Kindergarten

Oostenrijk, Gröbming

Voor de eerste keer met Opa en Oma naar de Kindergarten


Freitag 18.September
Een beetje troosteloos weer , zwaar bewolkt niet echt koud met 18-19 graden.
De wekker was vroeg om 5.45 dan de babyfoon aan en helaas om 6 uur was Theresa wakker. Haar in bed genomen waar we nog een poosje hebben gekroeld. Dan eruit , ik douchen Opa ontbijt voor Theresa maken, dan Opa douchen en Oma Theresa aankleden. Om 8 uur iedereen klaar en dan gaan lopen naar de Kindergarten. Ik was er wel eens geweest maar alleen beneden. Blijkt een best groot gebouw te zijn en Ingrid had me gezegd 1e etage , rechts. We kwamen binnen en toen wist Theresa welke deur naar het trappenhuis ging. Dan 2 trapjes op en ik dacht dan moet het hier zijn maar Theresa wilde nog hoger dus toch eerst maar rechts naar binnen en daar waren ook 2 groepen dus even gevraagd en ja Theresa moest echt hier zijn. Dan haar schoenen uit , vest uit, rugtas opgehangen, huisschoenen aan en naar haar groep, kusje voor ons en weg was ze.
Dan met Jan doorgelopen naar het gemeentehuis want ik had papieren van Ingrid en Jannick die op het gemeentehuis moesten worden ingevuld voor de subsidie van de verwarming. Helaas moet ze nu op dinsdag toch nog een keer terug want de man die daar over gaat is er pas dinsdag weer. Gelijk gevraagd voor ons zelf want we hebben de huishoudverzekering opgezegd want alles hier in huis loopt over de verzekering van Ingrid en Jannick. Wil die verzekering een bewijs hebben dat we de woning hebben opgezegd en dan is de aanmelding die we hebben dat we gemeld zijn op ons huidige adres niet goed. Dus hij heeft voor ons een in en uitschrijving gemaakt en geprint en we hoefden ook niets te betalen.
Dan naar huis gelopen , snel een kopje Latte Machiatto en weer op weg deze keer met de auto want gisteren was mijn nieuwe tv al aangekomen en we waren er dus niet (met de post in 2 dagen vanaf koop) Dus die gingen we halen. Jan mocht met de medewerker mee naar achter op het postkantoor en kwam dan aan de zijkant met dat grote ding naar buiten en kon het zo de auto ingeschoven worden. Dan naar de Billa voor wat inkopen, de auto gaan tanken en dan heeft Jan me nog bij de Spar afgezet want ik was nog wat vergeten, hij is naar huis gereden want we hadden geen autostoel erin anders kon de tv er niet tussen. Ik doorgelopen naar de Kindergarten want Theresa wordt deze week nog om half 11 opgehaald. Dan mag ze vanaf volgende week tot half 1. Je mag tussen 7 en half 9 brengen en het is dan tot half 1. Dan saampjes naar huis gelopen en het spetterde een beetje. Ze ging plakken en knippen , dan middageten en heb ik haar toch maar even neergelegd. Dan kan ze opblijven tot Mama thuis komt en anders haalt ze het niet. Nu komt heel af en toe de zon door de wolken maar het is nog minimaal.
Jan heeft de oude tv in de slaapkamer er af gehaald, die doet sinds de verhuizing niets meer. Hij leest nu de instructieboekjes van de nieuwe tv die ik graag in de huiskamer wil maar Jan nu bezwaren heeft omdat de oude videorecorder met scart er niet op aan gesloten kan worden en dan zou Theresa wanneer ze video wil kijken dat in de slaapkamer moeten doen. Vind ik niet zo erg. Maar goed anders gaat de nieuwe in de slaapkamer ook goed wat mij betreft.

Valt weer mee , de nieuwe hangt in de huiskamer en de oude naar de slaapkamer. De blue ray en videospeler zijn erop aangesloten en de rest naar de slaapkamer, opneem receiver en schotelkastje. De amazonstick zit ook in de huiskamer en de dvb-t ook nog . Die laatste kan over een maand weg dan gaat dat uit de lucht en moet je wat anders kopen.
Dus nu opgeruimd in de huiskamer want een deel stond op het kastje ipv erin. Voor de nieuwe geen schotelkastje nodig.
Theresa is weer wakker en zit vol spanning te wachten dat de nieuwe tv klaar is, Jan is alles aan het instellen:

We werden sinds gisteren helemaal gek van de helicopters, dacht eerst nog misschien ergens problemen door de harde wind gisteren maar er wordt een klein vliegtuigje met 2 personen sinds gistermiddag vermist. Is in Tjechie gestart en boven Aich zijn ze het kwijt geraakt. Er zijn hier in de omgeving grote berg gebieden waar niemand woont en zeer ontoegankelijk zijn en tot nu schijnbaar nog niets gevonden. Er is al eens eerder een vliegtuig neergestort dacht in de zeventiger jaren en die werd heel veel later gevonden in de Notgasse hier in Gröbming. Ze hebben ook al bij Steirische Bodensee gezocht.

Jannick gisteren een hele grote brand gemist in Mitterberg, de hele regio was opgeroepen en zeker doordat het zo hard waaide en er geen waterpunt was een probleem om de andere gebouwen te behouden. Iemand had vet opgezet voor de Krapfen in de garage en dat is in vlammen gegaan. Toen de brandweer van mittenberg aankwam stond alles al in grootbrand dus gelijk de hele regio opgeroepen.

Soms krijg je nieuws wat je compleet onderuit haalt. Ik ben totaal verslagen en heb even nodig om het te verwerken. Kan even de tranen niet meer de baas .
Het idiote is dat ik al enige weken totaal onrustig ben, het is altijd een voorbode. Ik weet nooit in of uit welke hoek de dreun gaat komen en dan heb ik dus ook wekenlang een angst gevoel. Het ging mijn zus niet goed en dan heb ik dus heel erg angst doordat ik weet dat er iets gaat gebeuren. Maar het gaat haar nu naar omstandigheden goed.Als ik in de nacht wakker wordt voel ik aan Jan of het hem goed gaat, gaat Jannick zoals nu opweg naar Parma kan ik pas weer ademhalen als hij belt dat hij goed is aangekomen. Ben extreem voorzichtig met Theresa want dat is er natuurlijk ook eentje die wel wat weet te verzinnen. Word soms in angstzweet wakker en zoals gistermorgen met een dikke lip en alles van het kastje gemaaid omdat ik zo onrustig ben. En nu weet ik de oorzaak en het komt uit een zeer onverwachte hoek daar had ik zeker niet aangedacht.
Voorlopig even afwachten en hopen dat er goed nieuws gaat komen, ik bid en hoop dat het goed gaat komen, later meer . Het gaat ons goed.

Die Tränen konnte
ich nicht mehr zurück halten
Sie rollten über meine
Wangen bis zu Kinn.
Es füllte
sich an, wie Dornen die sich in
mir hineinfraßen


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.