Bij ons houden de verrassingen niet op

Oostenrijk, Gröbming

Zo eindelijk een goede nachtrust gehad. Gisteravond ontspannen de Masksingers in bed gekeken , meer geluisterd. Dan om half 11 licht uit en ik werd om half 5 wakker, snel eruit en snel erin en verder geslapen tot half 8. Dat had ik nodig . Om half 9 opgestaan , alle ochtend rituelen en nu aan een koffie.
Ik had eergisteravond lange tijd met Dennis gesproken daar monterde ik ook van op. Ik ben al enige tijd weer met de fotos bezig en ik had er geen idee van dat er dan een linkje was uitgegaan van nieuw bericht en het was al oud. Maar Dennis kon zich van die reis veel herinneren en we konden er nu nog om lachen.
Normaal moet ik echt aangeven reisverslag plaatsen maar soms heeft het een eigen leven.
Zoals de afgelopen dagen vaak weer super mooi weer en blauwe lucht dat doet mentaal veel goed bij mij en ik word er blij van.
Ik wilde wat spullen van de kinderen beneden zetten terwijl ik het in de keuken leg hoor ik wat- Was Meli thuis maar ik had niets gehoord. Een poos bij haar gebleven en gesproken met elkaar. Het gaat ons niet echt goed.
Dan de verrassing van de eeuw, de Oostenrijkse Finanzamt vordert over de afgelopen 5 jaar ongeveer 10.000 Euro over Jan zijn inkomen. Tja vertel het ons maar, ik weet het niet en Jan weet zeker niets. Die dacht dat hij alles goed had gedaan maar schijnbaar niets. Ik begrijp niet dat ze dan pas na 5 jaar komen en ze vorderen nu ook vooruit. Jan zijn inkomen wordt niet gezien als het inkomen van hem en mij . Nee van hem alleen. Hij kan bevoorbeeld de ziektekosten en zo van mij niet aftrekken dat is mijn eigen verantwoording volgens hen . (bv gehoorapparaat van mij kosten 4500 Euro) Maar de toeslag die hij kreeg omdat ik geen inkomen heb telt wel bij hem als inkomen. Alle overzichten van ons inkomen zijn erbij dus ze weten hoe het bij ons eruit ziet. Bruto allemaal heel leuk maar alles wat er in Nederland afgaat wat veel meer is dan in Oostenrijk dat tellen ze niet. Dus we worden zowel in Nederland als in Oostenrijk gepakt. Ik moet nadenken maar dat gaat even niet. In Liezen is alles dicht van het Finanzamt wegens de Corona. Dan moeten we denk ik helemaal naar Judenburg dus morgen maar eens kijken of ik daar een afspraak kan maken.
Ik ben maar Stoicijns met mijn fotos bezig geweest anders word ik gek.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.