Het blijft maar grauw

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen werd ik wakker om 6 van de wekker. Om half 7 Theresa eruit gehaald en om7 Sabrina eruit gehaald. Kwart over 7 liep Jan met Theresa een stukje mee en om kwart voor 8 gingen wij op pad eerst Sabrina weg brengen en dan naar Schladming. Hebben ze mij aan de telefoon (dan krijg je een verbinding voor alle Krankenkasse) de verkeerde dagen doorgegeven , het was altijd op donderdag maar het is al sinds Juni woensdag geworden. Dus ik kon wel de aanvraagpapieren in de bus doen maar niet de andere papieren afhandelen daar krijg ik geld van terug en elke keer is er iets waardoor het niet kan.En nieuwe papieren nodig. Dus om 9 uur waren we weer thuis. Dan maar een kop koffie. Het is grauw en grijs en de mist zit nu wat hoger dus we hadden er geen last van met rijden.
Ik word zo kriegel van al die mensen die maar klagen en klagen en ik denk dan als je minder klaagt en aanpakt ziet het er een stuk beter uit. Je ziet ze in elk programma mensen die klagen, leraren, horeca, en weet al niet meer. Veel mensen in de horeca klagen helemaal niet en zoeken een mogelijkheid om toch door te kunnen gaan. Afgelopen weekend had Post 70 maaltijden met Backhandl en as zondag hebben ze weer een actie dit keer Rippl eten. Verder kan je gewoon elke dag eten afhalen school van Theresa loopt het best goed en als we weer in de gehele lockdown gaan (horen we straks) dan is het internet leren en begeleiding best goed. Dan al die ouders die alleen maar klagen, het is nog altijd zo dat al die ouders zelf kinderen nemen en geen stap willen terug doen dus beide blijven werken en de opvoeding het liefst geheel aan anderen overlaten. Oh het is zo zielig dus ze zijn erop tegen dat de kinderen in de school getest worden. (gevolg meer zieken en meer quarantaine) Die ouders maken zich ook druk om een prikje of het nu de griep of de komende corona inenting is. Een pleister helpt niet dus wat minder pamperen en minder zeiken en gewoon aanpakken. Het helpt niet om te denken de anderen doen het wel. Het egoistische gedrag ach die ouderen moeten ergens dood aan gaan (tot het hun eigen familie betreft) Afgezien dat het ook jongeren treft. Aan de zorgverleners wordt amper gedacht dat ze al in de eerste golf op hun tandvlees liepen en er nu zo wat aan onder door gaan. Dat zijn ook de groepen dioe dag in en dag uit met mondmaskers moeten werken en dan niet zo´n dun gevalletje maar waar je echt slecht in adem haalt. Ook bv Jannick werkt elke dag met een masker en het werk gaat altijd door terwijl de gene die het hardste klagen naar mijn gevoel het minste leed hebben. Dat zijn ook de groepen die steeds meer moeten werken omdat er steeds meer mensen weg vallen. Oh het is zo lastig om thuis te werken maar ze kunnen tenminste werken en dat ook nog veilig. Jongelui die zelfmoord willen plegen omdat ze niet uit kunnen gaan , dat geeft toch wel aan wat al dat pamperen veroorzaakt. Dan missen ze toch wel meer dan het niet kunnen uitgaan. Het is geen oorlog , je kan zo veel , ze hebben computers en smartfones dus je kan contact hebben met de gehele wereld. Dat biertje kan je thuis ook drinken. En voor je het weet is de periode weer voorbij en kan je alles weer doen en nu met een inenting in het vooruitzicht is het einde van de tunnel te zien. Al die dingen hadden we vroeger niet, geld om uit te gaan ook niet en we zijn allemaal oud geworden. Net ook weer hoe schadelijk is het dat kinderen niet kunnen knuffelen en er geen lichamelijke contacten zijn. Dan valt mijn mond open en denk dan doen ouders dat niet dan? Moeten daar perse de grootouders voor komen.
Net dus ook de voordragen van de Neo´s en SPÖ gezien. Je hoort hen alleen maar afkeuren maar zelf een voorslag geven doen ze niet. Dat nu in de 2e Coronagolf nog steeds dezelfde personeel te korten zijn en met 490000 werklozen toch zeker mensen te recruteren zijn- Maar die mensen wiollen grotendeel niet in de zorg gaan werken . erger nog een groot deel vindt het prima om niet te hoeven werken. Dan dat al die gezinnen zo ernstig in de problemen komen omdat de grootouders niet meer kunnen oppassen nou niet op het land want slimmer nog hele families leven en wonen samen. Van de moeders die werken is het grootste deel parttime aan het werk 2 of 3 dagen. kunnen die niet met een vriendin waar ze anders mee kwekken iets regelen ik deze dagen en jij die dagen eventueel met andere moeders nog. Een van die dames van het Bildungsministerium dorst te zeggen dat al die leerkrachten ineens videoconference moesten doen en ze hadden geen idee wat dat was?? Ipv al die pretdingen eens een echte cursus verplichten voor alle leerkrachten , hoe ga ik met een pc om, hoe kan ik met mijn leerlingen communiceren en wat is video conference- Ik had het vanaf dag 1 op de PC en heb het me ook eigen gemaakt en ik ben bijna 66- Was dat moeilijk nou nee. Gaat heus niet altijd in een keer goed maar her en der wat hulp vtagen is toch geen schande. De afwijzende houding tegenover al die dingen en de onwil om er mee te werken dat is een schande. Dat het thuiswerken met kinderen niet lukt ligt ook deels aan het opvoeden van kinderen , ze mogen alles en zijn niet gewend om even zelf iets te doen Met echt kleine kinderen ligt dat wel anders maar hoeveel mensen die werken hebben echt kleine kinderen. Veel werk kan ook op tijdstippen die buiten de normale uren liggen het moet toch niet van 8 tot 12 en zo zijn? Ja anders maar niet onmogelijk. Zo genoeg geklaag.
Een hele berg poffertjes gebakken.
Jan had Sabrina gehaald en die aan tafel gezet met een bord met poffertjes , ze bleef maar hmmmmmm zeggen en eten. Dan kwam Theresa thuis die ook aan tafel. Jan en ik ook en dan kwam Ingrid en ook die eten. Dan zijn de kinderen toch nog gebleven. Ingrid ging proberen het gras te maaien want dat was toch weer erg hoog geworden. Het lukte en dus nu hopelijk echt winterklaar. Dan allemaal naar beneden en de rust weer gekeerd. Ik had het frisjes dus onder mijn Kuscheldekke, Fiep had het ook koud maar die komt eigenlijk nooit op schoot maar nu dus wel en maakte het zich heel gemakkelijk op mijn benen en is daar meer dan een uur blijven liggen. Ondertussen was de CV aan en dankzij Fiep heerlijk warm geworden.

Geschreven door

Al 3 reacties bij dit reisverslag

Die heeft nergens last lekker lang uitgestrekt

Erna 2020-11-12 18:22:22

Klagen helpt helaas. Iet. Nergens. Maar bij sommigen voelt dat wel zo. Helaas...

Annemarieke 2020-11-12 22:47:28

Zo lag maya vandaag ook een uur op me schoot tot ik nieste toen was ze weer weg de tut

Dennis 2020-11-13 05:12:35
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.