hevige sneeuwval

Oostenrijk, Gröbming


Sonntag 8.Februar
Oeiiiiiiiiiii woeiiiiiiiiiiiiiiiii een hevige sneeuwstorm al de hele dag met heel veel sneeuwval. Veel Pistes zijn gesloten.
Geen dag om je neus naar buiten te steken en we mogen blij zijn als Jannick er niet meer uit hoeft door stormschade of ongevallen. Hoop dat Ingrid straks weer goed thuis komt want het is heftig weer en ze werkt tot 21 uur.
Naar het skien in Vail zitten kijken en wat een doodsmak maakte die Tsjech. Hoop dat het meevalt want je gunt geen enkele sporter zo iets. Vlak voor de finisch tikte hij met zijn skischoenen tegen elkaar waardoor de binding los liet en hij een ski verloor en echt gelanceerd door de lucht vloog en erg rottig neerkwam door de finisch. Duurde lang voor hij weg gehaald werd dus vast niet mis.
Zie net dat er op de A1 in Oostenrijk een ongeval met 60 autos is geweest.(Die West Autobahn A1 ist die erste in Österreich gebaute Autobahn und geht auf die Planung der Reichsautobahn zurück. Sie führt von Wien über Linz nach Salzburg, ) Een Autobahn waar het toch regelmatig raak is. Het is geen enkel ongeluk maar een serie van ongelukken en ook in beide rijrichtingen. Volgens bestuurders van niets in een sneeuwstorm. Geen idee hoe het weer daar is maar bij ons kan je er niet omheen dat er een flinke sneeuwstorm al de hele dag is.
Ik zag vandaag dat Malcolm onderweg naar Londen was en het is zijn eerste dag van een nieuwe aanvang. Dus hem even een berichtje gestuurd en gevraagd hoe en wat. Gaat hij voor Easy Jet werken eerst vanuit Londen en vanaf mei vanaf Nederland. Fijn voor hem dat hij iets gevonden heeft na dat hij is terug gekomen uit Zuid Afrika.
Jannick gaat binnenkort weer naar Denemarken maar hij gaat eerder weg want hij reist eerst naar Brussel daar haalt hij een grote camper op en reist daarmee naar het noorden van Denemarken maar hij slaapt daar wel in een hotel want de verwarming van de Camper is stuk. Vorig jaar sliep hij ook gewoon in de camper naast het beursgebouw.
Na het avondeten van de restanten van de nasi met gebakken eitje met Jannick en Theresa heb ik nog appelflappen gebakken en daar gingen er toch ook een paar van naar binnen bij Theresa, lekker zei ze. Na de koffie met de flappen ging Jannick haar naar bed brengen.

Vannacht wordt het ook weer erg koud met gemiddeld -10 graden. Morgen ook nog flinke sneeuwval.


Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.