en wat fijn dat we 1 Europa hebben

Oostenrijk, Gröbming

En wat fijn dat we 1 Europa hebben


Freitag 28.Mai
Van harte gefeliciteerd voor Angela en Laura , jammer dat we geen taart kunnen komen eten maar ik heb er wel eentje gemaakt om het een heel klein beetje mee te vieren.
Gelukkig weer super mooi zonnig en warm weer.
In de morgen naar de Unimarkt die is overgenomen en heeft een nieuwe eigenaar, vandaag dus officieel met een grilkippenstand buiten. Tot onze verbazing vonden we Jannick achter de stand die samen met andere brandweercollega´s de kippen stonden te grillen en verkopen. Er was ook een bar bij en je kreeg voor 3,49 een halve gegrilde kip met een drankje. Wij dronken een biertje aan de bar in de zon (schaam me om 11 uur) en namen de kippen mee naar huis. Gelijk wat boodschappen meegenomen en je komt nog steeds zeer discriminerende mensen tegen. In de winkel was een rad van Milka en de dame die het bediende kwekte wat af met al die bekenden en een ieder die draaide had gewoon niets en dan mochten ze nog een keer en nog een keer en kregen uiteindelijk bij niets toch een poncho. Ik mocht ook draaien en draaide in 1x gewinn en kreeg je raad het al een poncho met de vaststelling op vakantie en ik nee en ze liep weg oh 2. wohnsitz. Jan zei al ze gunt geen prijzen aan niet Einheimisch. Want die poncho was echt niet de prijs die er bij hoorde maar waarschijnlijk een doos met Milka chocola. Daar loop je met een boog omheen en daar krijg je ook geen klanten mee of behoudt ze ermee.

We wilden net aan onze buiteneethoek de kippen gaan weg werken riep Ingrid van beneden komen jullie ook benden zitten dus met alles naar de tuin verhuist. Zij had ook kip gehaald. De kippen van Heli de man van de brandweer zijn altijd geweldig goed .
In de middag ging Jan werken en ik had de babyfoon want Ingrid ging naar de bank. Theresa was net wakker of Mama was al daar en Ingrid had gelijk gevraagd over onze problemen van de laatste tijd met de betalingen. En het hoge woord is er uit gekomen volgens haar mag er van hogerhand geen krediet worden gegeven aan buitenlanders!!! Ons inkomen komt in 3x door de maand heen en het was nooit een probleem als er een rekening eerder kwam want hier kan je niet zelf beslissen wanneer je iets wil betalen maar moet alles op de eerste van de maand of op de 15. van de maand bij sommige. Nou hebben we al het probleem gehad dat als je op de 15. moet betalen en je doet het op de 14. dan is het een extra aflossing en doe je het op de 16. ben je te laat en heb je gelijk kosten. Daarom was ik met de bank overeen gekomen dat gezien ons verspreide binnenkomende inkomen er gewoon gekeken werd wat er binnenkomt en wat er van af gaat en het een is nog steeds hoger dan de ander (ik betaal alleen de Oostenrijkse betalingen ervan .) Maar nu is het ineens een probleem ik betaal dan 5 euro voor de niet vrijgave of de wel vrijgave?? want als buitenlander sta je onder een soort curatele?? En beslissen zij wat wel en niet wordt betaald?? Waar halen ze het lef in de donder vandaan ik ga dus alles naar de Nederlandse rekeningen zetten en probeer van zo veel mogelijk dingen bij de bank aan verzekeringen af te komen. En ze krijgen alleen dat geld op de rekening van de betalingen aan de zaken bij hen. Dan kost het me niet bij elke betaling 5 euro omdat zij beslissen of iets wel of niet wordt betaald. (doen ze dus ook als ik internet bankier) Terwijl ik alleen kan betalen als er geld op staat dus waar bemoeien ze zich mee. Zo kan je heel veel mensen bij de bank aan het werk houden. Je bent dus altijd afhankelijk van de Betreuer die je wordt toegewezen. Ik ben blij dat we niet al onze Nederlandse rekeningen hebben gesloten maar er gewoon een behouden hebben en daar ook gewoon een deel ons geld op laten komen. Waar ze niets van weten en waar ze ook niets te zeggen over hebben al vind ik persoonlijk dat ze ook niets te zeggen hebben over het geld dat bij hen op onze rekening staat.
Het is 1 Europa maar voor bankzaken geld dat nog steeds niet (particulieren) want ik kan nog steeds bij veel firma´s hier geen zaken doen met een Nederlandse rekening of een Nederlandse Creditcard.
We kunnen nu dus geen geld lenen hier (omdat we een Nederlands inkomen hebben) maar ook niet in Nederland omdat we in Oostenrijk wonen. Bij Ingrid en Jannick moet dus alles door Ingrid worden aangevraagd. BEZOPEN Ze bezitten samen het huis , ze mogen samen de hypotheek betalen maar een krediet om het huis te renoveren moet Ingrid aanvragen en mag dan door beide terug betaald worden!


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.