Nog een zonnige warme dag en Sabrina opnieuw in ziekenhuis

Oostenrijk, Donnersbachwald

Goed geslapen en niet al te vroeg wakker met half 8, een half uurtje tv kijken en toen kwam de familie van beneden koffie drinken. Daarna nog de krant lezen en aan de slag. Eerst eten maken lekkere verse Bärlauchsuppe voor vanavond. Een gesorteerd salade van krulsla, Bärlauch, allerlei Sprossen, tomaat, komkommer en wortel. Een dressing erbij , biefstuk , frietjes uit de AF. De rest van de biefstuk ook gesneden gevacumeerd en in de vriezer gedaan. Gisteren ook al een partij vlees gesneden en geportioneerd en ingevroren. Dus de koelkast is weer te overzien. Vind ik brood in de crackerbak door stomtoeval tja wel een beetje beschimmeld had Jan verkeerd opgeborgen. Dan waren we gisteren speciaal koffie gaan halen omdat hij had gezegd dat zijn koffie op was maar ik vond bij het opbergen van de nieuwe pakken nog een half pak koffie. Dus hij kan nu even vooruit.
Jan was en is met allerlei klusjes bezig oa het grastapijt op het balkon van het speelhuisje leggen.
In de morgen weer super mooi en zonnig dus we konden op het balkon eten wel met de zonwering uit want het was best warm- Helaas komen er nu steeds meer wolken binnen drijven. Ik zei nog tegen Jan terwijl we op ons balkonnetje zaten wat een geluk om hier te kunnen wonen. We keken op de bergen met witte toppen , de groene weiden, hoorden de kerkklokken en dan zo in het zonnetje. De vogeltjes die overal aan het nesten bouwen zijn en je hoort tjilpen en pas vonden we in de tuin de poep van reeen die er geweest waren.
Weer fotos van Angela van Jula en Tobi gekregen , dat vind ik erg leuk en ook gelijk aan Jan laten zien want die vindt het ook leuk.
Ik ben aan het dubben of ik samen met Jan een paar dagen weg zal gaan. Naar Terme Catez een uurtje of 5 rijden maar dat hoeft niet achter elkaar te zijn. We gaan 1 mei in Graz Koningsdag vieren en daar vandaan is het al 1 1/2 uur korter. Dan 2 daagjes ergens slapen en vanaf 3 mei een weekje daar. Ik kan een week samen boeken voor 100 Euro en zowel de binnen als de buiten Terme zijn dan open. We zijn beide dol op het warme Termaal water- Ik beslis vanavond denk ik.
Maar eerst besloten we om Danuta en Pim op te zoeken in Donnersbachwald. Bij St Martin was er een ongeluk en het zag er vanaf de weg niet goed uit. Op de Bweg en waarschijnlijk fietser en scooter. Traumaheli, ambulance en noodartswagen stonden er en ze hielden doeken omhoog maar vanaf de weg kon je zien dat ze hard bezig waren. Pim heeft ook een Schlaganfall gehad en is er veel slechter aan toe dan Jan. Hij is eenzijdig verlamd . Maar voor we weggingen ging het al slecht met Sabrina dus Theresa maar meegenomen.
We hadden een paar gezellige uurtjes bij Danut en Pim en Theresa was met de dochter Romey van Danuta bij de dieren. Ze heeft geiten schapen kippen honden en katten dus keus genoeg. HUn dochter is gelijk overgekomen en blijft enige maanden bij hen om te helpen. De broer van Danuta heeft wonderen verricht , een slaapdeel voor Pim en eentje voor Danuta in het woondeel. De badkamer helemaal omgebouwd bad eruit en grote doucheruimte en nog wat dingen .Het wachten is op de traplift dan kan hij het huis ook uit want ze kunnen alleen via de trap hun woondeel bereiken.
Thuisgekomen was Ingrid toch weer met Sabrina met ambulance terug naar Leoben. Dit is slopend voor allen maar vooral voor Ingrid.Dus Theresa
Ook het lichaampje van Sabrina kan dit toch niet volhouden zoveel aanvallen en vandaag 2x het noodval medicijn en het doet niets meer. Wanhopig worden we ervan dat ze niet op medicijnen reageert. Elke keer helpt het even en dan niet meer. Dus de bedspullen van Theresa weerhoog gebracht en morgen weer eruit om haar naar school te brengen.
We hebben dan ook de knoop doorgehakt we gaan niet naar de Koningsdag en gaan zaterdag ook niet met Gröbming lopen. We gaan 5 dagen naar Grado in Italie en vandaar 6 dagen naar Catez ob Savi in Slovenie. Theresa gaat met ons mee. Kunnen we even afstand nemen en voor Theresa is het ook goed om weg te zijn en leuke dingen te doen.



Geschreven door

Geen reacties bij dit reisverslag

 

Over deze reis
Aantal reisverslagen:
GPS afstand deze dag:
GPS afstand totaal:
Aantal foto's:
Laatste verslag:
Reisduur:
Reisperiode:

Of schrijf je reisverhalen via de app

Met de Pindat App kun je offline reisverhalen schrijven en foto's toevoegen. Zodra je weer internet hebt kun je jouw verslagen uploaden. Ook via de app plaats je gratis onbeperkt foto's.



Klik op 1 van onderstaande knoppen om de app te installeren.