We kunnen weer even doorgaan met ademhalen

Oostenrijk, Gröbming

Vanmorgen was ik rondom 7 wakker en een rondje ontbijt tv. Ik heb met slaappillen geslapen want de spanning voor vandaag is ondraagbaar. Vandaag moet Jannick weer voor het gerecht en we kunnen het huis verliezen. Wat erg Aso was dat de advocaat die Jannick via het bureau had die hem bij de Konkurs helpt ineens 2 dagen terug zei ik wil 800 Euro anders sta je alleen voor het gerecht. Ze zeiden dat was afgesproken aan het begin maar dat hebben Meli en ik geregeld en dat is afsoluut niet waar. Hij moest gelijk voor de strat 500 Euro voor de advocaat betalen en dat hebben we ook gedaan. Maar goed als je al geen geld hebt waar haal je dan 800 Euro vandaan? Gelukkig was de baas van Jannick bereid omdat voor te schieten. Dus eerste horde genomen. Ik ging de hele morgen kapot onder de stress. Gelukkig belde Jannick tegen de middag dat de zitting achter de rug was. Er is een goede regeling uitgekomen en hij 2 maanden de tijd om het voor elkaar te krijgen. Ze zijn met de bank in onderhandeling want dat kon pas sinds eergisteren toen er een papier van Ingrid op tafel kwam. Ze is gezakt naar 50 000 Euro die ze wil voor het huis. Het Konkurs is niet los te zien van de scheidingseisen. Het Konkurs kan alleen geregeld worden als hij het geld van de bank krijgt en de hypotheek over kan sluiten. Het idiote is zolang er Konkurs loopt kan hij en mag hij geen nieuwe schulden maken dus Meli moet het op haar naam doen. Maar dan wilde ze ook de garantie dat ze in het Grundbuch staat en die garantie wil de bank ook. Wat ik ook idioot vindt dat alleen Jannick voor de schulden mag opkomen en zij vrijuit gaat. Ze heeft geen cent betaald aan de hypotheek en ze heeft zelfs een schuld van 6000 Euro aan mij die ze mij had moeten betalen en dat niet heeft gedaan. Als alles achter de rug is voor Jannick ga ik alsnog proberen dat geld via het gerecht bij haar te halen.Ze had tot nu toe steeds de macht in handen om ons allen kapot te maken. Als het huis is overgeschreven dan heeft ze die niet meer. De rest is hopelijk voor elkaar te krijgen in die 2 maanden. Het lijkt eindelijk na 2 jaar stress richting opnieuw op poten te komen. Maar ik blijf voorzichtig want Oostenrijk is een land met een raar gevoel voor recht.
Ik heb middageten gemaakt en daarna gegeten. Het was weer superzonnig dus aan de wandel gegaan. Ik dacht dan neem ik gelijk de tas voor de Caritas mee. Ik had een apparaat waar je smoothys of babyvoeding mee kan maken maar ook bv milkschakes. Met allerlei hulpstukken en verschillende glas afsluitbare potjes . Er is een machine ding bij waar je wat je wilt op kan zetten. Dus zeer uitgebreid. Alles was schoon want alles kan in de vaatwasser. Behalve het machineding waar alles op moet. Ik had het afgegeven komt die vent achter mij aan en zegt alles moet schoon zijn en ik uhhhhhhhhh. Is de machine waar je alles op kan klikken aan de binnenzijde een beetje roestig of zo. Ik heb al eens eerder geschreven over de Caritas over de ondankbaarheid maar het kent echt geen grenzen. Ik had ooit een zithoek om te eten maar die paste niet in onze keuken hier omdat ik geen hoeken heb. Het was zo wat nieuw een uitschuifbare tafel en uitschuifbare banken waar dan ook een verlengzitting op paste. Maar aan de achterzijde van de hoekbank die je niet ziet omdat het in een hoek staat was een hoekje voor de cv buis eruit daarom wilde ze het niet hebben. Nieuwprijs 1200 Euro. Op dit moment vragen ze prijzen daar koop ik nieuw voor. We wilden eigenlijk een muziekstandaard voor Theresa hebben en ze hadden er eentje staan van de week. Willen ze 20 Euro hebben voor een ding uit de jaren 60 aan de kleur te zien en nieuw koop ik er eentje voor 15 Euro. Boeken vragen ze nu ook minstens 3 Euro voor een boek of die dik of dun is. In Trieben kochten we ze per kilo bij de Caritas. Ik haal ze nu steeds uit de boekenbakken in winkels betaal ik maar 1 Euro per boek. De laatse jaren bracht ik eigenlijk alles naar Liezen waar ze altijd dankbaar zijn en ik alles kwijt kan wat goed is. Maar ik vergat eigenlijk deze steeds mee te nemen. Daar zijn de prijzen ook nog normaal. Ze hadden nu een hoekbank staan waar ze 160 Euro voor vragen. Ik denk niet dat ze voor zulke prijzen en zo aftandse bank dat krijgen. Maar genoeg geklaagd.
De dag eindigde niet zo als ik had gedacht en ik heb veel om over na te denken. Net Jannick en Meli even gezien. Eindelijk Theresa aan de telefoon gekregen. Dus die heeft nu vandaag en morgen nog om haar huiswerk te maken voor de Nederlandse School. Ingrid is steeds onbereikbaar dus ik heb Theresa gevraagd om aan haar te vragen of ze mij belt als ze thuis komt. Ze heeft de hele week scholing van haar werk. De kinderen zijn elke dag bij een ander als ze ze maar niet bij ons hoeft te brengen.
Straks nog even pakketjes ophalen. Ik heb een brood en een levensmiddelen pakket .




Geschreven door

Al 1 reacties bij dit reisverslag

Ik zal voor jullie duimen dat dit allemaal gaat lukken.

Annemarieke 2022-10-24 20:59:15
 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.