Het zou heel mooi weer worden

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen tegen 8 wakker een beetje blijven liggen maar dan toch eruit. Ontbijten en daar ging de telefoon Jannick was bij de Apotheke en ze konden iets niet vinden maar het had zich al opgelost. Dan krijg je van de huisarts meer voorgeschreven zodat je niet elke 14 dagen moet gaan maar dan heeft de Apotheke geen 2 verpakkingen. Ze moeten bestellen en ze hadden het recept al vanaf vrijdagmorgen dus hadden ze dat al kunnen doen. Jannick zei dat hij volgende week belt en als het er is at hij het dan ophaalt. Daarna is hij naar Schladming gegaan om bij de Lidl boodschappen te doen. Ja hoor daar ging de telefoon en dan een soort rondleiding door de supermarkt en kon ik beslissen of ik iets wel of niet wilde als het geen ik gevraagd had er niet was. Weer geen Ostern specialiteiten geen Osternbrot geen Osternschinken enz. Jannick heeft mijn schoonheidsproducten allemaal het goede gekocht met aanwijzingen over de telefoon. Ik ben al blij dat ik zeker voor een week misschien 2 brood heb. Hij kwam thuis met een grote box vol voor ons dus helemaal niets is ook niet het geval. De bananen en yoghurt voor Jan hebben we ook. Die eet elke avond een banaan en een bekertje yoghurt.
Met Jannick kwam de hele familie mee en met zijn allen aan de koffie en Ingrid, Jannick en Theresa gingen kwartetten. Van Jannick kan je niet winnen die onthoudt feilloos welk nummer waar zit en wie wat heeft . Sabrina zat haar tekenfilm serie Animals op Netfix te kijken. Dus gezellie.
Palmpasen geen groot feest nu. Geen Palmweihe dat is altijd zo leuk met al die versierde stokken met Palmbuschen. Ook geen Brotchen voor de kinderen.
Ingrid vroeg mij heb je een Osternmand om te weihen maar nee alleen eieren en de Paashaasbroodjes liggen in de vriezer en die moeten afgebakken worden. Ingrid vertelde dat haar moeder had gezegd ik zet de mand gewoon buiten , de lieve Heer is overal dus het zal wel gezegend worden.
Jannick vertelde dat een collega zijn middelvinger eraf gezaagd had met een motorzaag, hij was bezig in zijn eigen bos en tja iets niet goed gegaan. Die was helemaal naar Kalwang gebracht een Coronavrij ziekenhuis met chirurgieafdeling. Helaas nu een stompje kon er niet meer aangezet worden.
We zouden heel mooi weer krijgen , helaas hier nog kouder dan de afgelopen dagen en zwaar bewolkt zonder zon.
We zouden de trampoline weer gaan neerzetten en konden de kinderen buiten spelen en wij wat in de tuin werken. De deur wel een poos open en alleen Felicia wilde wel naar buiten. Die zat schijnbaar achter een vogel aan want ze hing ineens boven in het net.
Dan middageten maken in alle rust en samen met Jan eten. Röstiecken, salade, gebakken eieren. Snel en lekker.
In mijn mail de vraag of Marco as woensdag al kan langskomen ok moet wel even grote dingen uit de vriezer wegeten. Anders ben ik bang dat er geen plaats is. Maar dinsdag is Jan jarig en ik heb nog een hele grote doos met ovenhapjes die ik dan wil bakken. Dan kunnen we dat met de hele familie eten want het is genoeg met 100 stuks. Dat geeft een beetje plaats maar ik zit eigenlijk met het probleem brood nu. Met 3 grote broden vries ik normaal het grootste deel van het brood in. Dan heb ik echt geen plaats genoeg. Ik zie wel hoe het zich ontwikkeld. Van de overgebleven pesto en broccoli al een saus gemaakt voor morgen bij de spaggetti of zo. Weggooien is zonde maar ja dan eten we dus niet uit de vriezer. Dinsdag haal ik gewoon lade voor lade even eruit en sorteer opnieuw alles erin. Misschien helpt het.
Zo maar weer eens aan de arbeid met de fotos van 2003 want daar was ik nog niet mee klaar. Alles wat ik digitaal had staat er nu op maar nog bakken vol met wat nog niet gedigitaliseerd is en wat een enorme uitzoekerij is welk jaar en wanneer en soms wat het is. Dus ik kan nog maanden vooruit. Heel veel jaren heb ik niets meer van helaas.
Jan had gisteravond Dennis gesproken, dat doet hem goed. Ook regelmatig even contact met Angela.
Verder horen we van de andere kinderen niets.


Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ik hoorde hier op de radio dat er in Oostenrijk wordt overwogen om langzaam iets van de Corona-beperkingen op te heffen. Hoop het voor jullie. Xxx

Annemarieke 2020-04-06 18:53:32
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.