Trouwdag

Oostenrijk, Ramsau am Dachstein

Woensdag 29 april
Vandaag was het onze trouwdag. Ik had wel een speciaal avondmaal gemaakt. En we hebben een flesje Barolo open gemaakt.

Donderdag 30 april
Koninginnedag begon voor ons met de zelfgemaakte oranje tompoezen. Toen ik later met Jannick een filmpje op internet zat te kijken , op comedie factory over hoe buitenlanders Koninginnedag ervaren, en wij letterlijk in een deuk lagen, hoorden we ineens een bericht dat er een aanslag zou zijn en we gelijk BVN op de tv aangezet hebben. We waren verbijsterd.
Dat een man dit kan aanrichten, verschrikkelijk voor de nabestaanden en de slachtoffers.
Het feestelijke gevoel was gelijk weg. Ook heeft deze man iets van alle Nederlanders afgenomen , ik denk dat Koninginnedag nooit meer wordt wat het altijd geweest is. We hebben de rest van de dag het nieuws gevolgd op BVN.
Jannick had vandaag gewoon school en Jan moest gewoon werken. Voor ons is het morgen een vrije dag.

Vrijdag 1 mei
De dag van de Arbeid is hier een vrije dag en er zijn veel meiboomfeesten, feesten en Kirtagen. De dag begint in de meeste plaatsen met het muziekcorps die de huizen langs gaat. In Ramsau kwamen we ze tegen bij Lodensteiner waar ze begonnen. Bij Trautenfels doen ze het anders zit het hele muziekcorps in een boerenkar achter een tractor en rijden ze van huis tot huis. Die kwamen we ook tegen.
Wij gingen naar de Kirtag in Irdning, een heel groot feest. We zijn al vroeg onderweg want Jannick zou eigenlijk nascholing hebben van het Rode Kruis in Stainach en dan zou hij erna naar de Kirtag gaan. Maar de nascholing is afgezegd omdat ze nu alarmstufe 5 hebben wat de varkensgriep betreft, en als daar alle hulpverleners uit de totale regio bij elkaar komen en er zou iemand ziek zijn is de totale hulpverlening op zijn gat. Maar Jannick had met mensen afgesproken om samen naar de Kirtag te gaan dus we hebben hem in Stainach afgezet en wij zijn zelf naar de Kirtag gegaan. We waren daar tegen half 10 ’s ochtends en de laatste feestvierders van de avond ervoor liepen er nog terwijl de nieuwe alweer kwamen. Door het hele dorp is een grote Fetzenmarkt , en soort braderie, grote biertenten en op het sportterrein was kermis. Ik heb alle zoete verleiding kunnen weerstaan en we hebben alleen koffie gedronken en er een Mehlspeis bij gegeten. Ik heb een mooi ketting en een paar oorbellen gekocht. Er waren ook winkels open en er was en soort tuincentrum waar ze allemaal houten molens hadden. Ik denk er nog over na om er een te kopen. We zijn rond half 1 naar huis gegaan en we hebben Jannick even na 18 uur opgehaald en naar de Dienststelle gebracht want hij had nachtdienst, hij kon dus niet drinken op de Kirtag. Wij drinken zo wie zo niet zo vroeg maar dan zijn we een uitzondering. Drukke tijden voor de ambulancedienst.
Het was in Irdning mooi weer en zonnig en het is bij ons in Ramsau bewolkt, mistig en koud.
Nog steeds te veel sneeuw op de bergen wat het bij ons nog koud maakt. De sneeuwgrens lag weer op 1200 meter. Het maakt al zo’n 5 graden uit met Schladming beneden.
Overal zie je de meibomen opgesteld staan en ze worden meestal bewaakt door de vrijwillige brandweer. Want de komende tijd mogen ze nog gestolen worden door de andere dorpen.
Ik ben vandaag voor het eerst samen met Jan gaan hardlopen, het is voor mij nog afzien vooral als het wat omhoog loopt. Maar het begin is er. Met de buren een eindje verder gesproken en de man loopt altijd samen met een andere buurman en die zei tegen Jan dat hij ook met hen mee kan lopen. De vrouw wil graag nordic walken dus ik heb aangeboden om samen met haar te gaan. Dat viel ook in goede aarde. Het duurt hier lang om toenadering te krijgen.

Zaterdag 2 mei
Jan heeft Jannick opgehaald en die is gelijk gaan slapen. Het heeft hier gisteravond flink onweer. Vanmorgen regende het nog wat. We zitten nog steeds in het slechte weer gebied.

Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.