Voor het gerecht

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen om half 7 wakker van de wekker en snel douchen en aankleden en wat brinta met een kop koffie. De koffie kon ik niet eens uitdrinken want Jannick kwam zeggen dat we weggingen. We reden met Meli en Jannick mee en troffen ons bij het gerecht met Heinz en Carmen. Daar kwamen later nog Ingrid, Edith, Barbara en Sandra bij. Met Barara heb ik mij nog onderhouden maar Edith zweeg in alle talen en negeerden ons en Sandra heeft de gehele tijd niemand van ons aangekeken of ook maar wat gezegd. Jannick en Ingrid verdwenen naar binnen. Dan mocht Meli als eerste, daarna Heinz. Dan kwamen alle 3 van Ingrid een voor een aan de beurt. Dan mocht ik. Ik voelde op een bepaald moment mijn bloed koken en ik voelde mij zeer emotioneel.
Dan vraagt de Rechterin aan mij, hoe ging het met het huishouden. Tja ik heb gezegd dat Ingrid daar niet veel oren naar had. Waarop de Rechterin mij aanviel met ja een Schwiegermutter. Maar zij stelde de vraag en ik moet naar eer en geweten antwoorden. Ergens vind ik het vreemd dat een rechter zulke antwoorden en sneren mag uitdelen. Dat klinkt niet naar onpartijdigheid. Dan vraagt ze en de tuin? Die deed mijn man. Hoe is je verstandhouding met de Enkelkinder, ja goed die waren veel bij ons. Ze stelde vragen en bv over zijn administratieve en financiele vaardigheden.
Haar advocaat zei tegen mij en waarom zou zij zich daarom kommeren. Dan wilde ik zeggen dat ik haar daarom gevraagd hadvoor dat Jannick en zij gingen samenwonen en dat wilde de rechter afkappen. Maar uiteindelijk zei ik haar dat het antwoord op haar vraag daar lag. En ik kon zeggen dat Jannick Syndroom van Asperger heeft en dat hij met nadruk bepaalde dingen niet kan en dat is overzicht houden op zijn administratie en betalingen enz. Dat Ingrid dat allemaal geen probleem vond waar op de vraag naar Ingrid werd hgesteld en die een beetje onduidelijk zo van ja wist ik veel. Dan vroeg ze of ik de breuk had zien aankomen en ja dat had ik en hoe ik dat zag aankomen. Toen ik op een van de vragen antwoorde dat hij na een dag lang werken thuis eerst wilde douchen en een toiletgang maken en dan zijn eiegen eten moest koken werd Ingrid witheet. Ik kon met haar aankijken recht vooruit zeggen dat ze in alle jaren nooit voor hem kookte. Dat was een vraag van haar advocaat en die pakte voor haar erg slecht uit en hij heeft geen vragen meer aan mij gesteld dat moet de rechter toch ook opgevallen zijn. Een hele rits vragen over of hij een verhouding had voor hij het huis uit gegaan is. Nee daar had hij geen tijd voor en daar was hij emotioneel te kapot voor. En iedereen die er naar gevraagd was had ongeveer hetzelfde geantwoord. Bij haar 3 getuigen was het vooral daar kan ik niet op antwoorden . Dan moest Jan en die werd als getuige ontslagen. Hij kan de vragen niet beantwoorden en dan als laatste Carmen en die kwam ook nogal boos naar buiten. Ze had vragen gekregen die ze niet terzake vond want haar leven en relatie staan buiten die van Ingrid en Jannick. En ook al is ze met Heinz samen ze woont in Gröbming en Heinz in Singsdorf. Er is uiteindelijk uit gekomen dat de rechter niet geloofd dat Jannick een buitenechtelijke relatie er op na hield. Nu is de vraag of ze de schuld deelt of aan Jannick toewijst omdat hij uit huis is gegaan. Elke keer kwamen ze zeggen u kunt naar huis gaan hoor. Maar Carmen was met Heinz meegereden en die kwam als laatste aan de beurt en Meli. Jan en ik waren met Jannick meegereden dus die kwam als laatste naar buiten. Wij zijn met zijn allen koffie gaan drinken in Schladming en het een en ander laten bezinken.

Er stond weer iets op de schoolsite van Theresa wel erg leuk. ze doen een jaar lang een project met de Hak Liezen en er was al een soort kennismakingsdag geweest.
Junior Company
Kooperation VS Gröbming-HAK Liezen

Gemeinsam „Wirtschaft lernen“ gemeinsam „Problemlösungs-Strategien“ entwickeln! Das ist das Motto in der Kooperation mit der „Junior Company“ der HAK Liezen. Im nächsten Schuljahr arbeiten die Schülerinnen der VS Gröbming und der HAK Liezen in den verschiedensten Teams wieder eng zusammen. Als Auftaktveranstaltung gestalteten unsere Kinder für die Handelsakademie Liezen einen Workshop-Vormittag. Strategiespiele zur Förderung des logischen Denkens wurden an verschiedenen Stationen von den Volksschulkindern vorgestellt und den „Großen Schülerinnen“ erklärt. Grundlage war das Programm der „Logobox“ des Zentrums für Digitale Kompetenz der Pädagogischen Hochschule Burgenland. Viele eigene Ideen unserer Schülerinnen der dritten Klassen prägten die einzelnen Stationen. Gemeinsam wurden die verschiedensten Spielvarianten durchgespielt. Computational Thinking ohne digitale Endgeräte wurde vermittelt. Groß und Klein ergänzten sich dabei sehr gut und das Wichtigste: Sie hatten sehr viel Spaß am gemeinsamen Arbeiten. Auch HAK Dir. Mag. Wolfgang Lechner und Mag. Thomas Pfleger knobelten eifrig mit den Schülerinnen um die Wette. „Man staunte nicht schlecht über das sensationelle Geschick der Volksschulkinder im Bereich „Computational Thinking“

https://www.volksschule-groebming.at/de/aktuelles/meldungen/junior-company.php

Het is weer wat warmer met 22 graden en zelfs de zon piept er doorheen. En in de middag super mooi weer en bijna blauwe lucht. Jan is met het behangen begonnen.Dan heb ik rondom 3 wat te eten gemaakt en hebben we gegeten. Alles stond ondertussen klaar en het eerste baantje gaat er nu op. Ondertussen 5 uur. Maar het gevoel dat het opschiet ook al is het misschien vandaag niet klaar- Jan doet zijn best en ik kan echt absoluut niet behangen.

Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ben benieuwd naar wat de Rechter straks zal uitspreken, zal voor jullie duimen.

Christina 2022-06-09 01:32:31
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.