De laatste kerstboodschapjes

Oostenrijk, Gröbming

Dat was slapen , ik werd pas om half 10 wakker en eigenlijk doordat ze bij Mayer de autos aan het wassen waren. Toen dacht ik al huh want dat doen ze niet vroeg.
Dan douchen en aankleden en Jan er uit gerukt. Ik was bijna klaar toen Ingrid kwam op een koffie en de was drogen.
Terwijl ze het vertelde liepen de tranen over haar gezicht. Ze had de kerstboom bij hen opgezet en ging versieren. Sabrina wilde ook en dan gaf Ingrid haar een bal en dan hing Sabrina die in de kerstboom. Die moest met haar vinger aan de lampjes tikken en genoot met volle teugen. Het is in principe ook Sabrina´s eerste echte kerst . Iets heel bijzonder dat heeft Ingrid ook ervaren.
Gisteravond was het een bijzonder fenomeen aan de hemel iets met Saturnus en Jupiter op een lijn. Ze denken dat dat hetzelfde fenomeen is waar de ster van Bethlehem vandaan komt. Stiekum hopen dat het nogmaals gebeurd is en we weer een nieuwe toekomst hebben en dan niet weer door hem aan het kruis te nagelen. Helaas bij ons te veel bewolking om het te kunnen zien.
Helaas zeikt het van de regen en in 10 minuten was het sprookjeslandscap van alles aangevroren weg. De sneeuw houdt het nog wel.Het is absoluut niet koud. Na de koffie zijn we naar Schladming gegaan en Ingrid had gevraagd om bij de Pagro voor drukkerinkt te kijken. Wat ze wilde was er niet wel aparte cardridges maar alleen rood en zwart. Ze vroeg wat een zwarte kostte en dat was 20 Euro en dat vond ze te duur. Dat had ik haar al gezegd want een setje voor mijn printer kost daar 45 Euro en ik koop nu bij de Action en ze zijn langduriger en een set voor 10 Euro. Maar Ingrid komt meestal bij mij printen daarom had Jannick toen een eigen printer gekocht maar nu zit ze al enige tijd zonder inkt en na de kerst weer lockdown. Dus ze moet nu kopen want Theresa heeft straks ook weer homeschooling. Uiteraard is het goedkoop om bij mij te komen printen maar ook ik moet papier en inkt kopen. Ze wil morgen in Graz kijken . Ik vond wel een kerstkoekjes voorraaddoos en een nieuwe ster voor op de kerstboom voor de helft van de prijs. Mijn ster is niet helemaal heel meer maar met een beetje in vorm brengen blijft het wel hangen. Maar nu een nieuwe. Dan naar de T en G een nieuwe winkel in de oude winkel van de Lidl. Een soort minigroothandel voor dranken en bier kan je er goed terecht. Ik geef zelf de voorkeur aan de Eurogast. Maar wel de wijn meegenomen voor de kerst . Dan naar de Eurogast daar was het kaalslag bij de versproducten , het kan ook zijn dat ze het gewoon niet ingekocht hbben want de gastronomie ligt op zijn gat en ook nog steeds dicht ook al mogen ze afhaal verkopen. Maar ik vond de verse Salbei voor de vis maar niet de waterkers. Ze hadden wel bakjes met kiemen staan maar de kiemen waren niet benoemd. Ik heb heel voorzichtig van enkele een klein blaadje afgehaald en geproefd en eentje meegenomen waarvan ik denk dat het wel met de Salbei harmonieert. Ik heb maar een kilo verpakking met kleine spekjes meegenomen en een kiloverpakking met gesneden bacon. Nog wat gemengde salat en komkommers. In de diepvries vleesafdeling heb ik een hele doos met Kipfilet spiesjes meegenomen , apart eruit te nemen voor de helft van de prijs . Ik heb nu 3,5 kilo voor 18 Euro. Zien er super lekker uit en we gaan bij de avondboterham beide eentje proberen. Geregen met stukjes paprika. Vandaag alleen maar brood gegeten, Apfelbrot met roomboter . Dus dan mag het vanavond bij de boterham wel iets meer zijn.
Morgen ga ik maar eens kijken wat ik kan voorbereiden voor de kerstdiners. Ik denk dat ik de pesto van de Salbei, Kress en andere dingen ga maken. Die is voor de bereiding van de vis nodig heb verder denk ik dat ik de Ragout van de gemengde paddestoelen ga maken voor 1e kerstdag die eten we als voorgerecht want Melanie kan geen schelpdieren eten. Dan eet ik op de 24e de Jacobsschelpen als voorafje. Dan de Nordsee Witvis als hoofdgerecht op de 24e en de biefstuk als hoofdgerechjt op de kerstdag. Zo ontstaat nu langzaam het complete menu. Ik heb een grote zak met verschillende paddestoelen waar ik de ragout van maak maar ook een deel bij de biefstuk kan eten. Het viel dit jaar niet mee om een diner samen te stellen want als ik wat verzon of een recept had kon ik de ingredienten niet vinden. Ik had verschillende uitwijk mogelijkheden en heb ik nog.
Nog 2 nachtjes slapen en dan komt kerstmis. Malcolm is er klaar voor.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.