Dooiweer

Oostenrijk, Gröbming

Montag 11.Dezember
Vanmorgen weer vroeg wakker en dan maar een beetje tv kijken. Ingrid bracht de babyfoon want Sabrina sliep nadat Sabrina haar van 4 tot 6 wakker had gehouden. Daarna even koffie drinken met Ingrid en dan ook zelf maar eens aan de ochtendrituelen begonnen.
Eten koken, opruimen en verder niet zo veel. Dan kreeg ik weer de babyfoon want Ingrid ging Theresa weer ophalen. Ze was nog niet weg of ik hoorde Sabrina , die vond het eerst niet leuk dat ik kwam maar helaas pindakaas ze moest het ermee doen. Maar na een dansje door de kamer was het goed. Dan kwam Mama alweer thuis met Theresa. Konden Jan en ik ook gaan eten. Net klaar kwam Jannick koffie drinken die vroeg uit zijn werk kwam. Hij had gisteren toch nog een 4 ½ uur gewerkt. Ook weten ze wat de brand van de kapper veroorzaakt heeft en wel hete as in de vuilnisbak.
Het rode kruis heeft ook zo zijn eigenaardigheden, omdat Jannick zijn functie in Schladming had neergelegd kreeg hij nu een bevordering die een degradatie is. Raar maar waar. Maar hij wordt toch weer bevorderd omdat hij een andere functie in Gröbming heeft aangenomen en eentje die meer is dan wat hij was.
Ik was gisteren wel wat boos omdat ik gisteravond te horen kreeg dat Dominik pas weer 1 .Jänner komt. Ze betaald dus ook niet door en ik houdt wel alles vrij en dan zo op het laatste moment afzeggen is niet leuk. Ik moet toch echt eens info opvragen hoe het is als Tagesmutter. Ik maak dit seizoen af en alleen nog een nieuw seizoen tegen duidelijk regels en afspraken en anders niet. Voor haar een groter probleem dan voor mij want hij is volgend jaar volledig leerplichtig en dan kan ze hem niet thuis houden. Hij gaat nu naar zijn grootouders in Hongarije. Zelf heeft ze ook voor skiles komende weekend ingeschreven dus kan ze hem meenemen en is ze toch verder vrij. Ik denk dat ze dat voor eenmaal cursus geld doen want ze kunnen alleen dit weekend en het is 2 weekenden.
Ik houd in ieder geval nu ook geen rekening meer en neem ook vrij als het me beter uitkomt.
Het is raar weer warme Föhn en echt dooiweer met hoge temperaturen maar grauw en nat. Er wordt regen opgegeven. Hierna gaat het weer koud worden en sneeuwen. We zien wel.
Ik voel me vandaag een beetje down, zal wel door het weer komen want daar word ik in ieder geval niet blij van.
Ik had Theresa aangemeld bij de skischool op de Galsterberg voor aankomend weekend en het weekend erna. Kreeg vandaag de papieren per mail zijn het 3 hele dagen en 1 halve. Buiten de 59 Euro voor de cursus kost het 5 Euro per dag voor de liftkaart en 12,50 per dag voor de hele dag betreuung en het eten en verzorging. Dus even verder gekeken en voor het hele seizoen een abo voor alle liften in de regio is 49 Euro dus dat is een betere optie. Het is wel jammer want ik heb gekeken als je een keer met de gondel hoog en omlaag gaat ben je 17 Euro kwijt. Ingrid wilde ook eigenlijk een keer kijken. Ik heb gekeken wat een wandel seizoenkaart kost maar met een 220 Euro ook best veel. Maar dan kan ik wel in de hele regio gebruik maken van de liften en de skibussen en zo. Moet nog nadenken, maar het is veel geld. Ik kan wel alle dagen ook omhoog met Theresa als ze Kiga skien heeft. En ik had al tegen Jannick gezegd vindt het niet erg om te doen maar wel graag de buskosten betalen. Dus 5 x is een aardig bedrag als ik dat van de abogeld afhaal is het toch wat minder maar ook dan nog veel.
Kreeg gisteravond van Ingrid de schoolfoto van Theresa dus die hangt al in de gallerij.


Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Wat een ontzettend leuke foto van Theresa mooie dame. Nou de sneeuwval is vandaag nog erger en het openbaar vervoer ligt plat wij zijn daar niet meer op berekend in Nederland. Maar ja duurt meestal ook niet zo lang zullen we maar denken.

Els Molenaar 2017-12-11 19:38:48

Wat een leuke foto.

Liduina 2017-12-11 20:25:18

Wat een ontzettende leuke foto van Theresa, zo lief

Christina 2017-12-14 05:20:43
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.