Tja toch een operatie

Oostenrijk, Gröbming

Dienstag 4.Juli
Vroeg opgestaan want ik moest naar de huisarts voor de uitslagen. Voordat we weggingen stond Ingrid ineens met Theresa bij ons. Theresa was gisteravond haar knuffel kwijt en moest zonder gaan slapen. Was ze vannacht eruit gegaan en in de huiskamer vol met haar achterhoofd op de tafel gevallen. Dus die was vanmorgen niet zo happy. Ingrid moest naar Leoben met Sabrina. Ok maar dan moet ze snel aankleden want ze moet mee met ons naar de huisarts. Dat duurde onvoorzien bijzonder lang 1 ½ uur voor ik aan de beurt was maar ze nam alle tijd voor me en ook haar dochter die arts studeert was erbij. De uitslagen waren deels bijzonder goed en deels slecht. In mijn bloed is te zien dat ik wel een vorm van suikerziekte heb en een aantal andere dingen weet ik allang maar niemand deed er iets mee. Verder moet ik geopereerd worden omdat ik een vrij grote bovenbuik breuk heb. Heb ik al sinds mijn operatie maar ja ze kijken nergens naar en luisteren ook niet. Ik ga daarvoor naar Schwarzach naar het ziekenhuis.
Dan naar de apotheek en dan hebben ze een doodnormaal diabetiker medicament niet. Verder heb ik geen teststrips meer en daarvoor moet ik vanmiddag het apparaat meebrengen. Maar ik geloof dat mijn prikpen kapot is. Heb gevraagd aan Jan of hij het met de handleiding wil doen maar ook bij hem deed de pen het niet. Zit echt te wachten op al die kosten want je betaald je scheel eraan.
Toch nog de andere schuifgordijnen van de keuken gewassen en lekker op het balkon gehangen. Ze zijn beduidend witter. Dus de huiskamer en slaapkamer komen er ook nog aan.
Ingrid kwam toch naar huis met Sabrina want nu deze medicijnen verhoogd zijn er betere hersengolven en toch weer cortison erbij en dan hopen ze dat het stabiliseerd. De medicijnen hebben geen fijne bijwerkingen maar keus heb je niet.
Jan weer naar zijn werk.
Zit Sabrina bij mij denk ik hu nat en ja die zag kans om zo veel te plassen dat het er tussen uit liep dus we konden beide in de schone kleren. Dan heeft Ingrid de prikpen geprobeerd en ook bij haar deed hij het niet.
We zijn gezamelijk naar de apotheek gewandeld en dan vandaar naar de MEZ waar Ingrid iets nodig had en dan terug naar huis gelopen. Was heerlijk en zeker 23 tot 25 graden vanmiddag. Moest af en toe flink doorlopen want Theresa was met haar roller. Sabrina was zoet in de kinderwagen dus allemaal gelukkig.
Theresa mag toch hier blijven slapen en we brengen haar morgen naar de Kindergarten. Dus Jannick kwam na thuiskomst Theresa even gedag zeggen en vraagt problemen met je prikpen?? Ja dus en hij pakt hem zet hem in elkaar en prikt zichzelf dan nog een keer en prikt mij. Het moet niet gekker worden want hij week niet af van wat wij deden.
Pak ik de medicijnen staat er niet op hoeveel en wanneer ik het moet gebruiken. Dat had de huisarts op het recept gezet. In de bijsluiter staat ook niets dus morgen maar even bellen.
Donderdagmorgen maar naar de Krankenkasse in Schladming om te vragen of er vergoeding is voor de strips en lancets. Kost aardig veel . Anders moeten we toch de vakantie terug schroeven en moet Jan ipv om de 2 dagen rijden elke dag een stuk rijden. Waren we beide hier gewoon belastingplichtig konden we van de belasting geld terug krijgen maar nu in geen van beide landen.
De laatste strips die ik had 60ct stuk kon ik weggooien omdat ze over de datum waren . Toen ik ze had gekregen daar niet opgelet. Wist ik gewoon niet. Bij een 3 a 4 per dag tot ik goed ben in gesteld en dan de lancets die wel goedkoper zijn kom je toch nog op een aardig bedrag per maand.
Je bent altijd afhankelijk van welk apparaat je hebt want er zijn beduidend goedkopere strips van 42 of 45 ct stuk. Dus nu maar eens kijken of ik een ander passend apparaat kan vinden bij de goedkopere strips.
Nog fotos van Malcolm met zijn nu oude collega´s




Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Ik stuur je wel strips . Moet je alleen bij de firma voor het apparaat bellen die sturen je een gratis pakket met app. 5 strips prikpen en naaldjes. Meld morgen even welk soort

Marjanne 2017-07-05 00:06:10

Jeetje Nicolette! En weet je al wanneer je geopereerd moet worden?

Annemarieke 2017-07-06 13:25:44
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.