Toch nog lekker bezig geweest.

Oostenrijk, Gröbming

Om half 8 wakker en tot half 9 in bed gebleven en wat tv kijken. Het was koud maar 5 graden en ik zag in het weerbericht dat de boven 30tigers alweer verdwenen zijn .Wel zondag volle zon en 27 graden maar de rest van deze week is het niet veel. Het blijft maar wisselvallig. Er valt nog steeds te weinig neerslag.
Koud was het niet dus de latten die Jan gemaakt had in de beits gezet. Jan was beneden bezig met het plantenbakje. Dan heb ik gekookt en aangezien ik nog paksoy had werd het bami goreng. Ik heb er een eitje bij gebakken, zelf eet ik er ook atjar en sambal badjak bij. Aan Jan niet besteed, Na het middag eten ben ik aan het balkon samen met Jan verder gegaan. Man man wat is hij eigenwijs. Dan vraag ik hem ik denk hier de eerste staander denk je dat we ze alle 4 nodig hebben? Nou waar dacht ik de 4e vandaan te halen dus ik zeg hem je hbet er 4 gemaakt. Nee hoor maar 3 , ik weet zeker dat ik er 4 in de beits had gezet. En laat hem zien dat het er echt 4 zijn. Ik zeg hem hoe het moet komen en al bijna de eerste staander voor het net verkeerd. Dan wordt hij gelijk al boos. Dan vraag ik hem of hij de metalen hoekjes al heeft gevonden en dan zegt hij nee die hebben we niet. Ik zeg hem zeker wel want we hadden er een heleboel over toen we de kinderkamer wand gemaakt hadden. Dus ik naar zijn hok , eerst in de laadjes gekeken waarvan ik wist dat we die hoekjes ingedaan hadden. Hu nee niets. Ik kijk even rond en wat ligt er op zijn werkbankje ? een hele stapel van die hoekjes. Wordt hij weer enorm boos want hoe die daar nou komen die heeft hij niet neergelegd. Eigenlijk voel ik me boos worden maar hij kan er ook niets aan doen wel aan het feit dat hij niet wil toegeven dat hij dingen vergeet. Hij is graag bezig maar je moet er wel op toezien maar dat wil hij niet en ik niet dat alles verkeerd gaat. Ondertussen mijn oude ladenkast die we op het balkon hadden gezet toen de andere kast kwam heb ik uit elkaar gesloopt. Weer hout voor de kachel want het was een ongelakte kast puur natuur. Al het kleine hout schoon en in de mand alle grote delen naar beneden om te worden gezaagd .Ik heb besloten om de andere grote kast die we al die jaren al buiten hebben staan om die ook maar te gaan slopen. Meermaals opgelapt maar het wordt niets meer denk ik. De tuinkussens kunnen we in hoezen onder de plantenbak schuiven en de kattenbak steentjes in een plastik zak onder de banken maar ik denk nog even na of ik echt de kast wil weg hebben. Rond het middaguur was er volle zon dus heerlijk om bezig te zijn. We hebben het vol gehouden tot 16 uur. Morgen weer een dag.
Om half 6 waren de kinderen er want die kon ik boven horen. Dus even naar beneden gelopen en geknuffeld. Ik had Theresa gezegd kijk maar even boven ligt wat voor jullie. Ze kwam helemaal blij met de leesboeken naar beneden. Hier in Gröbming is van de week ook een boek gepresenteerd en het heet die Müllies geschreven door de vrouw van een collega van Jannick en ze wonen in Gröbming.Die Müllis - ein neues Buch Made in Gröbming!
Evelin Oppeneder-Ringdorfer ist selbst Mutter von vier bereits erwachsenen Kindern und Oma von 10 Enkelkindern. Die Umwelt liegt ihr sehr am Herzen, weshalb sie die richtige Mülltrennung schon mit ihren eigenen Kindern von klein auf praktiziert hat und nun auch ein Kinderbuch zu diesem wichtigen Thema geschrieben hat.
Mit diesem Buch liegt sie genau am Puls der Zeit, denn Umweltschutz und Recycling von wertvollen Rohstoffen ist heutzutage wichtiger denn je. Die Ressourcen auf unserer Erde sind erschöpflich und nicht bis in alle Ewigkeit vorhanden.
Jannick gaat het voor Theresa kopen.
De boeken die Theresa nu zo graag leest zijn die Olchies . De Olchies doen alles wat vies is en die Müllies gaat over vuil scheiden en geschreven voor kinderen . Dus elkaars tegenhanger.
Theresa heeft al aangegeven dat ze graag wil dat morgenochtend Opa mee gaat.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.