kanaal werkzaamheden

Oostenrijk, Gröbming

Samstag 10.Dezember
Na een korte nachtrust want ik kon de slaap niet vatten liep de wekker om 7 uur af en daar was ik niet blij mee.
Half 8 was Dominik er en ik kreeg van Trixi een fles Hongaarse rode wijn en chocolade. Voel me dus verwend.
Jan sliep tot 9 uur en dan eerst ook maar eens gaan douchen . Theresa mag niet boven komen want ik wil niet dat ze Dominik aansteekt, ze heeft nu diarree .
Vindt ze niet leuk maar het is ook zo veel rustiger want zo gauw zij er is gaat Dominik ook uit zijn dak. Ik was gaan kijken wat we zouden eten vandaag en ik zag een prachtig stuk spek en tja dat werd het babi pangang, en oreh areh met witte rijst.
Dominik had in een zucht zijn vlees opgegeten maar de rijst en de oreh areh raakte hij niet aan. Dat is dan pech honger is honger proberen wil hij niet .
Daarna viel hij al aan tafel in slaap en ik hem maar naar de bank gestuurd en hij ging liggen en sliep. Ik de kerstkaarten waar ik gisteravond aan gewerkt had afgemaakt de adressenlijst bijgewerkt en laten versturen. Ik ben dik tevreden met Kaartje2go. In de tussentijd de wassen gedaan, beddengoed afgehaald . Jan en Jannick waren voor het eten al begonnen aan het kanaal. Al vanaf dat we hier wonen elke keer problemen bij Jannick in de keuken en de vaatwasser met het afvalwater. Nu heeft Jannick een kanaalcamera meegenomen van zijn werk en een hele auto erbij en is vanaf buiten het kanaal gaan onderzoeken. Aangezien er hier nooit ergens tekeningen van zijn is het allemaal natte vingerwerk. Hij kon uiteindelijk niet in dat deel komen wat verstopt zit. Omdat hij de bochten niet kan maken dus doorspoelen gaat dan ook niet. Na het middageten zijn ze verder gegaan en hebben ze het verstopte pijpdeel losgemaakt en bij het schoonmaken ging die kapot. Jan later nog de regenpijp van buiten gehaald om een provisorische valpijp te maken maar toen bleek de pijp die door de muur heen ging ook ergens kapot te zijn. Tja nu is het wachten op maandag dat de installateur kan komen om een deel van de pijpen te vervangen. Ze kunnen alles op hun keukendeel na gebruiken en voor ons heeft het geen consequenties. Wij hebben door de badkamerombouw de meeste problemen kunnen verhelpen, geen wc verstoppingen meer en in de badkamer loopt alles maar we blijven wel in de keuken af en toe het probleem houden dat de vaatwasser zijn water in de wasbak omhoog komt. Maar we konden toen niet zien hoe die op de afvoer is aangesloten en de camera van Jannick van zijn werk is te groot. Dan zou een installateur moeten kijken. Gröbming heeft geen gescheiden kanaal voor afvalwater en regenwater daardoor komt het ook voor als er heel veel regen valt dat het water slecht weg kan. Ingrid zei dat ze blij is dat ze niet het hele jaar op een camping moet wonen. Ze moet nu alles in de badkamer afwassen.
Goed ze zijn een dag bezig geweest en tja dit was niet te voorzien en je kan moeilijk allerlei materialen op voorhand kopen en dan mis je ook vast wel wat. Hier is weekend weekend dus kan je dit soort dingen echt niet kopen en de Baumarkt in Liezen heeft ook niet alles en wij hebben al ervaren dat de dingen die vroeger gedaan zijn gewoon niet passen op wat nu verkocht wordt.
Zo hij kwam zich net laten keuren want hij gaat naar de kerstviering van het RK maar deze keer Gröbming. Daar is hij via de Wasserrettung voor uitgenodigd. Vorige jaren was hij er ook mocht hij ook meeeten maar was hij de invaller die moest uitrukken als Gröbming eruit moest.
Half 6 werd Dominik opgehaald en kon onze avond ook beginnen.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.