanmorgen kwam Theresa tegen 8 uur en Ingrid is met Jannick meegegaan naar het ziekenhuis voor de fotos en de huisarts dr.Scarpattetti die behalve onze huisarts ook de brandweerarts is. Ze is noodarts en chirurge. Jannick is voorlopig ziek geschreven tot dinsdag en heeft pijnstillers en spierverslappers. Hij heeft rugproblemen en zijn arm waarmee hij zich vastgehouden heeft aan de handel .Ik vroeg hem of ze het aan zagen komen en hij zei dat toen ze begrepen we dat gaat mis alles ineens helemaal in slow motion ging en je wel registreerde , het geluid van het remmen ,met de kettingen die om de wielen zaten en je alles wel meekrijgt maar op een vreemde manier. Ze allemaal verdoofd in de auto zaten en pas na enige minuten tot leven kwamen.
Het grootste probleem wordt veroorzaakt dat ze allemaal een helm dragen, die is zwaar en je hoofd dus met veel meer kracht heen en weer geslingerd wordt. Dat is te vergelijken waarom skieers heel vaak de breuk op de rand van de skischoen hebben , de rand van de helm dus in je nek.
De bestuurder van de auto heeft gezegd dat hij maar 50 reed maar zij zeggen hij heeft extra gas gegeven want hij dacht dat hij er nog voorbij kon. De remsporen van de brandweerauto zijn compleet in het wegdek gefreesd maar van de auto zijn geen remsporen. De kettingen van de brandweerauto zijn bijna helemaal doorgesleten en ook voor onderzoek meegenomen. Omdat het zo groots ongeval is wordt er nu dus ook een groots onderzoek en het lijkt erop dat ze ook nog voor het gerecht moeten. Een brandweerauto met kettingen kan niet harder dan 30km per uur rijden. Zal dus wel een hele lange nasleep krijgen. Het vervelende is voor Gröbming dat het precies het voertuig is die bij verkeersongevallen wordt ingezet met al het materiaal enz. Nu moeten brandweren in de regio dat gaan oplossen. Ze hebben dan wel de andere voertuigen voor bij een brand maar van de 8 manschappen zijn er al 3 die bij de Atemschutz zitten en alle 8 man zijn ziek geschreven. Dus ook een personeels probleem.

Een donkere dag en het sneeuwt opnieuw.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.