Drukke maar gezellige dag

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik wakker gemaakt door Theresa , Oma kunnen we boven komen? Ok geef mij een kwartiertje zeg dat maar tegen Papa. Het was dus al 8 uur. Goed geslapen (we hadden een Ramazotti in bed gedronken ) Meli was ook uit de nachtdienst gekomen dus nadat ik klaar was met dekken konden we allemaal aan tafel. Sabrina was nog steeds pipjes maar had goed en lang geslapen ook al had ze gisteren veel overdag geslapen. Wij denken allemaal dat ze ook gewoon oververmoeid was. Ze gaat thuis te laat naar bed en heeft een vol programma . Volgens Ingrid is ze verkouden maar zowel Theresa als Sabrina hebben niets. Maar ze heeft misschien wel iets onder de leden ook. Ze heeft haar ontbijt gewoon gegeten. Meli ging daarna slapen en Jannick bleef gezellig boven. Theresa mocht een uurtje op haar telefoon en daarna moest ze wat anders doen en geen Tablet. Sabrina zat in haar eigen stoel voor de tv Netflix kijken en kwam er niet meer uit tot het middageten. Daaraan zie je dat ze niet fit is. Middageten gemaakt, ik heb Brezels gebakken en Müncher Weißwurst gekookt , ik had een grote pot zoete mosterd en heerlijk was het. Sabrina at toch mooi en hele Brezel en een worst op. Ook al zei ze eerst nee. Maar we laten haar en ik had er ook een schep mosterd bij gedaan en uiteindelijk zat ze haar worst in de mosterd te dopen en vrat ze alles weg. Vanmorgen heb ik haar voor het eerst weer op de wc mogen zetten, ik prijs haar dan en ze vraagt dan zelf papiertje en veegt haar bil af. Dan mag ze op het trapje staan en op de knop drukken. Zover waren we maanden geleden tot er bij Ingrid wat gebeurd is en ze absoluut niet meer wilde. Ze doet er nog niets op maar het zitten en zo is ons al weer een hele stap verder. Om 3 uur was de jaarverzameling van de Skiclub en Theresa zou haar jas krijgen die besteld was door Ingrid. Jannick Theresa en ik hebben het uitgezeten. Veel gezemel door allerlei mensen wat altijd lang duurt. Dan was het afgelopen en Theresa kon haar jas afhalen. Heeft ze geen skioverkleding maar een of ander flutjasje een soort voering die je als het koud is er onder draagt, Kosten 50 Euro en geen herkenbare verenigings overkleding. Jannick en ik beide zeer boos erover. Jannick wist van niets van het passen en bestellen van de Skiclub kleding want hij had zelf ook graag een overjas gehad en denkt zelfs erover om met de vereniging weer te gaan skien. De volgende inkleding is denk ik weer over een jaar of 3. Ingrid staat zelf altijd te blauwbekken en koopt dan voor Theresa geen warme kleding. We dachten eerst nog een jasje om met skitraining te dragen maar daar is het niet voor geschikt er zitten geen sneeuwomslag aan de onderkant in of aan de mouwen. theresa wilde er zo graag bij horen. Toen we thuiskwamen zat Meli aan tafel haar middageten weg te werken dus ze had best lang geslapen.
We waren zo koud geworden in de Kulturhalle dat thuis snel de kachel aan en warm worden. Ik vroeg Theresa wil je een melkbroodje en die at er even 3 achter elkaar weg. Sabrina wil nooit brood en vroeg ook een broodje en wilde een croissant met Marillen gevuld dus die gaf ik haar en tot mijn verbazing at ze hem helemaal op en ze kwam er nog eentje vragen en ook die at ze weg. Ze weten dat ze weer naar huis moeten morgen en dekken zich alvast in. Het duurt dan weer 10 dagen voor ze weer een weekend mogen komen.
Meli ging weer naar haar werk en Jannick vroeg aan Sabrina zal Papa je uitkleden ?nee zegt ze, Zal Oma je uitkleden ? nee , zal Opa je uitkleden? en weer nee. Ik vraag haar wil jij je zelf uitkleden? en helemaal blij ja en ze begon met aan de onderkant van haar jurk te trekken dus ik zei haar eerst een arm eruit dat deed ze met mijn hulp en dan zelf de rest. Zo blij was ze. Dan heb ik haar geholpen en zij met een hand dus allebei een kant van haar maillot en dan op de grond zitten en een voor een haar beentjes eruit. Voor haar gevoel had ze het helemaal zelf gedaan en ze was zo trots. Dan zijn we naar de wc gegaan en het hele ritueel gedaan en haar flink geprezen. Papa haar verder geholpen met nachtkleding aan. Theresa doet alles zelf en dan tegen 7 allemaal naar beneden om tanden te poetsen en naar bed.
Wij aan onze welverdiende rust.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.