rolskibiatlon en triathlon Aich

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Afgelopen week voor het eerst met mijn wapen op mijn rug gerolskied.
Dat is toch anders en ik moet er toch even op trainen.
Ik heb vroeger al rolskibiatlon met lucht gedaan maar dan blijft je wapen op de schietplaats staan.
In september zijn de Oostenrijkse kampioenschappen zomerbiatlon en dat is op rolskies.Ik wil uiteraard er aan mee doen.
De kijker is tof en komt goed van pas als ik alleen moet trainen.
Ik kan van alles gebruiken uit het hok van Fit en fun, ik gebruik hun mat maar een goede kijker is er niet.
ook laat ik mijn kijker dan in hun hok staan dan hoef ik hem niet steeds mee te nemen.
Het weer is nu omgeslagen, het is kouder en regenachtig. Vandaag ga ik samen met mijn pa naar het Gutenberghaus lopen. We doen dat nordic walking.Alleen als het weer te slecht word keren we om.Want de onweersbuien zijn niet mis.

We moesten op het plateau omkeren want er kwam een bergwaarschuwing.
We moesten zo snel als mogelijk weg naar beneden.
gelukkig kwam het slechte weer niet over ons maar wel over andere delen van Oostenrijk.

met mijn pa de Junkfrausteig gedaan al nordic walkend. Pa nordic walken en ik ski imitatie.
Was erg mooi weer en goed te doen. voor mij was het niet nieuw ik heb de steig vaak in mijn trainingsprogramma zitten maar voor mijn pa was het wel nieuw.

Zaterdag 26 juli
Vandaag heb ik de Alpentriathlon in Aich gedaan. Het was 150 meter zwemmen, 13 km fietsen met 600 hoogtemeters en 7 km lopen.
Het zwemmen ging heel goed maar helaas kwam ik niet uit een groep die hard van start ging maar in de eerste bocht niet meer vooruit kwam. Bij de tweede bocht had ik me vrij geworsteld en kon met lange slagen als 5e het water uit.Er werd door sommige in neopreen gezwommen maar ik gewoon in mijn triathlonpak. Dan naar de fiets, ik deed het op een complete mtb, er waren er die het op een racefiets deden of een mtb met smalle wielen. Het fietsen ging redelijk , kreeg een dipje bergopwaarts maar boven was ik goed weg. Wisselen om te lopen maar ondanks mijn geplakte blarenpleisters toch een aantal blaren gelopen. Doorgebeten want het deed behoorlijk pijn.
Het weer was erg warm toch zo,n 28 graden.
Ik heb in het jeugdklassement een 4e plaats gelopen, een ondankbare plaats 40 seconden van een podiumplaats verwijderd.Na het zwemmen lag ik op de tweede plaats ,3.58.9
Het fietsen had ik een 4e tijd 43.30.6 en met het lopen een 3e tijd 38.30.In totaal tijd een 4e plaats 1.25.59.5 Volgende week is de triathlon in Ramsau die eigenlijk 14 dagen terug zou zijn. Samen met die van Aich is het de Alpentriathlon en ik sta dus nu ook op de 4e plaats voor het klassement in de Alpen triathlon.
een goede start voor zaterdag.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Servus, jij leeft ook nog??? Ik geloof dat bij jouw alles prima is?? Ach dat met de vierde plaats moet je niet zo hart nemen. zie het als kans om volgende keer voor het podium te kunnen gaan. Wij hadden dit weekend Bayrische meisterschaften zomerbiathlon. Mijn broer is gistere in de sprint eerste geworden en im vierde. helass met een mager schieten van 42! en twee minuten achtesrand op nummer 4. ´s middags hadden we dan nog sprint in KK maar dat ging even goed als bij lucht. daar de konkurentie daar echter ook een beetje slechter was kon ik de tweede plaats voor mij winnen. Vandaag ging een stuk beter. nadat ik met verzuurde benen van gistere begon aan de eerste wedstrijdt die ik als vierde eindigde ben ik best tevreden. Ik heb de eerste twee rondes voorop gelopen. daarna schoot ik niet meer zo goed omdat ik namelijk een beetje moe was van de twee wedstrijden gistere. (1123) Ben helass weer als vierde binnen gekomen maar dit keer met maar een halve minuut achterstand. Vanmiddag hadden we dan nog een massastart wedstrijdt maar dan met kleinkaliber. Hierbij schoot ik 1222 wat al een stuk beter is. Lopend was ik best OK alhoewel ik niet volluit ben gegaan. Was namelijk niet meer nodig omdat uit "mangel" aan konnkurentie mijn eerst plaats van te voren al vrijwel vast stond. Verder is alles goed hier. We trainen zo af en toe, dus eigenlijkelke dag :) Ik wens je veel plezier bij de volgende triatlon en ik denk dat we elkaar dan wel weer eens een keer zien nick

molenaar.ruesink 2017-07-16 16:13:59
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.