Een lentedag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen vroeg wakker , even na 6 opgestaan even toilet en poesjes eten gegeven en weer terug in bed nog wat dommelen en om 7 wat tv tot kwart voor 8. Dat is een zeer relaxt begin van de dag. De zon schijnt het is droog maar nog wel minus temperaturen. Het was vannacht min 7. We hebben een strak blauwe lucht dus het gaat in ieder geval lekker weer worden.
Ik ben al dagen aan het stoeien met mijn printer maar krijg het niet voor elkeer om met zwart te printen. Straks Ingrrid bellen of ze de printer nog heeft die ik haar mee had gegeven. Die is hetzelfde maar ze had er geen kabel voor. Kan ik kijken of die het doet zo ja kan ze inkt en een kabel krijgen en kan ik op zoek naar een nieuwe.

Christina hier worden we praktisch allemaal met Astra Zenica ingeent. Ingrid, Jan, Jannick, Meli allemaal AZ.
In Gröbming nu iets van 6 gevallen en 19 in de regio , dus weer iets omhoog. In het algemeen genomen blijft het aantal vrij stabiel al weken lang in Oostenrijk. Te veel maar we gaan steeds vaker onder de 3000 . Het vervelende eraan is dat er met de nieuwe vormen veel meer mensen in het ziekenhuis en op de intensief komen. Waar ze best lang verblijven als daar 30 per dag bij komen is er geen plaats.Er worden nu veel met een helicopter naar andere Bundeslanden vanuit Wenen, Burgenland en zo gebracht. Daar zijn ze in totale lockdown en voorlopig weer verlengd .Wij wonen in een regio waar het mee valt. Door de inentingen komt het bijna niet meer voor in alle verpleeg/verzorgings en ouderen huizen. Daar mogen ze nu ook veel meer bezoek ontvangen. Je gaat langzaam aan merken dat het inenten zin heeft. Het is nu alleen weer sidderen omdat al die mensen toch met pasen naar hun thuislanden gegaan zijn zoals de Kroaten, Slovenen, Hongaren, Tjechen. Er waren enorme files op paasmaandag. Het advies niet gaan maar ze doen het toch.
Ik zag net in het nieuws dat we zelfs nu doorgezakt zijn naar de 2700 dus we zakken toch door.

Aangezien mijn printer niet aan de gang te krijgen is zijn we naar Liezen gereden en ik heb bij de Pagro een nieuwe gekocht. Helaas is er niets te krijgen met de inktpatronen die ik had dus die maar op de 2e hands beurs gezet gratis afhalen. Toch 2 sets. We hadden beneden nog een printer maar geen idee ook al is die weinig gebruikt of die het wel doet en de inktpatronen zijn er zeer duur voor daarom heeft Ingrid hem terug gebracht. (ze kwam altijd bij mij printen) Ik kan wel bij Jannick printen maar ik vond het zelf zeer belastend dat ze elke keer kwam dus dat wil ik ook niet zelf bij een ander. Uit nood een keer ok maar niet altijd. Ik heb gekeken maar bijna alle printers hebben nu 2 patronensysteem en die zijn in elk geval goedkoper dan die voor de printer die er nog staat. Even naar de boekhandel een boek ruilen en ipv dat ik een ander heb meegenomen heb ik maar het geld op een kaart laten zetten dan heeft Jannick wat meer tijd om zelf te gaan kijken. Dan naar de kebab zaak en wat meegenomen naar huis. Dus we konden gelijk aan tafel. Het is nu middag en er komen steeds meer schapenwolkjes. Verder nog steeds heerlijk weer.
Lekker lang de deur open gehad. Nu wachten op de kinderen die eerst bij ons komen tot Meli en Jannick thuis komen van hun werk.

De kinderen kwamen om 4 en het is gelijk een beestenbende.

Aanvaring met Jan, ik heb Theresa mijn oude telefoon gegeven in het originele doosje boekje erbij en koptelefoontje en oplader. Maar Jan heeft haar een andere koptelefoon gegeven wat ik al niet begreep dus ik vraag Theresa waar is dan de andere? Die heeft Opa zegt ze. Dus ik vraag Jan waarom hij die genomen heeft. Nou die is van hem en het is zijn doosje want die zat daarin. Ik hem laten zien dat het van mijn oude telefoon is en de koptelefoontjes gebruik ik nooit dus had ik nog gewoon nieuw erbij. Dan gaat hij te keer waar dan die van hem is en ik moet je maar eens bij je eigen rotzooi gaan kijken maar dit was van mij en nu van Theresa. Dan blijkt dat hij zijn radio wil horen en dat de antenne in de koptelefoon zit . Maar ik word boos omdat hij zich alles toeeigend omdat hij zijn eigen dingen kwijt raakt of niet weet waar hij het laat en dan ook nog eens te keer gaat tegen ons. Gelukkig is Theresa nu met die andere aan het luisteren maar ik weet niet of zij nu nog de radio kan horen.


Geschreven door

Al 2 reacties bij dit reisverslag

Heb je de oude printer nog? Het kan soms helpen de afbreek toets een tijdje in te drukken. Sommige printers hebben daar een verstopte reset functie voor de intkpatroon

Marjanne 2021-04-09 18:27:03

Hier zijn alle prikken met Astra Zenica stilgezet, daar erbij sommige bijwerkingen waren van bloedstolsels door grote toename van witte bloedlichaampjes, in de hersenen, ze willen het misschien weer hervatten, maar alleen nog voor personen boven de 60 jaar, eronder niet meer

Christina 2021-04-10 05:39:40
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.