Het blijft gewoon regenen

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen redelijke tijd wakker en goed geslapen dankzij een slaappil. Als je zo lang slecht slaapt ben je gebroken en ongelooflijk moe. Nu weer helemaal fit.
Jan en ik moesten wel om half 8 opstaan want we hadden allebei een bloedprik afspraak. Dus op ons gemak gewandeld , het was zo waar droog. Met 14 graden niet heel koud maar ook niet warm. Nadat we klaar waren weer op ons gemak terug gewandeld. Onderweg belde Jannicj
k dat hij een mail had binnen gekregen met een afspraak om half 9 en het was half 9. Dus hem gezegd dat we al aardig op weg waren om thuis te komen. Dus hij heeft Theresa op Sabrina laten passen en hen voor de tv gezet. En zie daar waren Opa en Oma al. Dus allemaal naar boven en ook allemaal ontbijten want ook wij waren nog nuchter. Dan de kinderen aangekleed. Theresa helemaal blij met de nieuwe kleding die ik voor haar gisteren had gekocht in Liezen. Ik had 3 T-shirts en 3 rokjes en nog een extra armloos t-shirt. Allemaal op elkaar afgestemd. Ik was 27 Euro kwijt en zit nu in een envelop voor Ingrid. De kinderen waren gisteravond gekomen en zagen er erbarmelijk armoedig uit met kleding die ook niet bij elkaar paste. Voor Sabrina hebben we genoeg kleding maar Theresa heeft hier erg weinig dus wat vlotte kleding gekocht. Jannick krijgt weer geen kindergeld want Ingrid heeft een ergonomische rugtas gekocht voor 175 Euro dus dan vindt ze dat zij weer alle rechten heeft om alles te houden. We stoppen nu gewoon de bonnen in een envelop en kopieren het voor ons zelf. meli heeft van de week ook een wc sitz voor Sabrina gekocht en ik had geluk . Ik heb er ook eentje maar voor 5 Euro . Dan heb ik met Theresa haar kleding onder de loep genomen. Dat heeft Ingrid achtergelaten, kleding met gaten, kleding te klein. en geloof het of niet kleding van haar zelf van ongeveer 35 jaar geleden . Theresa verzuipt erin en het ziet er niet uit. Ik heb het nu allemaal uit haar kast gehaald en aan Jannick laten zien en het mocht allemaal weg. De kleding die te klein is neergelegd op de kast bij Sabrina zodat Meli kan kijken wat ze er mee wil. Er zat zelfs maat 110 bij en Theresa heeft nu 134/140. Ik heb haar laten zien wat bij elkaar past want dat is Theresa niet geleerd en die trekt rustig een spijkerbroek onder een jurkje aan (dat doet Ingrid ook bij Theresa) Geen gezicht . Ze had ook kleding die haar totaal niet staat en wat voor haar veel te wijd is. Theresa is zo dun.
Ze eten niet goed bij Ingrid , kwamen ze gisteren na 18 uur en dan hebben beide kinderen niet gegeten. Dus die hebben eerst bij mij broodjes gegeten.
Jannick heeft ze dan later in bed gestopt. Sinds Meli in Schladming werkt is ze dus laat thuis met de 12 uurs diensten.
Ik had hamburger broodjes en kip Laibchen en een stuk Leberkäse. Theresa wilde een burger met een laibchen dus de broodjes gegrild wat ijsbergsla , Laibchen erop en hamburger saus met gebakken ui en augurkjes. Een reuze ding die ze helemaal weg at. Voor Sabrina had ik reepjes hamburgerbrood, komkommerschijfjes en wat ijsbergsla , het vlees klein gesneden en wat saus apart erbij. Dan zit ze heel op haar gemak met haar vorkje te eten. Jan en Jannick wilden van beide een broodje dus de Leberkäse in dikke plakken gesneden. Gezellig met elkaar eten.
Sabrina heeft nieuwe Schienen maar nu voor haar beide beentjes. Ze kan er nog niet meelopen en duidelijk nog niet gedragen. Dus Jannick had ze vanmorgen aangedaan en best heel zielig want ze wil en kan er niet mee lopen. Dus ze heeft zittend aan tafel gespeeld. In de middag heb ik haar gezegd we gaan samen lopen. Eerst wilde ze niet en dan aan 2 handjes vasthouden begon ze te lopen. Ze blijft heel erg op haar tenen lopen ipv haar voeten neer te zetten maar langzaam aan ging het beter. Ze kon zelfs aan 1 handje lopen. Toen ze haar best gedaan had heb ik ze uitgetrokken want ze had ze toch 7 uur aangehad. Ik had nadat ze de eerste had aangemeten gekregen al gezegd dat wordt niets want als je maar 1 beentje corrigeerd en de andere nog schever gaat met lopen en het goede voetje ook begint om te klappen is het niet goed. Nu worden dus beide voeten en beentjes in de goede stand gehouden en moet ze opnieuw leren lopen ermee. Ik heb wel erg medelijden met haar. Maar we zijn hier wel consequent. We zijn ook begonnen met haar op de toilet te zetten ergens moeten we beginnen. Praten gaat ze ook steeds meer. Meli is altijd heel veel met haar bezig. Ze zegt nu ook Opa en Oma. En probeert steeds meer te zeggen. ze staat momenteel erg open voor taal.
We zijn zo blij dat haar taalontwikkeling goed gaat.
Ik had haar vandaag ook weer leuk aangekleed en dan is ze zo blij want ze is zich dat ook echt bewust.
Voor ons is vanaf nu ook weer extreme regenval aangezegd. Alles is afgezegd , we zouden morgen familieweekend in het Kurpark hebben nu verplaatst naar 31 juli. We gaan maar afwachten wat voor ellende het ons eventueel nog gaat brengen . Er was net op Duitsland waar ze lieten zien wat het voor bergregionen inhoud als het daar valt, dus vele malen erger dan wat er nu in Duitsland afgaat. Er werd gezegd dat dit wat nu gebeurd is niet vaak voor komt dus ze gaan er van uit dat het niet snel weer gebeurd. maar dat werd hier ook gezegd een jaar 100 noodweer. De afgelopen 10 jaar wordt elk jaar minstens 1 gebied getroffen. We zijn denk ik nu wel beter voorbereid voor zo ver je je kan voorbereiden op zo iets. De angst zit er toch bij veel mensen in als het dan zo erg regent dan slaat het toe.
Hopen en bidden meer kunnen we niet doen.



Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Beterschap met Jannick

Liduina 2021-07-16 20:42:07

In Duitsland België en Nederland zijn gebieden ondergelopen Duitsland helemaal ernstig getroffen

Erna 2021-07-16 21:26:43

Het is vreselijk als je ziet hoeveel water er gevallen is. Maar dan valt het, tot nu toe, in Limburg mee. De beelden en berichten uit België en Duitsland zijn vele malen erger.

Annemarieke 2021-07-17 09:19:23
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.