Koningsdag in Graz

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen ging de wekker en opgestaan. Alle ochtenddingen gedaan en dan was het tijd om alle rommelmarktspullen in de auto te doen. Dan op weg om Sabrina en Theresa op te halen. Ingrid had mij nog gebeld om te vragen ja of nee Schienen aan. Ik vond van ja want ze moet de hele dag lopen.
De rit ging snel en goed. Bij ons was het al volle zon maar dat zouden we niet in Graz krijgen. Het was wel lekker maar zwaar bewolkt maar droog en lekkere temperatuur niet te warm en niet te koud. Theresa had een tafel uitgezocht en wij alles er naar toe gedragen. Zij is tevreden met wat ze verkocht heeft 33 Euro. Het waren haar spullen dus is het bedrag ook voor haar. Ze heeft zelf 2 mooie leesboeken gekocht. Het is eigenlijk de enige mogelijkheid om aan een goed Nederlands kinderboek te komen.
Ik weet de titels niet zo snel maar een boek over een paard en een boek over een zeer strenge winter en de mensen op Schiermonnikoog raken afgesloten van de wereld.
Ze was onderweg naar huis al begonnen met lezen.. Ik had van Dieuwertje de boeken terug gekregen die ik uitgeleend had. Theresa ging Sabrina voorlezen en elke zin herhaalde Sabrina in het Nederlands en dat deed ze zeer goed. Ook Sabrina heeft duidelijk zin om het te leren. Ik heb bemerkt dat Theresa in schrijven goed vooruit gegaan is. Ze kon de taalpuzzels vandaag oplossen , dan moet je de woorden kennen en ze ook goed kunnen schrijven.
Tijdens de rommelmarkt werden er minisnacks geserveerd, bitterballen, fricandellen, kaassoufflee, bami en nasi enz. Sabrina wilde alleen de bitterballen en die heeft er heel wat achter haar kiezen gewerkt. En steeds hoorde ik dan lekker Oma. Maar goed dan gingen ze het zig zag koningsdansje doen. Sabrina deed enthousiast mee en zeker niet slecht. Het was wel lachen want alle kinderen stonden naar het publiek tijdens de uitvoering maar Sabrina naar het grote scherm waar de kinderen en deed dan mee. Er werd polonaise gelopen en Sabrina vindt dat geweldig ook Theresa deed mee.
Daarna was het middageten, ik heb asperges gegeten en een groen salade, Theresa wilde frittatensoep en heeft een deel van mijn salade gegeten, Sabrina had geen trek en Jan at schnitzel. Er waren oranje tompoezen toe.
Dan was het tijd voor de spelletjes buiten. Dat interesseerde Sabrina niet zo. ze wilde wel sjoelen en koninkje prik. (ze moesten een kroon op zijn hoofd prikken.
Verder gewoon in de speeltuin spelen. Ze krijgt nu door dat ze niet alles wat de gezonde kinderen doen dat zij dat niet kan doen. Maar ze had plezier.
Dan was het tijd om bingo te spelen. Ik had 2 kleine prijsjes 2 hardcover opschrijfboeken. Theresa is er blij mee. Dan had ik de kelner opgezocht en gezegd dat ik al wilde betalen. Dus dat gedaan en dan gezwaaid naar iedereen en nadat de kinderen nog gegrabbelt hadden op weg naar huis. Ze waren klokslag 7 in de avond thuis.
Jannick en Meli waren in Singsdorf geweest en waren tevreden en ze waren nog naar de Kirtag in Irdning gegaan. Dus we mogen wel stellen dat we allen een geslaagde dag gehad hadden
Het minpuntje aan de koningsdag zijn de kosten. Er waren veel minder mensen dan de voorgaande jaren. Vorig jaar was het al een dure grap. Het eten daar is goed maar een gezin met ouders en 2 kinderen zijn minstens 120 Euro kwijt hebben we het nog niet over de drankjes en alleen de hoofdschotel zonder voorgerecht, Het nagerecht waren de tompoezen die niet betaald hoefden worden. Dan komen daar de toegangskaartjes bij voor een gezin van 4 is dat 24 euro. Wij betaalden voor Theresa niet omdat het een cultuur onderdeel is-
https://youtu.be/oFoU94wA4GQ

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.