Joepi naar de 3e

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

15 augustus
Na een week ruime week waarin ik niet kon trainen door mijn antibiotica gebruik bij mijn oorontsteking ben ik gisteren weer begonnen met trainen.
Ik heb nog wel last van vermoeidheid en ik moet volgende week nog voor controle naar de oorarts. Ook heb ik volgende week mijn herexamens op vrijdag, ik heb schriftelijk en mondeling gelukkig op 1 dag. Ook is het voor mij maar 1 vak. En het is niet eens Duits maar rechnungswiesen. En ook nog gekomen door een leraar die slecht les geeft en niet kan uitleggen. Hij was de enige leraar waar meer dan 20 een her hebben. Het nadeel van zelf leren is dat je niet weet of je alles op de juiste manier doet en of je het echt begrepen hebt. Maar goed ik moet deze herkansing halen .
Doordat ik niet mocht trainen heb ik wel stage uren op de ambulance kunnen maken.
Afgelopen weekend heb ik bij het longboarden op de rolskibaan in Ramsau gestaan. Veel schaaf en snijwonden. Woensdag op de unit. Als ik op de unit ben kan ik tussendoor leren.
Ik heb al een deel van mijn kledingsuitrusting gekregen, broeken, polo,s. Ik krijg ook een jas en een riem. A.s. weekend bij het beachvolleybaltoernooi in Schladming. Het valt niet mee om school,stage,werken en topsport te combineren. Ik moet toch om mijn toekomst denken want sport alleen kan je niet van eten. Werken doe ik eigenlijk alleen van de winter bij Fit en Fun als sportleraar. Ik moet komende maanden mijn diploma sanitäter halen, school halen, en proberen de qualificaties te halen. Het voordeel is nu wel dat ik zelf alles kan indelen want met de schooltrainer ging dat niet. Kwam dus altijd tijd te kort omdat hij geen halfuurtje wilde schuiven en dat gaf veel stress. Geen werk is geen geld, geen tijd om te leren is herexamen. Hij vond dat sport boven alles gaat, maar als ik mijn schoolwerk niet af krijg moet ik van school, ik moet toch een beroep leren. Ik ben de enige sanitäter in opleiding die al stage mag lopen, de andere moeten eerst hun diploma halen. Ik zit met het sporten dus hebben ze voor mij een uitzondering gemaakt. Ik wil graag dit diploma halen want ik voel me helemaal thuis in dit werk. Het is grappig dat mijn opa dit werk altijd gedaan heeft, hij had vast heel trots geweest dat ik dit ben gaan doen. Mijn moeder was een paar dagen in Nederland en heeft foto’s meegebracht voor mij van mijn opa en alle ambulances waarmee hij gewerkt heeft. Ook zijn diploma”s en zijn werkboekje. Dat had Erna de jongere zus van mijn moeder nog.
Ik was gisteren gaan rolskien en eigenlijk zou ik gaan schieten. Maar er zijn veel internationale teams hier en de schietbaan was de hele dag vol. Sergei heeft wel voor volgende week de schietbaan kunnen boeken. Het rolskien was alsof je in een drukke winkelstraat was. Je mag hier niet op de openbare weg rolskien.

20 augustus
Gisteren eerst getraind ik zat om 7 uur al op de fiets voor mijn kilometertjes. en daarna van 11 tot 19 uur stage.
Daar hadden we iets spektaculairs, iemand die vast zat in een pers op de afvalverwerking. Het is voor die man goed afgelopen maar het was een hele grote inzet, met helicopter.brandweer, onze wagen en de noodartsen.
Vandaag ook eerst getraind, dan gaan leren. Ik heb mijn eerste nachtdienst van 19 uur tot 7 uur morgenochtend.

21 augustus
Vanmorgen eerst naar huis en ontbeten. Het was een rustige nacht maar ik heb slecht geslapen. Ergens angst dat ik niet wakker zou worden als er alarm zou zijn.
Nog heel even wat geslapen en om 10 uur gaan trainen op de rolskibaan en schietbaan met Sergei. Het ging goed en ik was over mijn schieten niet ontevreden. Dan middageten wat rusten en leren.

22 augustus
Vandaag mijn examens, ik begin met schriftelijk om 8 uur, dan na 10 uur is er mondeling. Ik heb goed geleerd, het moet de totale stof van afgelopen jaar kennen en begrijpen.

Mijn schriftelijk had ik gehaald maar mondeling ging niet echt goed. Ik moest om 17 uur bellen.

IK MAG BLIJVEN ONDER ANDERE DOOR DAT DE ANDERE LEERKRACHTEN ZEER TEVREDEN ZIJN. IK BEN OVER NAAR HET DERDE LEERJAAR.


Straks heb ik opnieuw een nachtdienst, ik heb dienst van 19 tot 7 uur. Ik ben bang dat het niet zo rustig zal zijn want het weekend is begonnen.

Geschreven door

Al 4 reacties bij dit reisverslag

Gefeiliciteerd met je overgang en sterkte vanavond!. Trudi

molenaar.ruesink 2017-07-16 16:17:26

heey jannick van harte gefeliciteerd met je derde plaats! Liefs xxx Cher p.s. staat je goed dat uniform;-)

molenaar.ruesink 2017-07-16 16:17:44

| Door: ome ruud nou jannick.opa zou zeker trots geweest zijn .maar ik ben dat ook op jou .je benut je kansen ,en geniet daarvan .leuk om te horen en te lezen hoe goed het gaat met jou .

molenaar.ruesink 2017-07-16 16:18:13

Hoi Jannick. ik heb deze site van ruud gehad maar ik ben zijn dochter lisa molenaar, en ik denk even kijken wie mijn neef is. dus zodoende. groetjes lisa

molenaar.ruesink 2017-07-16 16:18:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.