super weer en bijna weekend

Oostenrijk, Liezen

De dag begon wat nevelig maar je kon al zien dat het heel erg mooi ging worden dus dat gebeurde ook al snel.
Ik had met Ingrid afgesproken dat k met haar mee zou gaan naar Liezen, niet dat ik wat nodig had maar voor de gezelligheid. We gingen eerst hier in Gröbming met Theresa langs de schoenwinkel want Ingrid had waterlaarsjes gekocht maar twijfelde of ze goed waren ook ik kon het niet goed zien. De verkoopster gekeken en gemeten en ze zijn toch goed want groter wordt te hoog in schacht voor haar en loopt ze eruit met haar voet en 25 kan ze nu aan maar ik denk toch niet de hele winter. Dan langs de lapper om te kijken of die tijd had voor Theresa maar helaas. Dan naar Irdning want daar heeft een meisje een fotowinkel geopend (ze werkte vroeger hier in Gröbming bij foto Tom) en die heeft een pasfoto actie en Theresa moet voor haar beide paspoorten en voor de Kindergarten pasfotos laten maken en dat kunnen niet allemaal dezelfde zijn door de verschillende eisen. En ze was bereid verschilende te maken en ze dan op 1 vel te zetten dan betaal je maar 1x en dan nog in de actie. Dus Jan en ik gaan daar ook maar pasfotos maken.
Ik lag wel in een stuip want Theresa zat daar een partij gek te doen op die stoel. Als je een foto van haar wilt maken lukt het nauwelijks om haar lachend erop te krijgen, voor de pasfoto´s mag je niet lachen en zo´n smile krijg je niet vaak te zien. Als het meisje zei mond dicht zat zij met haar mond wagenwijd open dus het is een wonder dat er fotos zijn. Ze had veel geduld en kon met Theresa omgaan.
Dan naar Liezen omdat Ingrid de legering voor de trouwringen moest uitzoeken, ik had al eerder geschreven dat een deel van de ringen heel erg kraste en dus zijn de ringen terug gegaan. Ik geloof dat ze nu wel iets heeft uitgezocht maar weet het fijne er niet van.
Dan nog naar de KIK om de broek terug te brengen van Theresa (alles zakt van haar bescheiden billen) naar de Spar , Theresa even plasje doen , naar de Libro en Thalia en weer terug naar huis . Dan snel eten maken voor Jan en mij werd dus Käsespätzel.

Om 15 uur werden mijn kastjes die ik verkocht had opgehaald , de gratis kast had ze toch niet nodig omdat die te hoog was dus die gaat dan maar aan stukken en weg ermee.

Jan weer naar zijn werk ik was in die tussentijd steeds aan het telefoneren met de Ombudsvrouw want de post valt nu achter elkaar op de mat en alles wordt afgewezen door het zorginstituut wordt niet eens in behandeling genomen , ja ik kan naar de rechter gaan.
Dit ondanks de contacten die de Ombudsvrouw met het Zorginstituut heeft en we in Oktober een gesprek ter plaatse wanneer we in Nederland zijn met ondersteuning van de Ombudsvrouw bij het Zorginstituut zouden hebben. Alles ingescand en verstuurd , telefonisch contact gehad met een andere dame bij de Ombudsman. Nu maar even afwachten.

Nu alweer half 6 geweest en ik ben het spuugzat. Jan komt zo dan kan het weekend beginnen.

Er kwam een stukje voorbij van de uitzending van het Rk waar Jannick ook bij was met fotos dus die heb ik hier nog bij gezet


11.09.2015 11:30
Steirische Rotkreuz-Hilfe in Nickelsdorf
Auch das Rote Kreuz Steiermark war am Grenzübergang in Nickelsdorf im Einsatz – darunter auch ein Team der Bezirksstelle Liezen.
Insgesamt fünf Fahrzeuge und elf Mitarbeiterinnen und Mitarbeiter der Rotkreuz- Bezirksstelle Liezen unterstützten am 6. und am 7. September im burgenländischen Nickelsdorf Rotkreuz-Kolleginnen und Kollegen aus ganz Österreich bei der Betreuung von Flüchtlingen. Vor Ort errichtete das Rotkreuz-Team aus Liezen eine Sanitätshilfestelle und versorgte gemeinsam mit der Johanniter Unfallhilfe mehr als 120 Personen und war dafür die ganze Nacht hindurch im Einsatz. Im Rahmen der Versorgungsleistungen wurden insgesamt mehr als 300 ehrenamtliche Dienststunden durch die Mitarbeiterinnen und Mitarbeiter aus Liezen erbracht. Rotkreuz-Bezirksgeschäftsführer Ronald Vala: „Ein ganz wichtiger Einsatz im Zeichen der humanitären Hilfe und ein großer Dank an unsere Mitarbeiterinnen und Mitarbeiter, die über diese zwei Tage unermüdlich im Einsatz waren."

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.